Stěhování z RD do bytu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Cizinka 999
4.2.23 12:57
@terien píše:
A co je na bytě špatného? Když budete mít klid a pohodu, budete tam spokojení. Bydlení v bytě může být velmi pohodlné a o dost levnější než v domě, jako sama ženská s dítětem bych za něj byla ráda. Můžeš pracovat jako vychovatelka a vedle ještě dělat vlasy, to vůbec není špatná situace.

Tal já ji chápu, přišla o živnost, zahradu, prostor. Já naší zahradu miluji, miluji nás dům, odejít odsud by pro mne bylo hodně těžké, ale barak je nás obou, kdyby neco ;)

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
4.2.23 12:58
@terien píše:
Přesně, taky nechápu tu barákovou manii. Jak kdyby se jinde nedalo hezky a v klidu žít.

Je to o zvyku, a někdo se cítí šťastný v bytě a druhý v domě. Mně by chyběla hlavně zahrada

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
4.2.23 12:59
@terien píše:
A co je na bytě špatného? Když budete mít klid a pohodu, budete tam spokojení. Bydlení v bytě může být velmi pohodlné a o dost levnější než v domě, jako sama ženská s dítětem bych za něj byla ráda. Můžeš pracovat jako vychovatelka a vedle ještě dělat vlasy, to vůbec není špatná situace.

Nic, pokud nebudu slyšet neustále sousedy, mít aspoň 4 pokoje a velkou terasu

• Citovat
  • Upravit
8558
4.2.23 13:01
@Cizinka 999 píše:
Tal já ji chápu, přišla o živnost, zahradu, prostor. Já naší zahradu miluji, miluji nás dům, odejít odsud by pro mne bylo hodně těžké, ale barak je nás obou, kdyby neco ;)

Určitě je to těžké. Taky mám zahradu ráda, přítel mi koupil skleník, máme tu zvířata volně :-), ale na svůj byt nedám dopustit a na rovinu, potom kolem té 60ky už člověk ty polnosti přece jen nezvládá tak jako zamlada. Navíc jako panelákový typ jsem mnohdy v šoku, že je tu např. topení vyloženě nanic, prostory příšerně velké, takže jak na finanční náklady, tak na energii na úklid náročné - jednou budeme rádi, že je byt k dispozici.
Ale taky zakladatelku chápu, je to prostě smutné. Pokud jí dům nepatří, je její příběh varováním těm mladým kočkám, které se nadšeně stěhují k rodině přítelíka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
4.2.23 13:05
@Cizinka 999 píše:
Nic, pokud nebudu slyšet neustále sousedy, mít aspoň 4 pokoje a velkou terasu

Já mám v paneláku štěstí na tiché partaje, fakt si to chválím. Že někdo někdy něco slaví nebo sousedům nade mnou upadla taška se skleněnými zavařovačkami, :D to mi fakt psychiku nerozhodí. Zato co nám soused na dědině dělá kvůli plotu, zaštěkání psa nebo 2 větve s jabkama stínící jeho bramborám… :-) :-), takové hnusnosti chování jsem v bytě nikdy nezažila.
Nejde ani tak o typ bydlení jako spíš o štěstí na lidi okolo.
Navíc, já považuju lidi, kteří vyžadují totální klid a ticho, za trošku asociální. ;-) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.2.23 13:06
@Cizinka 999 píše:
Tal já ji chápu, přišla o živnost, zahradu, prostor. Já naší zahradu miluji, miluji nás dům, odejít odsud by pro mne bylo hodně těžké, ale barak je nás obou, kdyby neco ;)

Já ji taky chápu, ale tohle všechno neznamená, že nemůže žít spokojeně v bytě. I tu zahradu si může časem koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.23 13:07

@Cimada já z paneláku pocházím, žila jsem tam 27 let. Déle než v baráku. Takže vím, že se tam nechá žít šťastně. Ano. Ta zahrada mi bude chybět a to, že se člověk ráno nasnídá na terase, večery prostě jen tak sedět venku a dýchat čerstvý vzduch. Ale u mě je to celkově o tom, že nemám ráda změny. Těžko a docela dlouho jsem si zvykala i tady v baráku. A to jsem tu byla od prvního kopnutí do země, až po koupi posledního polštářku na gauč. Je to náš domov a bude pro mě těžké ho opustit.

Rozvod už je v procesu. Manžel na něm trvá a dům je jeho. Pořídil jsme si ho ještě před manželstvím a on ho financoval. Takže rozvést se musím a stěhovat taky. Bohužel.
A jinak děkuju za naději na další hezký život. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.23 13:10

@terien děkuju moc za podporu. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4.2.23 13:11
@Anonymní píše:
Hezký den všem. Zrovna procházím rozvodem a budeme nuceni se synem odejít z rodinného domu do podnájmu do bytu. Mám strach, jak si zvykneme. Jak jste to zvládli vy? Mám strach úplně ze všeho. Z finanční stránky, z toho, že budu bez opory chlapa, že už nikdy nezažiju sednout si večer na terasu a prostě jen tak relaxovat. Že jednou až mi syn odejde žít svůj vlastní život, že zůstanu sama. A v neposlední řadě, jak tu změnu zvládne syn 13 let.

Ach jo, další fnukna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
4.2.23 13:12

Že syn tam žít chce, je základ. Ale co jeho otec, ten nebude bojovat třeba o střídavku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
4.2.23 13:14
@Anonymní píše:
@Cimada já z paneláku pocházím, žila jsem tam 27 let. Déle než v baráku. Takže vím, že se tam nechá žít šťastně. Ano. Ta zahrada mi bude chybět a to, že se člověk ráno nasnídá na terase, večery prostě jen tak sedět venku a dýchat čerstvý vzduch. Ale u mě je to celkově o tom, že nemám ráda změny. Těžko a docela dlouho jsem si zvykala i tady v baráku. A to jsem tu byla od prvního kopnutí do země, až po koupi posledního polštářku na gauč. Je to náš domov a bude pro mě těžké ho opustit.Rozvod už je v procesu. Manžel na něm trvá a dům je jeho. Pořídil jsme si ho ještě před manželstvím a on ho financoval. Takže rozvést se musím a stěhovat taky. Bohužel.
A jinak děkuju za naději na další hezký život. :kytka:

Ničeho se neboj, opravdu všecko zvládneš. Ber to tak, že máš novou možnost si zařídit všecko po svém.
A Tvůj manžel ještě bude litovat. :?

Příspěvek upraven 04.02.23 v 13:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.2.23 13:14
@Cizinka 999 píše:
Je to o zvyku, a někdo se cítí šťastný v bytě a druhý v domě. Mně by chyběla hlavně zahrada

To je furt zahrada, zahrada :roll: my máme u domu malou okrasnou, s posezením a kolikrát se na ni dostaneme jednou za týden. Hodně pracujeme, žijeme aktivně a nebudu celé léto sedět jak pecka na zahradě. Na užitkové jsem vzrostla a bytostně to nesnáším, to radši nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.23 13:17

@Cimada nestěhovala jsem se k rodině přitelíka. Vybírali jsme spolu pozemek, vybírali jsme spolu projekt, stavěli jsme dům svépomocí, takže jsme se na něm oba i dost nadřeli. Jen bohužel pro mě, jsme zachovali posloupnost - bydlení - svatba - dítě. Nikdy mě nenapadlo, že nastane situace, kdy budu muset řešit tuto situaci. Když by jsme prohodili svatba - bydlení, byla bych dnes v o poznání snazší situaci. Byla jsem naivní a odsuzovala holky, které myslely na zadní kolečka. Dnes je chápu a zachovala bych se stejně, jako ony.

• Citovat
  • Upravit
45690
4.2.23 13:18
@Anonymní píše:
@Cimada já z paneláku pocházím, žila jsem tam 27 let. Déle než v baráku. Takže vím, že se tam nechá žít šťastně. Ano. Ta zahrada mi bude chybět a to, že se člověk ráno nasnídá na terase, večery prostě jen tak sedět venku a dýchat čerstvý vzduch. Ale u mě je to celkově o tom, že nemám ráda změny. Těžko a docela dlouho jsem si zvykala i tady v baráku. A to jsem tu byla od prvního kopnutí do země, až po koupi posledního polštářku na gauč. Je to náš domov a bude pro mě těžké ho opustit.Rozvod už je v procesu. Manžel na něm trvá a dům je jeho. Pořídil jsme si ho ještě před manželstvím a on ho financoval. Takže rozvést se musím a stěhovat taky. Bohužel.

To je strasny 8o
On ma nakou jinou? Co to je za cloveka, ze vas jen tak vykopne? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8104
4.2.23 13:19
@Anonymní píše:

Skoro jak u jednoho z mých kamarádů. Postavili barák od základu, udělali si děti, jen se nikdy nevzali a barák je na něj. Objevila se jiná, co mu předvedla divočinu v posteli i v životě a on rozboural rodinu, ženu s dětmi vyhnal, barák prodává a chová se před padesátkou jak puberťák. Říkal jsem mu, že až se ho ta nová nabaží, tak bude čumět, o co všechno přišel, ale on teď nevidí, neslyší.
Co bylo příčinou u vás, také nová ženská?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí