Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
A máš podle rentgenu nějaké komplikace?
Jinak teda vyndat horní osmičky byla záležitost vteřin. Nejdéle trvalo, než zapůsobila anestezie. Následné hojení taky úplně v klidu, žádná bolest, otok, nic.
Ahojky nebojte
já byla na trhání 2 osmiček (nahoře a dole) a byla to rychlovka. Ani žádné pozdější bolesti nic
![]()
Já jsem megasrab, ale trhali mi osmičku, co rostla do boku, kořeny měla v druhém zubu a o ničem jsem nevěděla. Jen ty hnusné zvuky u toho
hojení taky bez komplikací, nějakých 8 stehů, sekali to až k sanici
Dr říkal, že to bude komplikované, ale zákrok trval max 15 minut ![]()
Mě trhali 8 poprvé a zatím naposledy před pár měsíci v těhotenství. Myslela jsem, že je to můj konec jak jsem se bála. Nutno podotknout, že mám panickou hrůzu ze zubaře. Je mi 28 let a ještě jsem u zubaře nebyla bez doprovodu, vidím zubaře ve dveřích a brečím. Se zubařem se celá rodina známe a tykáme si, ale ani to mi nepomáhá. Ale světě div se, trhání osmičky fakt nic nebylo. Necítila jsem absolutně žádnou bolest. Jen takové to nepříjemné křupání. Vše to bylo pár vteřin. Neboj se
Všichni mi tehdy říkali, že je to lepší a rychlejší než vrtání, nevěřila jsem, ale je to tak. Před týdnem mi vrtal zub, byla jsem tam necelou hodinu a to trhání oproti tomu bylo hned.
Holky, tak to vám tedy závidím, mně trhali osmičku nahoře vloni, trvalo to půl hodiny, sice to bylo dobře umrtvené, ale já myslela, že se zblázním… pak když to přišlo k sobě, tak šílené bolesti, nezabíral ani Ibalgin, ani Paralen, tak jsem musela naklusat k zubaři pro Diclofenac, který zabral vždy jen na chvíli. Bylo mi zle asi týden, týden jsem s tím byla doma, ležela v posteli, max pila Nutridrinky a jedla zmrzlinu. Tím nechci strašit, ale někdy to není taková pohoda, jak tady všichni píší… druhou horní osmičku jsem si nechala vytrhnout v analgosedaci a to nevím, jak dlouho trvalo, bolesti pak nebyly tak strašné, naštěstí. Každopádně zakladatelce držím palce, ať to u ní proběhne lépe, než u mě…
@Lollitka
Když Tě tak čtu už teď mi je špatně.
Mě čeká extrakce všech osmiček plus jedna šestka, sice to budou dělat nadvakrát, takže dole mi vyrvou hned 3 zuby, děsí mě už jen ta injekce a co bude potom to bude něco ![]()
@Hiavnaan Nestresuj se tím nějak moc. Mě trhali všehcny osmičky, jednu tahali i po kouskách protože se rozpadla a s žádnou jsem neměla větší problémy. Spíš ať ti to dělají vždy na jedné straně, abys mohla na druhé v pohodě kousat a bude to OK.
Injekce je trochu nepříjemná, ale nikdy mě nějak nebolela a samotné trhání pak vždy úplně bez bolesti. Když to přišlo k sobě, tak jsem to trochu cítila, ale ne tak aby se o to jeden ibalgin nepostaral a to ještě jen ten první den a no, pak už jsem nic na bolest brát nemusela.
Přeji hladký průběh a co nejméně bolesti poté.
@Gracetheworld
Díky za povzbuzení
Jen mě děsí že mi to budou i řezat, protože ten jeden dole je ještě pod dásní
když si vzpomenu, jak bolelo před pár lety čištění kanálků…ale na jednu stránku se těším až budou venku a budu moct pak pořádně jíst a ne na půl huby ![]()
@Gracetheworld píše:
@Hiavnaan Nestresuj se tím nějak moc. Mě trhali všehcny osmičky, jednu tahali i po kouskách protože se rozpadla a s žádnou jsem neměla větší problémy. Spíš ať ti to dělají vždy na jedné straně, abys mohla na druhé v pohodě kousat a bude to OK.
Injekce je trochu nepříjemná, ale nikdy mě nějak nebolela a samotné trhání pak vždy úplně bez bolesti. Když to přišlo k sobě, tak jsem to trochu cítila, ale ne tak aby se o to jeden ibalgin nepostaral a to ještě jen ten první den a no, pak už jsem nic na bolest brát nemusela.
Přeji hladký průběh a co nejméně bolesti poté.
Tak jsi měla pravdu, byla jsem tam v pátek, trhali na jedné straně. Sice jsem dostala 3 injekce a málem to se mnou seklo ale pak už pohoda, sestra i doktorka bomba ženský
ten první den byl sice masakr, ale teď už se snažím jíst i jiný jídla než polévky ![]()
Zítra mě čeká první trhání horní osmičky, vůbec nevím, jak to zvládnu. Jsem původně profesí zubní technik, tudíž jsem u křesla asistovala několikrát, bohužel jsem byla svědkem komplikovaného trhání zubu a fakt z toho mám strach, jen, když si na to vzpomenu, je mi divně slabo…:-( Vůbec nevím, jak to tam dám…jinak mi ošetření zubů vůbec nevadí…