Zdravím,
hledám jednu starší básničku Učil se ji můj tatínek, když byl malý, tedy
kolem roku 1970-75.
Je o ročních obdobích. Chlapeček se baví s tatínkem (možná
dědečkem?) a říká mu, že má rád jaro, protože… Pak ale přišlo léto
a to že má radši než jaro, protože… Podzim… Zima… Nakonec došel
k závěru, že každé roční období je něčím nádherné a nelze je
porovnávat.
Neví někdo? Je to pro mě docela důležité
Na netu hledám s přestávkami od rána, ale najít to prostě nemůžu. Tak
zkouším tady
Starší básnička o ročních obdobích
@Taka Ahoj, vím, co myslíš, bylo to ve starém slabikáři. Název bohužel nevím, zkusím pohledat.
Čtyři přání (K. D. Ušinskij)
Míťa sáňkoval na kopci. Bruslil na zamrzlé řece. Přiběhl domů celý červený a rozdováděný a volal na tatínka: „Táto, v zimě je venku tak hezky! Kdyby tak byla pořád jenom zima!“
Najednou tu bylo jaro. Míťa běhal na zelené louce za barevnými motýly. Natrhal si plno květů. Přiběhl k tatínkovi a povídá: „To jaro je tak krásné. Chtěl bych, aby bylo pořád jenom jaro.“ Tatínek zase vytáhl zápisník a řekl Míťovi, aby své přání zapsal.
Přišlo léto. Míťa odjel s tatínkem na sena. Měl od rána až do večera o zábavu postaráno. Chytal ryby. Sbíral jahody. Skotačil ve vonícím seně. A večer řekl tatínkovi: „To jsem se měl dnes pěkně. Chtěl bych, aby bylo celý rok jen léto.“ Také toto přání se octlo v tatínkově zápisníku.
Byl podzim. V sadě se sklízelo ovoce – červená jablka a žluté hrušky. Míťa byl nadšením bez sebe a řekl tatínkovi:…
Je to ono?
To je ono!!! Vy jste tu všechny tak senzační
A náš táta přísahal, že je to básnička… I mistr tesař se někdy
utne
Ježíš, já mám takovou radost, že se to našlo! Všem moc moc děkuju
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.