Svaly pánevního dna po porodu

98
3.2.15 15:31

Svaly pánevního dna po

:* Ahoj holky…jsem na konci sestinedeli po vaginalnim porodu a kdyz jsem se tam dolu podivala, malem me odvezli…prijde mi ze tam mam pokles posevnich sten…v leze to relativne jde ale ve stoje mi prijde jak kdyz to vse pada dolu…problemy s unikem moci nemam…myslite ze se to jeste vrátí zpet?? Docetla jsem se ze to muze byt rektokela a cystokela…stalo se vam to nejake??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32914
3.2.15 15:34

Jo, taky mi to po druhém porodu přišlo jinačí. Ale srovnalo se to za a) samo, za b) Kegelovy cviky a venušiny kuličky (ty až později) nejsou na škodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
3.2.15 15:35

Neboj, vrati. Taky jsem to tam mela, uz jsem zjistovala operativni reseni, nakonbec se to s trochou cviceni zatahlo, po par mesicich jsem to mela v dobe ovulace a menstruace a ted uz je to celkem ok ;)
Jako nemam broskvicku jak patnactka, ale uz to vypada relativne normalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
3.2.15 15:45

Taky jsem tam dole vypadala hrozně, malém to semnou seklo. Teď 10 měs. po porodu vypadám jak kdybych nerodila. A to jsem nijak necvicila. Takže kliiiid to se srovná :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
3.2.15 15:45

@Bibi239 Tak super…uz jsem si taky hledala operativni reseni…budu teda cvicit a uvidíme…diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
3.2.15 16:15

Já jsem se pro jistotu po 2.porodu koukla až o dost později než po šestinedělí. Strach mi nedovolil :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
3.2.15 16:17

No ja fakt skoro brecela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
3.2.15 16:29
@Kkuucckka píše: :* Ahoj holky…jsem na konci sestinedeli po vaginalnim porodu a kdyz jsem se tam dolu podivala, malem me odvezli…prijde mi ze tam mam pokles posevnich sten…v leze to relativne jde ale ve stoje mi prijde jak kdyz to vse pada dolu…problemy s unikem moci nemam…myslite ze se to jeste vrátí zpet?? Docetla jsem se ze to muze byt rektokela a cystokela…stalo se vam to nejake??

Po druhém porodu jsem to měla taky - propadlá děloha. Na cvičení jsem se vybodla a do konce šestinedělí se to srovnalo. Teď po třetím porodu už jsem myslela, že budu muset na ten zákrok, trvalo to dlouho než se to srovnalo, ale srovnalo. Rodit počtvrté, tak už bych tu dělohu asi tahala po zemi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
3.2.15 16:31

Holky a během těhotenství? já to tam mám jiné a to jsem teprv ve 25. týdnu. :oops: Jakoby oteklé, nebo jak to popsat…ale nic nebolí, jen je to jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
3.2.15 16:32

@majki.r je to normální v těhotenství, všechno se uvolňuje a mění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
3.2.15 16:34

@andelka83 Děkuju :hug:, já jsem si říkala, že se tím projevuje ta změna v těhotenství, ale moc se o tom nepíše, vždycky čtu, že až po porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.15 16:55

Mě gynekoložka nabízela plastiku :-( prý to tam je tak na 60%. Taky jsem se podívala až po šestinedělí a až po tom, co ona konstatovala, že se jí to „tam“ vůbec nelíbí. No asi jsem to neměla dělat. Pokleslé jsem neměla nic, ale s prominutím díra jak hrom :-( říkala, že může trvat až rok než se to spraví. Tak musím jen doufat. Jsem z toho taky dost špatná, ale nenadělám nic, prostě každý tělo reaguje jinak. Tak můžu jen cvičit a doufat.

• Citovat
  • Upravit
2889
3.2.15 17:17

@Kkuucckka Mám pokles (mírný prý) přední i zadní poševní stěny. Subjektivně se to jakž takž srovnalo tak až za 18 měsíců. Cvičím pořád, když přestanu, je to v háji. Stejně tak stačí něco trochu blbě zvednout. Tohle bylo po prvním porodu, v druhém těhotenství se to samozřejmě zhoršilo, ale rodila jsem CS, tak se to spravilo rychle, to už byla pohoda. Ale cvičit a netahat těžký budu muset asi až do smrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
3.2.15 17:58

@Pipi 00 A taky jako kdyz se tam podivas tak mas ten vnitrek vyplnenej??Nemam to az uplne dole ale mam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
3.2.15 18:10

@Kkuucckka Já se radši nedívám, abych se nezbláznila. Fakt je to lepší. Po porodu to tak bylo. Po druhém jsem se nedívala :-). Ale doktor to vidí. Cítím se rozhodně po cvičení líp, dřív to vadilo fakt při každém kroku, teď o ničem nevím, chodím klidně běhat, lyžuju. Sex v pohodě. Gynekolog mi při každé prohlídce zdůrazňuje, že nesmím nic tahat (haha).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí