Studující maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2825
2.1.08 16:28

Ahojky, tak se hlasim v novem roce 8) Vsechny navstevy uz odjely, Adula to ale docela zvlada, ze najednou ma jenom me a to jeste cucici do skript, neustale v ruce propisku a kalkulacku, no uz jenom dva dny.....Ma posledni znamku, mam za D, cekala jsem lepsi, tak B nebo C, ale test se mi asi nepovedl, nic nenadelam, hlavne ze je to zeleny juchuuuu :lol:
V sobotu jdu na posledni zkousku, jeste jeden predmet mi zustane otevrenej, musim odevzdat nejaky dotaznik, kterej jsem dala manzovi do prace, at to da sefovi, at se s tim popere. Slibil mi to na pulku ledna, tak snad to z Anglie v poradku vyridim a budu mit vse, uffff…ale byl to zaber…
Jasne, 4-tyho na tebe budu myslet uz od osmi, 7 od jedenacti :wink: Ja jdu na pul devatou, v deset uz bych mela vedet vysledek, ale nebudu urco doma, az asi vecer, manza navecer leti do Anglie, takze to budu mit nabity, az nas tchan doveze zpatky domu, tak dam hned vedet. A pak pomalu musim zacit balit, protoze pristi stredu uz frcim i ja :roll: Uz ted se zase desim te cesty…ale snad si konecne odpocinu (a doufam, ze se u toho neunudim k smrti :lol: ) Takze mi pak posli dalsi casy, kdy to delas, nevim jak budu prispivat, minimalne do 13 budu out, protoze budeme cestovat…takze si to napisu na papirek, a budu myslet, SLIBUJU :lol: :lol:
Jo a taky dekuju za prani, snad to tak bude, jak jsi napsala 8) :lol:
Jo barvicky jsou dobry :-) Mate taky slusny barvicky, ja porad rikam, ze je to kazdyho vec a kdyz se nam to libi, tak proc ne ze? navic taky mi prijde, ze kdyz to rikam, tak je to hrozna divocina, ale ve skutecnosti je to fakt hezky..to chce proste videt…
Jeee, my mame oranzovou loznic, docela kriklavou, ale jsem absolutne spokojena…svetlounce oranzovej strop a total merunkovy steny, mnam :lol:
Tak zatim a hodne stesti, nervu a uspechu pri uceni :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
3.1.08 04:54

Ahojky,

nějak nestíhám… nespím.. :evil: učím… :roll:
Tak v sobotu na tebe budu myslet, to budu na posledních tutoriálech, tak až do večera nebudu též na emailu, takže tě budu podporovat jen na dálku.. v tu dobu budu ve vlaku, protože škola mi začíná až od 10h…

To je škoda, že nemůžeš letět rovnou s manželem.. takhle na tu cestu budeš sama… :roll: Ale jsi kabrňák, zvládáš školu, zvládneš cestu.. byť si to asi moc neužiješ, ale v UK si to vynahradíš :-)

No, další zkoušky mám jasné dvě na toho 15.1… od 13 a od 15h.. další ještě nevím.. Snad se někdy ozveš… ať si mám komu postěžovat, jak to nezvládám apod. :-) Holky se odmlčely, zřejmě nestíhají ani číst naše romány.. natož psát.. fakt :nevim:
No, uvidíme… snad zas někdo zabloudí a nebudu tu ve zkouškovém sama… :pocitac:

Tak zatím, musím se učit, mám už z toho po včerejšku jakž takž pocit, nyní už aby jen ten test nebyl samý chyták… dnes to budu ještě projíždět vše dokola… abych si zafixovala co nejvíc věcí.. a snad to klapne…
Mnohem hůř vidím to pondělí… fakt je tam toho moc (data, orgány EU, způsoby volení, jak fungují struktur.fondy, kohezní fond.. co se na kdy vyhlašuje - jaké programy… do toho zase i historie… mno, budu mít na opakované čtení fakticky jen pár hodin.. a z listopadového čtení si toho moc pamatovat nebudu.. to bude v to pondělí fakt asi zatím zkouška nejvíc o nervy… :evil: no jo, to je život… aspoň se nenudíme… 8O :lol: :lol:

Tak zatím… jdu se dál šrotit…

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
3.1.08 17:49

Ahojky,
jezisi, co to je za hodinu co jsi tu psala, to uz jsi byla doufam vyspana, ne ze jsi mela noc jeste pred sebou 8) :? Ale zitra uz to budes mit za sebou :wink: A urcite uspesne, teda za sebou budes mit jen neco, ale aspon tak :lol:
Ja nemuzu letet s manzem, ale pocitala jsem, ze budu delat po novym roce vic zkousek, nakonec se to nahrnulo vsechno do toho prosince, takze jsem spokojena, puvodne jsem mela letet tak dva tydny po nem. Ale nebudu sama na cestach, jedu s tchanovcama, takze mi pomuzou. Anglicky se bohuzel budu muset domluvit sama, no uvidime… :lol:
Urcite se budu ozyvat, at tu na to nejsi sama, kdyz uz se nam vsechny ostatni holciny odmlcely..treba toho maji taky hodne…a zvladaji to psychicky, ze se nepotrebuji na netu vykecat :lol: :wink:
Ja uz na uceni pecu, priklady ktery nevim, na ty prijit nemuzu, ktery vim, tak vim…musim se modlit, prikladu mam snad 4-5 tak snad.....
Tak at jde hezky uceni, drzim vsechny palce zitra a pak dej vedet co a jak :wink: A v pondeli taky na tebe budeme s Adamkem (no priznavam ze hlavne ja :lol: ) myslet :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
3.1.08 18:45

Ahoj maminy,

jj odmcely :D Je pravda, ze teda ani moc nedocitam… O Vanocich jsem si udelala prazdniny, tak jsem ani skolu neresila a zitra me ceka prvni zkouska, tak jsem ted dva dny ucila…
Preju Vam, at vse zvladate, nejlepe na prvni pokusy…A co nejmin stresu!!!!
A LeMo, uzij si Anglii, to je parada - pred Vanocema, po Vanocich… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
3.1.08 21:15

Helemese, ztracená Evelína! Vítej zpět :-)

To mne fakt dělá dobře, když se někdo učí dva dny před zkouškou.. a pak ji i dá! 8O To jen tiše závidím, že mi to ta moje hlava nebere.. já bych za dva dny ani těch 208 stran, co nyní na zítra šrotím, nepřečetla.. natož se naučila… :roll: :evil: Tak ať ti zkoušky vyjde, písni z čeho to je, ať jsme v obraze :-)

LeMo, jj, ráno jsem byla už probuzená, vstávám nyní každý den ve 4h ráno.. tak jsem se učila půl hodiny, dopadla na mne krize, tak jsem šla psát.. napsala kamarádovi do Anglie a mezitím ten černý čaj asi začal působit a hlava už byla dobrá, nechtělo se mi spát…
Ráno mi ty vědomosti připadaly lepší než nyní, protože jsem dokončila druhá skripta, která jsou čtivější než první.. nyní projíždím ta první.. a je to děs, jak si nic moc nepamatuji.. zas mne to hodilo do většího stresu, že zas až tak moc dobře na tom nejsem.. a že snad se prostě v testu nesejde moc věcí blbých dohromady…
Blbé je, že v tom testu máme 3 otevřené stěžejní otázky, na každou odpověď máme celou A4 8O a pak je pár doplňaček, výběrů z abcd, pár určení pravd/nepravd.. jenže to je za minimum bodů… u těch otevřených je bodů hodně.. a řekl, žeplný počet dá, když půjdem nad rámec jeho skript = napíšem tam něco, co jsme se v těch 208 stranách nedočeli = nastudovali jsme si to jinde.. :roll: Mno… takže udělat ty body na 3 nebude zadara, ale probůh, snad to dááááááám…

Jinak jsem myslím ještě nepsala, jak byl prima Silvestr. Eliška šla spát pozdě odpoledne od 4-6, takže pak byla vzhůru do půlnoci na přípitek… byli jsme u sousedů, bylo tam asi 6 dětí, cca 12 dospělých, slušně narváno a veselo… hormadně jsme šli ven na „dětský ohňostroj“ ve 22h, tak to bylo super… aspoň ten čas čekání na půlnoc uběhl rychle.. Eli v pohodě, mezi dětmi ve svém živlu.. PRvního jsme se stejnými sousedy a ejich dětmi jeli do centra na novoroční ohňostroj… pak jsme se stavili na trdelník na vánočních trzích na Staroměstském náměstí.. dali si procházku na Karlův most.. šli do kostela na Malé Straně omrknout betlém a Pražské Jezulátko… tak jsme dorazili ve 21h domů, bylo to super..
Dcerku jsem i záměrně za poslední dny zkusila „přetočit“.. aby nevstávala v 6h a nechodila spát ve 20.30, ale aby usínala ve 22h a vstávala mezi 7-8h a kupodivu to zatím funguje! Takže ráno se učím od 4-7 a je to super.. pak když spí odpo.. a večer si jdu lehnout brzy po ní…
Dnes tedy ne, to povezu manžu do práce, kde na nás čeká nové staré auto.. konečně budu mít vlastní auto na nákupy, vození dcerky do školky, návštěvy… Dostat se k mé sestře a zpět čítá přes 3h v MHD a to je pak s dítětem po celodenní návštěvě docela otrava.. v autě pohoda, přejedu to za 25 min a buď usne či ne.. ale hlavně je klíííd… Tak se těším!!!
A mimoto, když jsem občas jela busem něco nakoupit, tak nyní za to zaplatím 36 Kč (za zlevněné jízdné na krátkou trasu), ale v benzínu to neutratím ani náhodou, protože to je kousek.. takže to bude levnější.. byť méně ekologické… :wink: Ekologicky peru, myčkuji i myji v ruce.. ale v tomhle budu fakt pohodlná… mno… nejsem správný ekolog-fanatik… :oops:

Tak zatím a kdybych se nestihla zítra ozvat, což nepředpokládám, tak v sotobu na tebe budu ve vlaku myslet!!!

Evelíno, na zítřejší zkoušku přeji hodně štěstí nám oběma!! :wink:

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
4.1.08 09:15

Efi,

tak to Te vazne obdivuju, jak dokazes brzo rano vstavat, ucit se a pak jeste fungovat 8O Ale asi to jit musi, ze? Zacinam se na to taky psychicky pripravovat, ze s ditetem to bude o necem jinem a budu si cenit volneho casu…
Tak drzm pesti, at to dopadne, tak jak by sis prala!!!!

Jinak neboj, ja se nepokladam za buhvi jaky studijni typ, mne to do hlavy leze docela pomalu, ale na tuto zkousku to nebylo az tak hrozny, protoze jsme behem semestru psali 3 prubezny testy a jak sam rikal, tak ta zkouska by mela byt spise zopakovani toho, co uz jsme psali, tak jsem si spise opakovala nez se ucila…Jo a ten predmet se jmenuje Rasa, etnicita a sebeurceni.
Tak ja jdu jeste opakovat a odpoledne se zacinam ucit na druhou zkousku (tu mam v utery a ta bude narocnejsi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
4.1.08 12:43

Evelíno, tak to jsi mne uklidnila.. mne vždy vydeptávají lidi, co říkají, jak se na statistiku učili tři dny předem.. a já na ní makala taaaak dlouho :-)
Vždy si pak říkám, že to u nás bylo zřeba rozsáhlejší, že co katedra, to jiný rozsah apod.. abych si nepřipadala jako blb :wink:

Tak dnešek nic moc… snad to klapne, ale že bych si byla tak jistá, jako na minulé zkoušce, to ne.. Tak ve středu snad budou výsledky…

Tak tobě to asi klapne, když jste to průběžně testovali… to je dobrý přístup :-)

Tak zatím, musím letět a vymyslet, jak se stihnout naučit do pondělí to, co mám, abych to prolezla :roll:

Zatím,

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
4.1.08 13:43

Tak uz to mam za sebou!!! Byly to stejny otazky jako behem semestru, tak snad to mam. Navic nam scita body za testy a ted za tu zkousku, takze se vyplati ucit se na testy mit dost bodu a nestresovat se ze zkousky :D U nas na katedre je to docela normalni, ze ti scitaji body za semstr (referaty, seminarky, reserze), takze pak kdyz pises zaverecnou zkousku a mas uz dost bodu za semstr, tak uz to nemisus tak hrotit…

Ja verim, ze ti to dopadne dobre, pocity nejistoty dobre znam! Preju, at ti uceni na pondeli leze do hlavy. Z ceho to delas?

Ja se jdu pomalu ucit na utery…

Jo a statistickou analyzu dat jsme meli loni - teoretickou i praktickou a ta mi dala docela zabrat, uz si ani radsi nepamatuju, jak jsem se na ni dlouho ucila. Ale na ekonomce je trochu si jeste trochu jine kafe…

Zatim se mejte! Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
4.1.08 15:16

Tak jsem tu,
Evelino tak dopredu gratuluju, kdyz si ses jista, tak snad tim nic nezkazim :lol: :lol: To mate docela dobry, u nas je to prave naopak, malokdy se ukoly zapocitavaji do znamky, spis je to jenom podminka pripusteni ke zkousce…Jo a Anglii si uziju, parada to je, ale nadrtit se na zkousky behem prosince nic moc :? Ale uz to je za mnou, az na ten zitrek, tak ted uz je to dobry :lol:
O statistice mi ani nemluvte 8) :lol: Jsem rada, ze to mam z krku :lol:
Efi: me taky deptaji lidi, co mi reknou po zkousce, ze se na to skoro nepodivali a maji znamku trochu horsi nez ja, co se na to poctive srotila. Ale uz jsem se proste smirila s tim, ze nemam na to jit na zkousku nepripravena, takze nikdy nezjistim, jestli bych nedopadla stejne, aspon trochu utecha :lol: :wink: Urcite to dneska klapne :wink: Ve stredu dej vedet 8)
Jeste jsem te taky chtela obdivovat, ja jsem teda taky jedno obdobi vstavala driv jak Adula (kdyz se budil v osm a ne v sest), ale vstavala jsem s manzem, takze tak okolo seste. Driv bych to nedala. Stejne jsem musela tak akorat pocitat, nic do hlavy jsem srotit rozespala nemohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
4.1.08 18:08

Evelíno, tak to gratuluji, fakt je prima, že přihlížejí i k těm seminárkám. Vlastně tento dnešní předmět - Marketing, to je první, kdy se také na ty 3 seminárky, co jsem tvořila, bere ohled i jiný, než že tě díky nim připustí ke zkoušce… Učitel si dělal poznámky, kdo podal velmi slabou, kdo dobrou a kdo výbornou práci (resp. 3 práce).. a že k tomu přihlédne při hraničních hodnotách.. buď ti kvalita samostatné práced pomůže či tě dorazí… Tak uvidíme :-)

V pondělí mám Evropskou integraci.. je to docela zajímavé, ale do hlavy mi ta historie EU včetně osob, smluv, dat, společnství.. operačních programů.. struktur. fondů… který orgán co dělá, jak volí, k čemu je apod.. neleze… :evil: Učitelka prý nechává studenty odložit všechny věci u jejího stolku a jdeš si sednout jen s propiskou.. má max. 20 lidí a prý hlídá a má oči i vzadu… takže typičtí opisovači mají vítr :-) Já se klasicky učím, taháky neumím, takže proto se asi nervuju víc než ti, co jdou na první termín s taháky a buď to klapne či ne.. pak že se uvidí… To já neumím a ani nechci, chci se něco naučit, tak holt nyní i to ranní vstávání… :roll: jde o pocit ze mne… takže neumím jít také jako LeMa nepřipravená a „že se uvidí“ :D a jsem za to vlastně ráda 8)

LeMo - to vstávání -. až třeba s Adámkem nebudeš stíhat a večer u toho budeš usínat, tak pak třeba na to ranní dřívější vstávání také dojde.. však to není stále, jen jedno vyhrocené období a dá se to… byť je ten rozjezd krušný, dá se za tu dobu fakt stihnout hodně…

Jinak k té Anglii, ty tam budeš s tchánovci cestovat zatímco manžel bude pracovat a pak se vracíte? Předtím to bylo jinak, ne? Už tam nepojedete či to budou opakované „výlety“? To by bylo prima :-)

Tak já jdu dál šrotit, mám 2 hodiny volno, manža šel s dcerou ven.

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
4.1.08 18:37

Efi: ja vim, ze kdyz musis tak musis, vecer bych se nenaucila vubec nic. No uvidime pristi skolni rok, az budeme bydlet nahore v tom nasem kralovstvi, tak asi nebudu nic stihat. Budu mit vic prace s domacnosti, Adula bude asi narocnejsi (i kdyz doufam, ze tolik ne, ze si vic vyhraje sam…)
S Anglii je to takto: Jedu tam s tchanovcema, ale ti se po 4 dnech vraci, delaji si jenom takovou dovolenou, prvni dva dny budeme u nas na hotelu, na vikend jedeme za manzovym bratrancem, takze jejich rodinou. Nevideli je dlouho, hodne cestuji, takze se moc tesi. Tato Anglie by mela byt pro me naposledy, manza tam bude jezdit asi casto, ale tak na tyden na dva, to se pro nas nevyplati, abysme jeli s nim. Letenky me a malyho stoji 4 tisice tam a zpet…Ale nikdo nevi co bude, takze nikdy nerikam nikdy :lol: :lol:
Ja uz nesrotim, proste uz na to nemam. Uz se vidim, jak to mam za sebou, tak snad to tak dopadne…taky mam nervy, ale porad doufam…
Dnes mame s manzou rozluckovy vecer, i kdyz se neuvidime jen 4 dny, nejsme na to zvykli 8) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
4.1.08 21:15

LeMo, tak zítra ať to klapne!!!! Věřím, že to dáš, když jen pár příkladů nevíš… 8)

Ten rozlučkový večer mne pobavil :wink: Ten bych mohla dělat u nás každý týden :wink:

Tak zítra ve vlaku budu držet palceeee

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
5.1.08 16:00

Tak hlasim C :lol: Teda doufam, ja mu tu dvojku furt neverim, mela jsem z peti prikladu jen jeden spravne, delala jsem vsude stejny chyby (protoze jsem nevedela, jak se to resi, proste to ve skriptech neni, na prednaskach to pry nerikal…takze jsme v podstate nikdo nevedeli reseni). Ale asi prihlizel i k potu, protoze mi na nej vubec nereagoval, nejake holcine prede mnou mel vyhrady i potu a mela 3+ tak nevim co to je, jestli D :lol: No kazdopadne jsem z toho takova zmatena, nejak cekam az se to na netu zazelena, jinak tomu moc nebudu verit :lol: Ale doufam :wink: Je teda pravda, ze ted kdyz mi rekl tu jednu blbou chybu, co jsem tam celala, tak uz bych toho vypocitala asi hodne…no tak uspech to asi melo, ze ted uz to chapu, i kdyz az po zkousce … :lol:
Manzilka mam sbalenyho, smutno je mi uz ted. Snad to tu bez nej zvladnem, ale mam doma tolik prace, ze se toho ani tak moc nebojim. Jeste mam naplanovanou na utery navstevu ke kamosce s mimcem, tak to utece jako voda…A uz poletim smer UK 8) :lol: Anglictinu budu mit s sebou, tak snad se tam i neco z gramatiky naucim (zopakuju :oops: )
Dekuji za drzeni palcu :lol:
Efi: no tak to vis, my jsme spolu v podstate porad, jenom tech par hodin co je v praci tak ne. Na baraku delame o vikendech vetsinou spolu, chodime na squash, do hospudek, do kina vsude spolu…No jsme spolu teprve osm let :lol: :lol: Ale taky znam, ze mi manzilek odjede, vetsinou jsou to narazovky a je to na mesic a dyl (vetsinou do ameriky :cry: ) takze jsem spokojena se 4 dny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
5.1.08 22:08

LeMo, tak to gratuluji!!!!!!! Já ti věřila!

Jsem dnes tak vyřízená, že jdu hned spát, zase budu vstávat mezi 4-4.30, ale jak už spím kolik dní 5-6h, tak je to znát.. zvláště dnes po tom harcování do školy a zpět = 6h na cestách.. + otrava ve škole… + nervy, že nám jeden učitel hodil termíny jinak, než slíbil… a když jsem se to dozvěděla, že už jsou od večera v systému k přihlašování, tak byly pozdní vybrané = měla bych jít na zkoušku čítající 400 stran týden po pondělní zkoušce.. 8O A to je ten učitel, co celá skripta rozebere na milion testů = musím umět snad vše zpaměti.. málem i ISBN kód skript :evil: Takže po pondělní zkoušce za ním skusím skočit, připomenout, co námříkal na tutoriálu a apelovat, že jsme si to už rozvrhli jinak a naplánvoali, že to hodí pozdějí… že není možnost volby a dává to vlastně hned na začátek zkouškového.. ostatní obsazené… tak uvidíme, jestli s ním hnu…
Ale fakt nás naštval.. já mám jít 15.1. na dvě zkoušy a najednou ještě 16.1. tohle.. to bych nezvládla ani ten jeho přdmět, ty jiné zkoušky si překopávat.. složitě.. termíny jsou tam už také rozebrané.. no je to k vzteku, tak mi to na náladě nepřidalo a netuším, jak to tedy bude… :-(
Ten poslední předmět také ještě nevím termíny.. to se pak špatně plánuje…
Ale fakt mne nadzdvihl.. slíbil termíny na konec ledna a začátek února… a dal to 15. a 16.1. + 21.a22.1… mno… potřebuji termín aspoň po tom 22.1… ach jooo…

Jdu spát, ráno makat na té integraci… ať dám aspoň tu pondělní zkoušk a je o starost míň…

Tak se mějte líp než já, … fakt nevím co s tím…

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
6.1.08 06:00
:poblion: :pocitac: :-) :-) :-( :-) :-(

Mno, tak nějak se cítím, jdu se zas učit :D

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová