Studium s miminkem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8814
27.4.12 20:49
@adlin27 píše:
Zakladatelko,nestudovala jsem při dítěti,ale nezlob se u našeho si to nedokážu představit,rozhodně ani omylem nespí 15-17 hodin haha,potřebuje hoodně času,je opravdu chytrej a tak potřebuje podněty,taky pokud kojíš co dvě hodiny tak pak padáš na pusu i přes den,netuším jak bych se do toho třeba šprtala.Teď má dva a teprve začínám mít čas na sebe,ALE:záleží jakou školu studuješ,jak staré je dítě a jaké je,jsou děti co jim stačí na zabavení plína na dvě hodiny a spí od nevidím do nevidím,to je ideál.A teda pokud se stačí an zk učit osm hodin haha,takové zk jsme měla za studium asi dvě,Jinak byl týden šrocení od rána do večera normála to nejsem žádná UB.takže spíš si vše promysli.NAVÍC já osobně trávím kolem čtyř hodin s malým venku,to je taky o něčem jiným než dřepět doma na zadku,ale každý si mateřskou přesdstavuje jinak.

Tak kazdy je asi jiny ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
27.4.12 20:52
@soldi píše:
ahoj, ja som otehotnela v poslednom rocniku inzinierskeho studia. musela som prerusit studium. ostali mi 2 skusky zo zimneho semestra a cely letny.

momentalne mam vsetky skusky hotove (tento tyzden som urobila 4 :D ) aj diplomovku uz mam takmer celu a uz len statnice a bude zo mna inzinier :D

som normalne na dennom, ale mam individualny studijny plan. co v praci znamena, ze som musela mat vsetky projekty, pisomky, prace, akurat som nemusela chodit na cvika.

bola to celkom makacka a bez podpory muza by som to urcite nezvladla. a to mam uzasne dieta, ktore sa hra same a spi denne 15-17 hodin. :roll: bude mat rok.

na druhu stranu mam pocit, ze sa budem teraz doma strasne nudit a rozmyslam nad statnicami z nejakeho jazyka :P

myslim, ze studovat popri dietati sa da a ze to je urcite lepsi pocit nez sediet 3 roky doma na zadku a venovat sa len dietatu. ale dost zalezi aj na type studia, veku dietata a ambiciach matky :D

moc jsi mě potěšila, mám školu stejně, a taky inženýr. přišlo mi ale, že všechny studující maminky jsou na hmanitě a tak jsem měla strach, že to bude úplně něco jinýho (neříkám, že to mají lehčí, jen prostě jiný) a bude to masakr. ale přece to už zvládnu, aby se měl kubíček čím chlubit ( = mámou ing :D )

jinak já se poměrně i těším, na „nudnou“ mateřskou. prostě to, že se věnuješ jen jedné věci. i když tak moc „interaktivní“. tak prostě neskáčeš mezi 6-8mi předmětama, do každýho furt nějakej termín, pořád něco nevíš, nechápeš, někdo je blbec…moc se těším na chvíle, kdy budu sice podobně zoufalá, ale budu mít pocit, že ta situace a ten problém mají smysl, že posouvají mě i mého syna k nějakému cíli - k dospělýmu synovi, na kterýho budu hrdá. a třeba to tak ani nedopadne. ale prostě bude to konečně úplná změna oproti těm letům ve škole a na brigádách :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
27.4.12 20:53

Nic damy, loucim se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
27.4.12 20:54
@Loki01 píše:
Nic damy, loucim se :mavam:
:mavam: :)
  • Citovat
  • Upravit
TessAg
27.4.12 20:57

Já dělala bc. státnice 3m před porodem, v září jsem měla nastoupit na Mgr. - týden po narození dcery = přerušila jsem… chtěla bych dodělat, ale pochybuju, že se dokopu, chtěla bych už další mimi :oops:

• Citovat
  • Upravit
1903
27.4.12 20:59

Tak já taky studuju a mám téměř 11měsíční dceru :) A jsem tak opravdu spokojená a rozhodně bych neměnila.. Opravdu mě pobavily některé názory co tady padly :lol:
Za mě.. moje dítě nikdy babičky nehlídaly (i když by chtěly, já to nepotřebuji).. studuju kombinovaně takže školu mám 1 odpoledne týdně a to hlídá partner.. rozhodně své dítě nijak nezanedbávám. Myslím si že se jí věnuju někdy až moc :oops: rozhodně nemám ze školy nervy, a po svém dítěti neřvu :P
Studium mi připadá jako dobré využití volného času, a už teď plánuju že i na další rodičovské dovolené (někdy za dlooouhou dobu) bych se pustila do nějakého toho navazujícího studia..

Je ale teda pravda že dítě mám hodné a spavé a v případě nejvyšší potřeby si dokáže vyhrát i sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
27.4.12 21:01

@pipiinka co studuješ a kombinovaně? Já se teprve hlásím, ale pochybuji o tom, jak to zvládnu. Děti, domácnost, práci, školu, zahradu, zvířata?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
27.4.12 21:04

Jsem asi ve stejném stavu jako ty :jazyk:
Nejdřív jsem dělala 5 let dálkově střední, protože jsem neměla dodělaný gympl. Pak 3 roky bakalář a pokračovala jsem na magistra. Dali jsme se dohromady s přítelem a chtěli jsme miminko. Spočetla jsem si, že pokud bych otěhotněla hned (což se určitě nestane ;) ), tak stihnu státnice v červnu. Bylo mi 35, takže už jsem nechtěla čekat. Jasně, že se zadařilo hned, takže „trochu“ překvapení :pankac: Ze začátku hrozná únava, takže jsem jen chodila do práce a spala. Dimplomku jsem psát nezvládala. Zkoušky jsem všechny udělala, ale diplomku jsem začala psát až v dubnu, takže červnový temín státnic nehrozil. Navíc jsem porodila o měsíc dřív, takže práci jsem dopisovala až od října, když už jsem se tak nějak srovnala z těch poporodních změn a uděla si nějaký režim. Navíc Elí první 3 měsíce, když byla vzhůru, tak prakticky jen řvala nebo jsem jí kojila (1 kojo = 45 minut) 8o Další termín státnic v lednu taky padl, protože jsem sice diplomku dopsala, ale zpracovat otázky a naučit se je už jsem nezvládala. Takže se teď učím na červnový termín, Eliška už ťape kolem nábytku a přes den už tolik nespí, takže přes den do školy neudělám nic, večer jsem mrtvá a mám toho učení už plný zuby :pocitac: Ale je fakt, že taky proto, že chodím ještě na 2 hod denně pomáhat do práce (máme rodinou firmu) a hlavně přítel se učí na státnice taky!!! Takže asi tím je to hodně ovlivněné, kdyby dodělával školu jen jeden z nás, tak by to určitě šlo mnohem líp, ale takhle je to opravdu mazec :zed: Nikomu nedoporučuju!!!

@micelinka píše:
Ve druháku na VŠ se mi narodilo mimi, nepřerušila jsem, každý říkal, že mimčo jen spí a jí … ALE naše nespalo (za den si dala třeba 10krát 5 min), hlídání nakonec nebylo, učení strašný, zimák jsem nějak udělala, teď mě čeká letní semestr, o psaní diplomky si můžu nechat leda zdát, ale za rok skončit už musím. Za mě děs a hrůzu, studium s mimčem už nikdy víc :mrgreen: …jo a jakmile večer sednu k učení, tak se vždycky vzbudí :lol: .

Příspěvek upraven 27.04.12 v 21:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
27.4.12 21:06
@Katuskaa píše:
Tak já taky studuju a mám téměř 11měsíční dceru :) A jsem tak opravdu spokojená a rozhodně bych neměnila.. Opravdu mě pobavily některé názory co tady padly :lol:
Za mě.. moje dítě nikdy babičky nehlídaly (i když by chtěly, já to nepotřebuji).. studuju kombinovaně takže školu mám 1 odpoledne týdně a to hlídá partner.. rozhodně své dítě nijak nezanedbávám. Myslím si že se jí věnuju někdy až moc :oops: rozhodně nemám ze školy nervy, a po svém dítěti neřvu :P
Studium mi připadá jako dobré využití volného času, a už teď plánuju že i na další rodičovské dovolené (někdy za dlooouhou dobu) bych se pustila do nějakého toho navazujícího studia..Je ale teda pravda že dítě mám hodné a spavé a v případě nejvyšší potřeby si dokáže vyhrát i sama.

tak když si partner může dovolit hlídat malé každý týden odpoledne,když nemá v tu dobu práci.Když nejsi unavená a nemáš co dělat,co se týče uklízení a starání se o domáctnost..

• Citovat
  • Upravit
791
27.4.12 21:07

Ahoj, já dodělávám Ing. a v mym případě je to masakr, Mareček je strašně aktivní a poměrně nespavec, takže škola na úkor domácnosti, prostě tu nemáme naklizeno, jedině vařím a zbytek jen tak tak, nemít hlídání, tak to asi vzdám. Ale s hodnějším dítkem nevidím problém :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
27.4.12 21:08

@Pinďulka ještě že jsem si školu udělala v klidu bez stresu :)

• Citovat
  • Upravit
1473
27.4.12 21:10
@Pinďulka píše:
Jsem asi ve stejném stavu jako ty :jazyk:
Nejdřív jsem dělala 5 let dálkově střední, protože jsem neměla dodělaný gympl. Pak 3 roky bakalář a pokračovala jsem na magistra. Dali jsme se dohromady s přítelem a chtěli jsme miminko. Spočetla jsem si, že pokud bych otěhotněla hned (což se určitě nestane ;) ), tak stihnu státnice v červnu. Bylo mi 35, takže už jsem nechtěla čekat. Jasně, že se zadařilo hned, takže „trochu“ překvapení :pankac: Ze začátku hrozná únava, takže jsem jen chodila do práce a spala. Dimplomku jsem psát nezvládala. Zkoušky jsem všechny udělala, ale diplomku jsem začala psát až v dubnu, takže červnový temín státnic nehrozil. Navíc jsem porodila o měsíc dřív, takže práci jsem dopisovala až od října, když už jsem se tak nějak srovnala z těch poporodních změn a uděla si nějaký režim. Navíc Elí první 3 měsíce, když byla vzhůru, tak prakticky jen řvala nebo jsem jí kojila (1 kojo = 45 minut) 8o Další termín státnic v lednu taky padl, protože jsem sice diplomku dopsala, ale zpracovat otázky a naučit se je už jsem nezvládala. Takže se teď učím na červnový termín, Eliška už ťape kolem nábytku a přes den už tolik nespí, takže přes den do školy neudělám nic, večer jsem mrtvá a mám toho učení už plný zuby :pocitac: Ale je fakt, že taky proto, že chodím ještě na 2 hod denně pomáhat do práce (máme rodinnou firmu) a hlavně přítel se učí na státnice taky!!! Takže asi tím je to hodně ovlivněné, kdyby dodělával školu jen jeden z nás, tak by to určitě šlo mnohem líp, ale takhle je to opravdu mazec :zed: Nikomu nedoporučuju!!!Příspěvek upraven 27.04.12 v 21:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
27.4.12 21:10

Zakladatelko tak ted vidíš co a jak.První by bylo rozumné si v klidu dodělat školu a pak se věnovat miminku.

• Citovat
  • Upravit
17359
27.4.12 21:11

@Breuovi nic proti Tebe, ale mam pocit, ze Ty asi stihas malo veci :D
ja stiham skolu (podotykam ze priemer znamok mam 2 a ziadne ulavy), dieta, domacnost, varenie a este aj 4 krat tyzdenne cvicim. priznam sa vsak, ze zahradu tento rok trosku zanedbavam :D a este mi zostava cas aj na manzela.

ALE vo velkej miere to stiham vdaka tomu, ze mam fakt neskutocne dobre dieta :srdce:

ale Ty v svojich prispevkoch prezentujes nazor, ze skola je na ukor rodiny, ci domacnosti a pritom to tak vobec byt nemusi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
27.4.12 21:12

Jéé nějak se mi to zdvojilo 8o Pardón!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie