Staronový vztah a finance
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
A kolik by podle tebe mel platit? Zas na druhou stranu, asi bude prispivat na jidlo a drogerii, takze alimenty bych brala jako prispevek na bydleni. Udelej si tabulku a napis si, kolik ti prispiva, co ted bude nad ramec a premyslej, jestli potrebujes jeste prispevek na bydleni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ja myslim, ze by ti na najem prispet mel, jinde by taky musel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Placení nájmu mezi životními partnery mi přijde jako hluboce nemorální
počin.
Ovšem placení pouze alimentů a dělení nákladů na výlety atd.
napůl taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Tak jeho příjmy musejí být silně nadprůměrné, když v manželství
vydělal (v podstatě sám) za X let (nebude to mnoho, když už jste 7 let od
sebe a děti máte pořád na ZŠ, tak předpokládám, že jste byli manželé
5-10let?) na 2 domy. Resp. 1 dům nechal v rámci vyrování SJM vám, a sám
si tedy nechal věci/finance v obdobné hodnotě.
Ano, přijdeš mi jako „na prachy“. Myslím, že dostat dům v rámci
vyrovnání byla dost velkorysá nabídka, a chtít teď po něm platit nájem
mi fér nepřijde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Sama uvidis, pokud bude potreba nejaka koruna na opravy, jestli prispeje nebo ne. Ale pokud neni lakomec, da sem tam bokem penize na jine veci najem bych neresila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Nájem bych po něm asi nechtěla. Ale zase je otázka jakou by jste měli dohodu když by se na domu něco stalo a byla potřeba nějaká oprava. Spíš bych chtěla něco do fondu oprav.
Příspěvek upraven 28.11.19 v 18:34
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Já bych to po něm nechtěla. Ale kdybych s penězi nevychazela očekávala bych, že přispěje do rozpočtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:A to je jako „na zkousku“? A nechcete spolu spis zkusit nejakou dobu randit a at jezdi na vikendy a podobne? Navrat po sedmi letech jsem nezazila, zazila jsem navrat po pul roce a proste jsme naskocili do fungovani, tak jako drive, plus zacali chodit do manzelske poradny, abychom poresili ty problemove situace, ktere vedli k rozchodu. Ja bych zrusila aliky a proste fungujte jako driv, spolecne penize a tak… Mozna jse oba trosku opatrny na penize, coz asi neni na skodu, ale nemyslim, ze to ve vztahu dela dobrotu…
Ráda bych znala Váš názor…
Před 7 lety jsme se rozvedli, máme 2 děti nyní na ZŠ. Nyní jsme se rozhodli, že to spolu zkusíme znovu a aktuálně řešíme finanční stránku případného společného soužití. Od rozvodu žiji s dětmi v domě, ve kterém jsme žili i v době trvání manželství. Dům byl původně bývalého manžela-získal ho jako dědictví. Při rozvodu a dělení SJM připadl dům mně. Dohodli jsme se tak a bývalý na tom z určitého důvodu měl větší zájem než já. Nyní by se tedy měl „vrátit zpět domů“.Bez problémů jsme se domluvili na tom, že mi dále bude posílat alimenty na děti, částku na jídlo a drogerii /za sebe/a 1/4 peněz za energie/také za sebe/.Výlety, dovolené a zábavu, že budeme platit na půl, nebo on za sebe a děti a já sama za sebe.Jeho příjmy jsou v našem regoinu tak středně nadstandartní a asi tak 3×-4× vyšší než moje.
A nyní k problému. Já si myslím, že by mi měl platit i něco jako „nájem“ a to se jemu nechce a nelíbí. Argumentuje tím, že do toho domu už nacpal dost peněz za trvání manželství a nakonec o něj přišel /trochu jsem mu vypomáhala ve firmě, ale spíše jsem byla doma/,takže většinu peněz opravdu nosil domů on, to je pravda, ale měl zázemí, servis, volnost…do toho ale nechci zabihat. No a že prostě nechce opět cpát peníze vlastne „za nic“ do domu kde mu nepatří ani klika. Myslím si, že kdybych žila na nějaké „neutrální půdě“ třeba někde v nájmu, asi by s tím takový problém neměl..
Já argumentuji tím, že nikde jinde by přeci jenom za zaplacené poplatky za energie, taky nežil.
Nemyslím si, že jsem nějaká zlatokopka a netvrdím, že toto nastavení by muselo trvat věčně. Pokud by nám to klapalo, uvažovala jsem i o tom, že bych mu časem nechala polovinu domu přepsat, ale rozhodně se nemíním ukvapit…
Dotaz zní-myslíte si, že já jsem „na prachy“,nebo, že on je „vyčůraný“,nebo jak to vidíte?
Reakce typu „je nesmysl“.abyste se k sobě vraceli mi sem prosím nepište, to mám sama se sebou vyřešené a neptám se na to.
Předem děkuji za slušné a smysluplné názory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@karkarka píše:
@zrcadlo tak ten jeden dům zdědil ne?
Dědictví pochopitelně nespadá do SJM, tzn., že pokud jí dal dům v rámci vyrovnání SJM, tak museli v manželství nabýt majetek v takové hodnotě, že polovina byla cca hodnota domu a on se s ní vyrovnal tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Jak pisete, spis nez najem by me zajimalo, kdo hude platit opravy na dome,
novou pracku, susicku apod?!?
Pokud je ochoten se v tomto smeru podilet, najem bych neresila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Jo, mně přijdeš na prachy. Bude platit alimenty, energie, jídlo a ještě
tobě nájem? A sex taky? Podle mě to řešíš zbytečně brzo. Ja bych
řešila děti a to, aby to tentokrát klaplo a ne každou korunu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@zrcadlo píše:
Tak jeho příjmy musejí být silně nadprůměrné, když v manželství vydělal (v podstatě sám) za X let (nebude to mnoho, když už jste 7 let od sebe a děti máte pořád na ZŠ, tak předpokládám, že jste byli manželé 5-10let?) na 2 domy. Resp. 1 dům nechal v rámci vyrování SJM vám, a sám si tedy nechal věci/finance v obdobné hodnotě.
Ano, přijdeš mi jako „na prachy“. Myslím, že dostat dům v rámci vyrovnání byla dost velkorysá nabídka, a chtít teď po něm platit nájem mi fér nepřijde.
Byli jsme manželé 20 let "doma jsem byla cca posledních 7 let z té
doby a to hlavně kvůli dětem. Předtím jsem normálně pracovala. Odešel od
nás týden po mém druhém porodu, kvuli milence. Tož tak…nechci si tady
hrát na chudinku je to už dávno pryč a doteď jsem žila docela fajn život
i bez něj
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Před 7 lety jsme se rozvedli, máme 2 děti nyní na ZŠ. Nyní jsme se rozhodli, že to spolu zkusíme znovu a aktuálně řešíme finanční stránku případného společného soužití. Od rozvodu žiji s dětmi v domě, ve kterém jsme žili i v době trvání manželství. Dům byl původně bývalého manžela-získal ho jako dědictví. Při rozvodu a dělení SJM připadl dům mně. Dohodli jsme se tak a bývalý na tom z určitého důvodu měl větší zájem než já. Nyní by se tedy měl „vrátit zpět domů“.Bez problémů jsme se domluvili na tom, že mi dále bude posílat alimenty na děti, částku na jídlo a drogerii /za sebe/a 1/4 peněz za energie/také za sebe/.Výlety, dovolené a zábavu, že budeme platit na půl, nebo on za sebe a děti a já sama za sebe.Jeho příjmy jsou v našem regoinu tak středně nadstandartní a asi tak 3×-4× vyšší než moje.
A nyní k problému. Já si myslím, že by mi měl platit i něco jako „nájem“ a to se jemu nechce a nelíbí. Argumentuje tím, že do toho domu už nacpal dost peněz za trvání manželství a nakonec o něj přišel /trochu jsem mu vypomáhala ve firmě, ale spíše jsem byla doma/,takže většinu peněz opravdu nosil domů on, to je pravda, ale měl zázemí, servis, volnost…do toho ale nechci zabihat. No a že prostě nechce opět cpát peníze vlastne „za nic“ do domu kde mu nepatří ani klika. Myslím si, že kdybych žila na nějaké „neutrální půdě“ třeba někde v nájmu, asi by s tím takový problém neměl..
Já argumentuji tím, že nikde jinde by přeci jenom za zaplacené poplatky za energie, taky nežil.
Nemyslím si, že jsem nějaká zlatokopka a netvrdím, že toto nastavení by muselo trvat věčně. Pokud by nám to klapalo, uvažovala jsem i o tom, že bych mu časem nechala polovinu domu přepsat, ale rozhodně se nemíním ukvapit…
Dotaz zní-myslíte si, že já jsem „na prachy“,nebo, že on je „vyčůraný“,nebo jak to vidíte?
Reakce typu „je nesmysl“.abyste se k sobě vraceli mi sem prosím nepište, to mám sama se sebou vyřešené a neptám se na to.
Hmmm. Chtit po nekom, kdo ti dal barak, aby casem v nem mel platit najem
Kristepane, vzdyt je to tvuj manzel/pritel.
Nechapu. Jemu se nedivim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Skúsiť zapracovať na vzťahu po rozchode s odstupom času?
- Vrátit se k manželovi, nebo budovat nový vztah?
- Jak mít vztah s dcerou přítele
- Finance na mateřský, jako se podilite?
- Vztahový terapeut
- Já a mé vztahy
- Vztahy a osamělost
- Vztah a vzhled
.Bez problémů jsme se domluvili na tom, že mi
dále bude posílat alimenty na děti, částku na jídlo a drogerii /za sebe/a
1/4 peněz za energie/také za sebe/.Výlety, dovolené a zábavu, že budeme
platit na půl, nebo on za sebe a děti a já sama za sebe.Jeho příjmy jsou
v našem regoinu tak středně nadstandartní a asi tak 3×-4× vyšší než
moje.
Před 7 lety jsme se rozvedli, máme 2 děti nyní na ZŠ. Nyní jsme se rozhodli, že to spolu zkusíme znovu a aktuálně řešíme finanční stránku případného společného soužití. Od rozvodu žiji s dětmi v domě, ve kterém jsme žili i v době trvání manželství. Dům byl původně bývalého manžela-získal ho jako dědictví. Při rozvodu a dělení SJM připadl dům mně. Dohodli jsme se tak a bývalý na tom z určitého důvodu měl větší zájem než já. Nyní by se tedy měl „vrátit zpět domů“