stahování dělohy + streptokok při porodu

P.
2302
15.7.08 14:56

stahování dělohy + streptokok při porodu

ahoj holky, dneska jsem byla ráno na gyndě v poradně. otevřená prý vůbec nejsem, všude samé 0, ale prý děloha se stahuje /znamená to tvrdnutí břicha? já nic takovýho nepozoruju…občas takovvý tlaky cítím, ale myslela jsem, že je to pohyb prcka, jak se tam otáčí atd.) a dala mi magnesium 3×2 tbl. prý by jinak hrozil předčasný porod…navíc my z kultivace objevila streptokoka, který je prý neškodný, ale při porodu se musí zaléčit antibiotiky, aby se mimčo neinfikovalo…máte s tím některá zkušenost?díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9262
15.7.08 15:12

Ahoj,

stahování dělohy - hmm asi mysleli kontrakce ty cítit můžeš a nemusíš. To Magnezko být tebou beru přeci jen 33tt je brzo.

Streptokok - měla jsem, napíchnou ti kapačku s penicilínem při porodu aby se mimino nenakazilo při průchodu porodními cestami. To má poslední dobou snad každá druhá. Vůbec si s tím nedělej hlavu jen nahlas v porodnici.

Tak hezký zbytek těhu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
15.7.08 15:18

Ahoj P. Magnesium je oravdu na tlumení stahů dělohy, tedy tvrdnutí břicha. Já osobně měla tvrdnutí břicha u posledních dvou těhotenství od 20.týdne, magnesium jsem brala taky, ale žádný velký efekt to na mě nemělo, tvrdnutí sice nepřestalo, ale rodila jsem vždycky až několik dní po termínu…Podle mě je nejdůležitější, že se neotvíráš, ale magnézko bych brala…
A při pozitivním streptokokovi se dávají ATB při porodu do žíly. Jelikož to máš v průkazce, budou v porodnici vědět, co s Tebou. Přeju hodně štěstí a hlavně klid.M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
15.7.08 15:42

Strepokoka jsem měla - u porodu jsem byla na kapačce přesně jak píše IvaV. Malý se narodil přirozeně a všechno bylo v pohodě! Nic si z toho nedělej, co vím tak to má hodně mamin a nikdy jsem neslyšela, že by některé mimi mělo potom problém! Fakt to nic není a jestli máš strach z kapačky tak toho si opravdu v tom zmatku u porodu ani nevšimneš! Mě se malý narodil asi za 46 min. od příchodu do porodního boxu a na nějakou kapačku jsem si ani nevzpomněla!!!
Magnesium jsem brala taky.

Jinak přeju klidný a bezproblémový zbytek těhu a pohodový porod!!!

• Citovat
  • Upravit
P.
2302
15.7.08 15:59

diky moc, holky. uklidnily jste me! nejak toho bylo dneska v poradne moc, tak jsem z toho uz otravena..hemeroidy, neprestavajici bolest stydky spony, pak prave tohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
15.7.08 19:33

Ahoj
Strepkokoka jsem měla při druhé porodu.Nestihli mi napíchnot kapačku.Nechtěla jsem tlačit,páč jsem se bála,co to s malou udělá. :oops: Až potom mi vysvětlili,že by to stejně nestihlo ani dokapat natož pak zapůsobit.A ani injekci jsem nedostala.A malá byla v pořádku.Prý ji jen víc pohlídali.
Tak kdyby jsi náhodou měla moc rychlý porod,tak se neboj.Jako já :roll: .Prcek bude v pohodě. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
17.7.08 13:35

Ahojyk Streptokokaoka máme taky. Při prvním porodu jsme dostala kapačku v 1 době porodní aby to nechytil malej když šel na svět. To je jen jedna kapačka . Vůbec to nebolí neboj.Porod to je zas něco jiného :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí