Svatba - kdo mě povede?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
865
19.6.13 17:35

Neviem prečo by ťa nemohla viesť k oltáru mama. Áno, je tradícia, že muža viedie žena a ženu muž, ale nevidím najmenší dovod aby ťa nemohla odviesť mamka.
Ono ak sa pozrieš do významu tohoto aktu tak zistíš, že rodič predáva svoj poklad nastávajúcemu do opatery. Ak teda otec nemože, tak určite by bola mamka moja ďalšia volba. (V mojom prípade to bol nevlastný otec ale ten sa o mňa staral od mojich 7.rokov a za mojho otca ho považujem. Bio otca nemám. Manžela viedla jeho babka.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.13 17:36

Až se budu vdávat já taky mě povede mamka…taťku nemám a mamka je mi nejbližší a proto bych chtěla právě ji, myslím si, že je to v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
19.6.13 17:36

@beruska112 Je mi z tebe zima :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
19.6.13 17:40
@beruska112 píše: @Seizdra?

asi myslela @Jasněnkaa, ten obr. v podpisu a přehlédla se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
19.6.13 17:43

@beruska112 Beru, je to tvuj den…a uvidis jak tchyne bude krucet dojetim…nenech se otravit. My museli rodicum na rovinu rict, ze si svatbu zaridime sami. Jasne trochu jsme se prizpusobovali…babicky by treba sushi nerozchodily, ale jinak to bylo v nasi rezii…a libilo se tchynim, tchanum, vsem :mrgreen:
Nech tchyni uvazat peknou kyticku a ta bude stastna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6740
19.6.13 17:43

Ahojky já se vdávala teď v březnu, otec zemřel a já chtěla, aby mě vedla máma, ona má sice přítele a strejda chtěl taky, ale jednou jsem mámina tak proč by mě nevedl rodič. Nebylo na tom nic divného, kor v dnešní době, kdy tě může odvést i pes. Vůbec bych se na tchýni neohlížela je to vaše svatba a tvůj den tak to udělej tak aby ty ses cítila dobře :palec: :palec: :palec: Pro rodiče je to pocta když mohou dceru předat ženichovi ať už je to táta či máma :srdce: :srdce: :srdce: takže klidně do toho :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
19.6.13 17:44

@Jasněnkaa koukam kudy chodis tudy chladis :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
19.6.13 17:45

Nečetla jsem celou diskuzi, tak se omlouvám, jestli se budu opakovat. Byla jsem na svatbě, kde nevěstu nevedl nikdo, teda spíš ji vedl ženich. Všichni hosté včetně rodičů už byli v obřadní síni a poté za hudby vešli ženich z nevěstou, mě se to docela líbilo.
Ale jinak bych se klidně nechala vést mamkou a tchýně ať si trhne, je to tvoje svatba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30976
19.6.13 17:49
@beruska112 píše:
@Anie22 Jo, máš pravdu ;) tak já zůstanu teda u té mamči. Bude mi to tak nejpříjemnější :palec:

A o to jde. Co je příjemné Tobě, ne tchyni. Rodiče Tě vypiplaji, tak ať si to užijí, když to tak Ty i matka chcete. Že něco nehodí, no fuj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6740
19.6.13 17:50

@beruska112 určitě děláš dobře, maminka bude na tebe pyšná :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
19.6.13 17:51
@beruska112 píše:
Ahoj, chtěla bych poprosit o radu. Za pár dní máme svatbu a já nevím, kdo mě povede uličkou :,( otec mě vést nemůže, tak jsem myslela, že by mohla mamka, ale dnes mi má budoucí tchýně řekla, že se to nehodí, že by to měl udělat nějaký muž z rodiny. Tak to přichází v úvahu jen můj bratranec, který je o 3 roky starší než já… Co myslíte? Poraďte prosím :( :think:

Šla bych sama :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
19.6.13 17:53
@beruska112 píše:
@Lemuska Koukám, že tchýně jsou všechny na jedno brdo :mrgreen: :mrgreen:

beruško- chci ti přeci jen něco říct.

Ono holky z webu jsou vždycky nejchytřejší a vždycky ti dobře poraděj (ideálně jak se má na všechny kolem vykašlat a vše si dělat podle svého, dítě je „tvoje, tak si s ním můžeš dělat co chceš“ apod. Rychlé soudy jsou obvykle velice egoistické.

Maminka tvého budoucího muže to velice pravděpodobně myslela dobře- opravdu obvykle vodí k oltáři nevěstu muž, tak bys to taky mohla vidět tak, že je milá, když ti nabídla, že tě může vést její manžel- koneckonců zrovna moderní ženy tak kašlou na tradice, že už je dost šumák, jestli tě ten muž tvému muži „předává“.
Fakt se mi nelíbí, když se z tchyní dělaj děsný nány potažmo krávy, jen proto, že mají tu úděsnou drzost a vůbec otevřou pusu. Je to mužova maminka, dost možná jeden z nejbližších lidí, které má, babička tvých dětí, paní s kterou se budeš asi dost vídat- fakt si myslíš, že by ti to dělala navztek?

Taky budu chytrá baba z webu - nadhod to téma (kromě své maminky) také před svou tchýni, vysvětli jí slušně, že by to tvou maminku mrzelo, hzvláště, když tatínek není k dispozici, a že to koneckonců může být pěkné.

Na manželovu maminku a svojí maminku se ohlížím vždy. A můj muž taky.

pa
har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
19.6.13 17:57
@Lemuska píše:
@Jasněnkaa koukam kudy chodis tudy chladis :mrgreen:

protože vás všechny lowískuju a chci aby jste se cítily tak dobře jako já, což mi připomělo, jdu rozdělat oheň v krbu.

• Citovat
  • Upravit
K-Black
19.6.13 17:57

@harpyje moc hezky jsi to napsala :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1332
19.6.13 17:58

My jsme to vyřešili tak, že mě vedli oba rodiče - tatínek není můj biologický, ale mám o v rodném listu a je můj taťka od mého jednoho roka. Ale moc jsem chtěla, aby šli oba. A tak manžela vedli oba jeho rodiče a mě taky… tak ať jdou oni oba a ty s maminkou…

A vůbec bych v tomhle tchýni neposlouchala, tohle je snad jen a jenom tvoje volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný