Střevní echogenita plodu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Střevní echogenita plodu
Zdravím. Měla bych dotaz. Možná jsem slepá, ale nenašla jsem odpověď na internetu ani tady.
Po narození dcery mi bylo zjištěno, že jsem přenašeč CF a dcera po mě. Partner je na 50 nejčastějších mutací negativní.
Jsou mi doporučeny v případě dalšího těhotenství mezi 18.-20. týdnem těhotenství opakované kontroly UZ na echogenitu.
Je tu někdo z touhle zkušeností a byl tak ochotný mi napsat, jak to probíhá?
Předem děkuji za odpověď,
Hezký večer
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Vše co potřebujete vědět o těhotenství. Užitečné tipy a rady eMimina
Jak se vyvíjí miminko týden po týdnu?
Jak zjistit termín porodu? Kalkulačka eMimina vám to spočítá
Reakce:
Pozoruje se to pri 2. anatomickem screeningu. Je to soucasti standartniho vysetreni, v pripade, ze je pozorovano echogenicke strevo, se doporuci dalsi dodatecny screening kolem 30.tydne. Echogenicke strevo je minoritni marker pro CF a dalsi geneticke vady, jeho nalez nebo absence nalezu nemusi nic znamenat, dulezitejsi je vysetreni z krve pri 1. a 2. screeningu, pripadne vysetreni z plodove vody. Prijde mi blbost, ze Vam doporucili zamerit se zrovna na echogenitu streva a take zvlastni, ze na CF neprisli jiz v dobe tehotenstvi. Jinak echogenita streva je doslova, ze strevo se zda na ultrazvuku stejne svetle jako panevni kost miminka, ackoliv ma byt pozorovano jako sede. V pozdejsich fazich tehotenstvi to muze byt zpusobeni tim, ze se jiz ve strevech vyskytuje 1. stolice - smolka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@mingxiao děkuji moc za reakci. Podezření na CF zjistili u malé až při testu z patičky v nemocnici a když sme pak šli oba na testy, tak se u mě bohužel zjistilo přenašečství. Ale pořád si druhým nejsme jisti. Aby to nebylo sobecké, kdyby i druhé bylo přenašeč…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Střevní viróza u děti
- Velikost plodu 3 mm
- Příliš pohybu plodu v 37tt
- Třes / pohyby plodu
- Zopakoval se vám předčasný odtok plodové vody?
- 24tt nízká váha plodu
- Jak rozpoznat střevní
- Menší váha plodu 22tt