Také si vás partner nechce vzít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
šmoulinka71
25.2.14 19:41
@Yvonne píše:
Dle zdravého rozumu :mavam:
:roll: :roll: Další spokojená, útočná, nesezdaná. :roll:
  • Citovat
  • Upravit
30408
25.2.14 19:45
@Yvonne píše:
Vycházím z toho, že Tvé teorie jsou z Tvé hlavy :nevim:

Pokud jsi dobře četla, jistě jsi nepřehlédla, že jsem svou větu začala slovy „Pro někoho je uzavření…“ Což znamená, že to tak cítí jen NĚKDO, nikoli že to platí obecně. Vypadá to snad jako nějaká obecně platná teorie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.2.14 19:51
@smoulinka71 píše: :roll: :roll: Další spokojená, útočná, nesezdaná. :roll:

a mě zase přijde, že útočíš ty :nevim: nesnáším řeči o tom, že si nesezdané něco obhajují samy před sebou :zed: proč by to proboha dělaly? Přece když napíšu, že na manželství nevidím nic pěknýho, tak neútočím na vdané, ale je to můj názor. Hledáš v tom jenom slovíčkaření, většina to myslela trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
25.2.14 20:06

Tak u nas doma to bylo naopak, po trilefem vztahu ja mluvila jen o diteti, ktere jsem
moc chtela a na nejakou svatbu jsem vubec nemyslela, nebyla pro me dulezita.
Partner mel na to jiny nazor, chtel svatbu, ale s ditetem chtel pockat. Nakonec jsem pristoupila na jeho variantu,
pozadal me o ruku, loni byla svatba a ted cekame miminko. Takze jsou i chlapi, kteri si chteji rict s zenou „ano“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
25.2.14 20:16

@terien Já na nikoho neútočím, mě je jedno, jestli je někdo vdaný nebo ne, už jsem to tu psala, že každý to cítí jinak. Já zas nevidím nic pozitivního na tom být svobodná. No snad to, že můžu mít pokaždé někoho jiného. :think: A můžu ho poslat do prdelky kdykoliv se mi zachce.

• Citovat
  • Upravit
34473
25.2.14 20:48
@smoulinka71 píše:
@terien Já na nikoho neútočím, mě je jedno, jestli je někdo vdaný nebo ne, už jsem to tu psala, že každý to cítí jinak. Já zas nevidím nic pozitivního na tom být svobodná. No snad to, že můžu mít pokaždé někoho jiného. :think: A můžu ho poslat do prdelky kdykoliv se mi zachce.

Tak moje averze vůči manželství je daná asi tím, že jsem kolem sebe od malička viděla, že manželství ti nezaručí vůbec nic a lpět na společném jméně je jenom šaškárna, protože vůbec nezáleží na tom, jaký má kdo příjmení, ale na tom jestli vztah funguje. Nám to funguje, takže nevidím jediný důvod v tom vztahu něco měnit. Když si koupím něco, co mi šlape přesně podle mých představ, tak si taky nevezmu šroubovák a nezačnu do toho šťourat aby to šlo ještě líp :mrgreen: toť MOJE pocity a postřehy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
25.2.14 20:52

@terien Jestli to nebude tím, že manželství skutečně nefunguje a nemá fungovat jako nějaká záruka. Ale pokud se cítíš spokojená ve vztahu, který máš, je to v pořádku a dobře. Společné jméno tedy za šaškárnu skutečně nepovažuju, to vnímám jako velkou hodnotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0979
25.2.14 20:52

@smoulinka71
Pokaždé někoho jiného můžeš mít i v manželství.
Plno lidí se v manželství kurví a „papír“ jim v tom bohužel nezabrání.
Znám dvě rodiny, kdy šla manželka do prdelky a to během hodinky :think:.
Teda nemusela, pokud by ji nevadilo, dělit se o postel s novou „slečnou“.

Nesezdaná rodina může být mnohem víc rodina než ta sezdaná a naopak.
Znám manželství, kde ona je xxxx on xxxx a to stejné platí i u rodin na psí knížku.
Já to beru takhle: Rodina = partneři popř. děti, kteří se mají rádi a chovají se k sobě s úctou, láskou, respektem a porozuměním.
Pak je přece úplně fuk, zda žijí v manželství nebo na psí knížku, jsou prostě rodina :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
34473
25.2.14 20:54
@hanka.br. píše:
@terien Jestli to nebude tím, že manželství skutečně nefunguje a nemá fungovat jako nějaká záruka. Ale pokud se cítíš spokojená ve vztahu, který máš, je to v pořádku a dobře. Společné jméno tedy za šaškárnu skutečně nepovažuju, to vnímám jako velkou hodnotu.

proto jsem zdůraznila to „moje“ páč vím, že to tak má hodně holek. Pro mě je to zase ten nejstupidnější důvod ke svatbě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
25.2.14 20:55
@jana0979 píše:
@smoulinka71
Pokaždé někoho jiného můžeš mít i v manželství.
Plno lidí se v manželství kurví a „papír“ jim v tom bohužel nezabrání.
Znám dvě rodiny, kdy šla manželka do prdelky a to během hodinky :think:.
Teda nemusela, pokud by ji nevadilo, dělit se o postel s novou „slečnou“.Nesezdaná rodina může být mnohem víc rodina než ta sezdaná a naopak.
Znám manželství, kde ona je xxxx on xxxx a to stejné platí i u rodin na psí knížku.
Já to beru takhle: Rodina = partneři popř. děti, kteří se mají rádi a chovají se k sobě s úctou, láskou, respektem a porozuměním.
Pak je přece úplně fuk, zda žijí v manželství nebo na psí knížku, jsou prostě rodina :kytka:.

Ale pokud se nevezmou, tak rodina nejsou. Možná se tak cítí, ale nejsou. To je stejný, jako bych byla svobodná a titulovala se manželkou, protože s ním přeci žiji.

• Citovat
  • Upravit
šmoulinka71
25.2.14 20:58

@terien Já ale nepotřebuji mít nějaký důvod ke svatbě. Je to jen pokračování naší lásky a chceme spolu žít jako rodina a na celý život, tak se vezmeme, protože proč ne? Proč bych podle tebe měla zůstat svobodná? To jako nechápu? Co by mě to přineslo? Jaké by to mělo mít pro mě výhody zůstat svobodná?

• Citovat
  • Upravit
34473
25.2.14 20:58
@smoulinka71 píše:
Ale pokud se nevezmou, tak rodina nejsou. Možná se tak cítí, ale nejsou. To je stejný, jako bych byla svobodná a titulovala se manželkou, protože s ním přeci žiji.

a to je právě to slovíčkaření. Pak tu jsou „rodiny“ co fungují jenom na papíře a rozhodně to není morálně hodnotnější partnerství. My jsme muž, žena, děti, prostě rodina a ať si to každý nazývá jak chce. To je pro mě stejně důležitý jako to, jaký máme kdo příjmení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.2.14 21:00
@smoulinka71 píše:
@terien Já ale nepotřebuji mít nějaký důvod ke svatbě. Je to jen pokračování naší lásky a chceme spolu žít jako rodina a na celý život, tak se vezmeme, protože proč ne? Proč bych podle tebe měla zůstat svobodná? To jako nechápu? Co by mě to přineslo? Jaké by to mělo mít pro mě výhody zůstat svobodná?

ty hele nejsi nějak zaseklá? Proč bys měla podle mě zůstávat svobodná když nechceš? Já psala můj pohled a svoje důvody proč se nechci vdávat, to je vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
25.2.14 21:01

@terien Nějak nechápu, nač ta pejorativa. Proč něco nazývat šaškárnou nebo nejstupidnějším důvodem ke svatbě, když dobře víš, že někdo to vnímá jako důležité. Už si tady toho někdo taky všiml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
25.2.14 21:01
@smoulinka71 píše:
Ale pokud se nevezmou, tak rodina nejsou. Možná se tak cítí, ale nejsou. To je stejný, jako bych byla svobodná a titulovala se manželkou, protože s ním přeci žiji.

tak to pozor, to rodina jsou…ikdyž nejsou sezdaní… rodina je od rodiče a rodič nemusí být nutně vdaná/ženatý

definice:

Rodina (podle sociologické definice) je skupina osob (případně více skupin osob) navzájem spjatých pokrevními svazky NEBO manželstvím (nebo srovnatelným právním vztahem) NEBO adopcí, jejíž dospělí členové jsou odpovědní za výchovu dětí.

Základní („jádrovou“) rodinu tvoří muž a žena a jejich děti, zatímco rozšířená rodina zahrnuje prarodiče, tety, strýce a bratrance. Další modely jsou polygamní (obvykle patriarchální) rodina a neúplná rodina s jedním rodičem (obvykle ženou).

Rodinu lze však zároveň i chápat jako malou skupinu osob, které jsou navzájem spojeny nejen manželskými a příbuzenskými, ale i jinými obdobnými vztahy a zvláště společným způsobem života.

Příspěvek upraven 25.02.14 v 21:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria