Svatba 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2575
16.1.14 13:55

@Mazlucha no já bych taky raději brala užší (mám poměrně štíhlé prsty), ale jak jsem tak koukala, tak většina snubáků je kolem 6 mm a tyhle mě hned praštily do očí, takže se asi budu muset smířit s tím, že budou širší :nevim: Po pravdě 4mm jsem našla asi tak troje a ani jedny se mému nastávajícímu nelíbily :zed: :zed: :zed: U nás je vůbec problém najít takové prstýnky, které by se líbily mě i Liborovi a ještě by byly za přijatelnou cenu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7758
16.1.14 14:04

Mně to naštěstí platí rodiče, my jen prstýnky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7758
16.1.14 14:05
@ivulinaM píše:
Holky tak za šaty dám 3500,– max. Naštěstí je u nás půjčovna šatů a ta holčina, která ju vlastní si je pak nechá, takže mi je v Americe dá ušít přesně na míru - super cena :dance: :dance: :dance: Půjčovnu vlastní už pár let a šije pořád u stejného krejčího, tak snad to bude v cajku :think: Pár šatů od ní jsem zkoušela a dobrý, tak snad ty pro mě budou taky cajk :think:My budem mít na svatbě cca 60 lidí a pod 100 se asi nedostanem :roll: 50 budem mít svojich (teda aspoň doufám) a 50 nám půjčí tchýně. Jenže s rodičákem jí to budem splácet tak 2 roky :zed: :zed: :zed: Tak teď přemýšlím, jestli od května nejít do práce - kámoška odchází na mateřskou (pracuje v bance, takže bych měla víkendy volné), ale Gabči by bylo teprve něco málo přes půl roku, tož mám dilema jak blázen :nevim: :nevim: :think:

taky mám Gabču, jj jsou to pálky a hlavně to hodně skáče, pokud člověk nemá někoho známýho, kdo mu upeče, navaří, vyfotí, zahraje, ušije:-)tak se to nasčítá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
16.1.14 14:18

@petulagabi ti mi povídej :roll: :roll: :roll: Už teď jsem na dvaceti, a to v tom jsou jen prstýnky, šaty, fotograf a poplatky na úřadě :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7758
16.1.14 14:22
@ivulinaM píše:
@petulagabi ti mi povídej :roll: :roll: :roll: Už teď jsem na dvaceti, a to v tom jsou jen prstýnky, šaty, fotograf a poplatky na úřadě :zed: :zed: :zed:

chápu, že se čim dál míň lidí bere, anebo to sfouknout za litra na úřadě:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
16.1.14 14:50

@Peczka no tak my platíme 2500,– za obřad - máme ho na zámku a je v tom obřad, dobové oblečení pro oddávajícího a matrikářku a focení v dobových místnostech. Fotograf vyjde tak na 5-8 tisíc (podle toho, jestli bude chtít celodenní focení nebo jen focení obřadu + cestovné) a šaty mám naštěstí za cenu půjčovného.
Teď hledáme hospodu, do které bychom se všici vlezli a za hostinu to asi bude dost pálka (počítám cca 70 tisíc). Byla bych ráda, kdyby nám dovolili dovézt vlastní pití (víno a tvrdý alkohol) jinak se nedoplatíme :zed: :zed: :zed:
A to nemluvím o květinové výzdobě (kromě svatební kytice a kytice pro svědkyni, maminky a naše holky, chci kytky na auto nevěsty a možná i ženicha a květiny na stůl), dortech a zákuscích, svatebních koláčcích a ubytování pro mojí rodinu (bydlí 300 km od místa konání svatby, a i když jich pár můžu nechat přespat u nás, tak všici se semka fakt nevejdou :,( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7758
16.1.14 14:53

My máme za hostinu pro cca 25 lidí 20 tisíc ještě nám pár lidí přibylo, tak to bud edražší, je to bez pití, ale je v tom i grilovačka, večerní guláš, selátko, k obědu svíčková, štrúdl, hovězí vývar, přípitek

Příspěvek upraven 16.01.14 v 14:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
16.1.14 14:54

@ivulinaM
Já těch úzkejch našla dost, koukni na ty odkazy co jsem sem dala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
16.1.14 14:54

@Peczka já bych byla šťastná, kdyby se nám na darech sešlo aspoň těch 50 litrů pro tchýni - lepší být na nule, než být na suchu na kontě a ještě splácet :zed: :zed: :zed: Moc s tím ale nepočítám - naši prachy nemají, takže od nich nic moc čekat nemůžu a tchýně nám ty půjčené peníze jako svatební dar taky určitě nedá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
16.1.14 14:56

@Peczka
No a co jsem si před chvílí psala s tím mým a napsal, že se mu hlavou stejně furt honí jména Tereza a Karolína, takže babo raď, je fakt, že ty jména byly taky v seznamu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
16.1.14 14:58

@Mazlucha no už jsem koukala - problém je, že z těch úzkých bychom se stěží shodli tak na 3 - buď se nelíbí mě, nebo Liborovi - u nás je to těžký :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
16.1.14 15:01
@petulagabi píše:
chápu, že se čim dál míň lidí bere, anebo to sfouknout za litra na úřadě:-)

no to mi navrhovala moja mamina, ať si vezmem svědky a hotovo, ale pro mě tohle není svatba - víckrát už se vdávat nehodlám, takže si to chci jaksepatří užít :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
16.1.14 15:04

@Peczka
Lucie je taky hezký jméno, no jsem trochu ráda, že klučičí řešit nemusíme, měli jsme vybranýho Honzíka, ale nejsem s ním moc jistá no a pak Pepík jenže, můj je Pepa, tchán a můj otec taky a tetinka je Josefa, prababička byla taky, tak si myslím, že by bylo přejosefováno, ale pokud budeme čekat druhý kluka a neshodneme se na nějakým jméně, tak to Pepa bude. Olda se mi líbí taky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
16.1.14 15:07

@ivulinaM
No my díky těm šíleným poplatkům na zámcích se na tom úřadě vemem a zadarmo, aspoň ty ušetřený koruny vložíme do svatební pařby. A u nás je hezká obřadní síň :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
16.1.14 15:08
@Peczka píše:
@ivulinaM tak zámeček vždy vyjde dráž no. Ale já si myslím, že to na penězích uděláte. Ono se říká, že se vždy nějaká část vrátí. No segra to měla podobně jak ty, ale stálo je to nad 100.000,– Teda neměli zámeček ale kostel, ale taky více lidí i s přespáním. Jinak alkohol většinou povolí. Co já se ptala tak tam kde to máme musíme za vlastní alkohol zaplatit 100,– na dospělou osobu a jinde třeba chtěla 1dcl odběr na dospělého, ale jinak s tím nikdo neměl problém. Tak havně at natrefíš na nějakou fajnou :)
@Mazlucha aha tak jsou ještě další na pořadí :) Mně se líbí Hanička. To žu jsem dlouho neslyšela že by někdo dal takové jméno. Jinak my už máme jasno. Kluk bude Olda, protože ten muj se jmenuje Olda jeho tatka je Olda a jeho děda byl Olda..takže i náš musí být :) a u holčičky jsme vůbec nevěděli až pak mě jen tak napadlo po segře Lucinka a Oldovi se to strašně líbilo

No uvidíme - jak nakonec dopadnem. Doufám, že to bude za přijatelnou cenu, ráda bych náklady srazila co nejníž - za něco to, bohužel, nepůjde, ale snad nás moc neoškubou na jídle :andel:

Tak Hana je moje nastávající tchýně a budoucí neteř a druhá neteř je Anna, takže já chtěla něco, co se s těmahle jménama nebude motat, páč Hanička a Anička se mi dost pletou, tak máme Danielu a Gabrielu (aby se to teda nepletlo :roll: :mrgreen: )No už jsem holkám občas jména prohodila - sranda je to hlavně při vyplňování úředních lejster - ty baby tam na mě koukaly jak na exota, když jsem 3× přepisovala jeden papír, protože místo Gabriela jsem napsala Daniela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný