Kočárek Stokke

Máte zkušenost s Stokke Scoot?

Přidejte zkušenost s Stokke Scoot
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Alenka.u
13.7.12 13:48

Ahoj jen tak ctu prispevky o stokke. Ja ho mam je super no 2× se mi prevratil i s ditetem. Staci maly nerovny teren predni kolecka se bloknou do strany a tim tlakem kdyz tlacite kocar a vaha ditete k tomu, tak se kocar prevrati. Vcera mi vypadlo predni kolo taky na rovne ceste no byla tam mala dirka v asfaltu a kolo tam narazilo zablokovalo se a vypadlo. Asi vystrelila spona co to drzi takze ho musim opravit a uvidim co dal. Jinak vyhody ma velke je super ale stabilita trochu selhava.

• Citovat
  • Upravit
Alenka.u
13.7.12 13:51

Souhlasim, presla jsem snim taky zimu a vse mozne i po zahrade a lesni cesty ale po roce a pul co ho mam se zacinaji objevovat male nevyhody. No ve meste a nakupnich centrech bomba, Prazske dlazby a chodniky si myslim ze mu krati zivotnost. Velke pozitivum ma skladani do schodu!! :lol:

• Citovat
  • Upravit
Alenka.u
13.7.12 13:59
@konopa píše:
Ahoj,

konečně příspěvek někoho kdo tento kočárek aktivně používá.

Díky. Pomohlo v rozhodování. Zajímaly by mě nějaké negativa?
díky
david

Vyuzivam kocarek stokke 2012 uz rok a pul kazdy den! Je super. Negativa jenom jak uz jsem psala: Dite 1,5 roku 2× prevracen kocar i s ditetem, takze stabilita trochu sklamala i kdyz se ho snazim znizit aby nesedel tak vysoko. Pred nedavnem vypadle predni kolo na opravdu male jamce kde predni kolo narazilo zablokovalo se do strany a tim narazem povolila spona a kolo vypadlo. Jinak jsem nic jineho nenasla, Je hodne prakticky, lehky, manipulace jednoducha, slozeni do schodu bez pomoci perfektni…prostor akorat pro dite narozene treba leden, unor pak je prvni zima v pohode dite ma prostor, leto super ale na dalsi zimu kdyz mu budou skoro 2 roky uz nevim nevim jestli ho tam dam v kombineze a do fusaku. Takze asi tak. Pokud chce nekdo blizsi informace klidne napiste, poradim alenka. u@seznam.cz Drzim palecky at se libi.. :)

• Citovat
  • Upravit
213
13.8.12 13:44

Ahoj holky, taky jsem u vybírání kočárků. Líbil by se mi stokke, joolz, silver cross a vlastně všechny, co mají lehký a moderní design. Každý má své speciality, tak ještě hodně uvažuju.

Byla jsem rozhodná pro Stokke, ale jak čtu o těch kolech a jízdních vlastnostech, tak nevím no.

Miminko se narodí v prosinci, takže nemusím nějak zvlášť velkou hlubokou korbu. Chci s ním jezdit po městě (hodně kočičích hlav), nákupních centrech, někdy po mírně nerovném povrchu (něco jako louka nebo cyklo stezka). Kamarádka ho má a chválí si ho, ale ona jede jen nakupovat do center, takže je to něco jiného :D

Zajímalo by mě vaše zkušenosti a taky nevím, jaký je rozdíl mezi
stokke xplory 2010 až 2012? Někde čtu o těch opružených kolách, ale to má jen 2012?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
14.8.12 08:19

Ahoj, za mě Xplory na kočičí hlavy rozhodně ne. Mě se strašně líbil, měla jsem asi rok a půl verzi 2009, zvlášť ze začátku s malým miminkem jsem z něj byla u nás ve městě (Olomouc) nešťastná. Nevím jak je to s odpruženými koly u 2012, každopádně ta stará verze je odpružená minimálně. Já jsem jezdila hodně, ráno jsem vyrazila z bytu a byla celý den venku a s Xplory to bylo neustále o tom přemýšlet, kudy pojedu, aby tam byl přijatelný terén. Podle mě je to úžasný kočárek, ale třeba do Londýna…
Druhá věc je ta, že žádný lehký kočárek nebude na kočičí hlavy ideální, za mě doporučuju Emmaljunga Nitro City nebo Hartan Topline S. Žádná designová hitparáda, ale co se jízdy a pohodlí dítěte týče, nedám na ně dopustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alenka.u
14.8.12 10:07
@TuLin píše:
Ahoj holky, taky jsem u vybírání kočárků. Líbil by se mi stokke, joolz, silver cross a vlastně všechny, co mají lehký a moderní design. Každý má své speciality, tak ještě hodně uvažuju.

Byla jsem rozhodná pro Stokke, ale jak čtu o těch kolech a jízdních vlastnostech, tak nevím no.

Miminko se narodí v prosinci, takže nemusím nějak zvlášť velkou hlubokou korbu. Chci s ním jezdit po městě (hodně kočičích hlav), nákupních centrech, někdy po mírně nerovném povrchu (něco jako louka nebo cyklo stezka). Kamarádka ho má a chválí si ho, ale ona jede jen nakupovat do center, takže je to něco jiného :D

Zajímalo by mě vaše zkušenosti a taky nevím, jaký je rozdíl mezi
stokke xplory 2010 až 2012? Někde čtu o těch opružených kolách, ale to má jen 2012?

Ahojky, sice nevim co jsou kocici hlavy :P ale vzit stokke na louku nebo cyklo stezka klidne muzes.Jen si ho dej do nejnizsi polohy, abys vyrovnala stabilitu na nerovnem povrchu. Jinak je to opravdu skvely kocarek kdyz nad tim tak premyslim, je super ze muzes vozit dite proti i ve smeru jizdy, coz je super v lete jak sviti slunicko. Mnele jsem pujceny od sestry maly sportak, no kdyz svitilo slunce byla to katastrofa, ani ten slunecnik nepomahal. No se stokke si dite jednoduse otocis tak aby na nej nesvitilo a mas to. Rozdil mezi starsi verzi co ja vim je ze 2012 ma navic hezci a vetsi tasku, pevnejsi a lepsi material/potah je celkove vylepseny. Pokud mas miminko v prosinci je idealni. Vanicka neni velka ale bohate staci na miminko co lezi i pres zimu, pokud nebudes mit 5 kg macka :p ja jsem dala maleho do sportove verzi kdyz mel asi 6,5 7 mesicu tusim, byl ale v poloze v leze a bylo to v pohode. Opravdu za sebe muzu rict, ze dalsi dite bych opet vozila v stokke a taky kocar potahnes klidne i jednou rukou jak je lehky, takze zadna namaha!! A jak uz jsem psala do schodu si poradis i sama. Drzim palecky!!

• Citovat
  • Upravit
213
14.8.12 10:13
@Alenka.u píše:
Ahojky, sice nevim co jsou kocici hlavy :P ale vzit stokke na louku nebo cyklo stezka klidne muzes.Jen si ho dej do nejnizsi polohy, abys vyrovnala stabilitu .....

ahuj. Kočičí hlavičky jsou dlažební kostky ve tvaru čtverců. Hodně jsou ve městech v center viz. v Praze je jich dost. U nás jsou pokládány jen na náměstí, takže se mohu vyhnout, ale i tak…
Prostě a zkrátka… jestli mimčo neskáče na středně obtížném terénu nebo po nerovnostech :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
14.8.12 10:15

Skáče, bohužel :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
14.8.12 10:21

@lukreciax no to je jediný váhání, co proti tomu mám :mrgreen: Nevědět o tomhle faktu, asi by byl už doma :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
14.8.12 10:37

To chápu, já jsem ho taky musela mít :) dnes bych asi zvažovala variantu Stokke sporťák ( u většího dítěte už to odpružení tak nevadí) a hluboký kočár nějaký pohodlný houpací (třeba Inglesina. Ale mě u Stokke sporťáku vadilo, že se sedačka nedala dát do rovného lehu, malá v tom nikdy dlouho nespala, některým dětem to možná nevadí, ale kdo to má dopředu vědět :). Takže pravděpodobně bych oželela design a šla do Emmaljungy nebo Hartanu, u kterých jsem nakonec skončila…ideální kočár podle mě neexistuje, je to vždycky něco za něco - lehký má horší stabilitu a horší jízdní vlastnosti, těžký je zas problém zvednout do auta nebo tramvaje. Taky je potřeba zvážit, jestli budeš kočárek vozit často autem, jestli ho budeš nakládat sama nebo partner, jak máš velký kufr atd., já jsem strašně chtěla kompaktní kočárek do auta a pak jsem autem s miminem skoro nejezdila a když tak jsem si vzala nosítko a netrápila se s kočárem :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alenka.u
14.8.12 13:59

No dlazby nam nevadili, prave naopak.Maly sa drcani zvyknul tak, ze zaspaval jedine po drcavem chodniku, takze s tim jsem problem nemela. A nedrnca to az tak zeby ti z kocarku ditko vypadlo. Zijeme v Praze tak vim o cem mluvim. Do auta se vejde v pohode a super bylo, ze na rychle nakupy do centra jsme bravali autosedacku, ktera sla nacvaknout a tak nezabirala vanicka misto v aute. Skoda, ze si to nemuzes vyskouset u nekoho. Pokud bys mnela zajem, klidne bych ti kocar ukazala a zkusila by si se s nim projit akorat z vetsim detatkem :]ale to nevadi. Takze zacer: velke dlazby jsou jen nekde, zbytek jsou male kostky nebo hladsi chodnik, takze vsechno se da zvladnout.Taky je otazka kde bydlis jaky je tam teren a kde budes travit nejvic casu s malym a kocarkem, jestli v lese tak si kup tereni kocar, jestli ve meste stokke je ok.

• Citovat
  • Upravit
Alenka.u
14.8.12 14:01

Nas maly spal v kocarku i 2-3 hod a do lehu se da dat tak 90 C

• Citovat
  • Upravit
149
14.8.12 17:00

Jen vysvětlím, co jsem měla na mysli tou polohou vleže. Stokke ma sedačku, kde je pevně spojené sedadlo s opěradlem, když dáváš do lehu, naklopíš celou sedačku. Takovou konstrukci má dnes většina lehkých městských kočárů včetně např. Bugaboo Cameleon, Joolz Bloom. Některé kočáry mají možnost sklopit opěradlo a třeba vyklopit podnožku. Potom získáš na ležení rovnou plochu. To má třeba Teutonia, Hartan atd. Mě tenhle způsob vyhovoval víc, malá v tom vydržela spát i 2-3 hodiny, ve Stokke ne.
Jinak souhlasím s Alenkou. u že nejlepší je vyzkoušet v terénu. Jak vidíš, každý může mít na „třepání“ úplně jiný názor, jde o to, aby to vyhovovalo tobě :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
14.9.12 09:11

Holky kdo by chtel mam tu stokke k prodeji. Korba, sportak, autosedacka vajicko maxi cosi. Zimni fusak, 2plastenky, sit proti hmyzu, batuzek, novorozenecka vlozka do kocarku plus adaptery ke korbe a autosedacce. Cerveny rok 2010. Cena 10tis. Kdo by chtel fotky tak na vyzadani do sz. Prodavam z duvodu ze malej je uz velkej a mam jinou nahradu. Jsme ze Svitav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.11.12 08:07

Dobry den, je este aktualny vas inzerat? ak ano napiste mi prosim do spravy blizsie info. dakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí