Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky mám dotaz, švagr se bude ženit a my nevíme co jim dát jako svatební dar, nevíme jestli peníze nebo jestli něco jiného a hlavně kolik… Děkuju za rady. Omlouvám se za anonymitu ale nevěsta má eMimino
No peníze jsou nejlepší, kolik záleží na vašich finančních možnostech
záleží jestli jdeš i s dětma na hostinu apod.
Zalezi, kolik vas pujde. Priklanim se k penezum. Bezne je davat 1500/osoba. V rodine vice.
My máme 5-ti členou rodinku… Tak děkuju za rady
tak jsem ráda, že mám přehled buď 1000-1500 za osobu ![]()
Penize, min. 1000 na osobu + my davame jeste nejakou pamatku… Na nasi svatbe jsme dostali namalovany obraz- a rulicky bankovek byly pomoci dratku upevnene na obraze (tavna pistol)… Bylo to moc krasne… Obraz mame porad, je ty prachy uz jsou fuc…😁
Jo a zadne forky ve smyslu dat 1000kc v korunach🙈 to je strasnej opruz…
Dneska si myslím, že každý ocení peníze, než nějaký pracholep ![]()
Přátelům dáváme 1000,– za osobu, s tim, že jdem čistě jen na obřad a večer na zábavu, pokud jde o hostinu a přespání tak víc (jakoby pokrytí nákladů za nás a něco navíc).
U švagra jsme nechali podstatně víc, z části jsme poskládali obraz + víkendový pobyt. Ale byla to jediná svatba a další taková nás z blízký rodiny už nečeká
Kolik dal svagr vam? Jinak rodina dava vzdycky vic. Je to jeho prvni svatba?
@PaníBovaryová má nejsme prozatím svoji
… A ano je to jeho první svatba
@Anonymní píše:
My máme 5-ti členou rodinku… Tak děkuju za radytak jsem ráda, že mám přehled buď 1000-1500 za osobu
tak zas pokud 3 osoby jsou děti, tak za každého z nich bych 1000-1500 nedávala, to se myslí za dospělého
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová má nejsme prozatím svoji… A ano je to jeho první svatba
Tak určitě peníze, ale částka záleží, kolik je třem dětem? Máte to i s ubytováním?
U nás je teda zvykem dávat těch 1000 Kč na osobu spíš jen v rodině, když jdeme kamarádovi, tak spíš 500 na hlavu.. každopádně ty peníze jsou asi nejlepší, max je nějak pěkně naaranžovat (viz internet)… Kdybychom šli pětičlenná rodina, tak bych dala tak 3-4 tisíce, víc ne..
My letos byli na několika svatbách, takže jsme to hodně řešili. Souhlasím se „zvyklostí“ cca 1tis. Kč/os. Vybrali jsme si to vždycky v menších bankovkách (stovky, dvoustovky) a ty nějak „vtipně/zajímavě“ předali.
Například srolované do roliček a pomocí gumiček přidělané ke stromečku (třeba malé chilli papričce nebo rajčátkům).
Jednou jsem vzala malé autíčko, které jsem ozdobila bílým papírovým provázkem, aby to bylo jako na svatbě. Dozadu jsem lepicí pistolí přidělala deset dalších provázků, na které jsem navázala roličky dvoustovek (takže 2mil. na 2 lidi). To celé jsem dala do malé krabičky, vystlané čokoládovými bonbony + jednoduché přání na papírku. To celé jsem zabalila do průhledné folie, aby to vypadalo skutečně jako dárek ![]()
@Anonymní píše:
@alena1995 3 roky a dvojčatům 4 měsíce…nene jen půjdeme na hostinu…
Dala bych max. 2500,– - 3000,–. Určitě bych nedávala 1000,– za děti, které tam nic nesni, nevypiji a ani neobsadí místo. ![]()
1000,– na osobu běžným kamarádům. Těm lepším a rodině třeba 5 za oba.
Jinak jsem ráda, že to více méně všichni cítí stejně. Nám manželův kamarád sežral a vypil co mohl, chtěl, aby pro něj manžel ráno v den svatby dojel, vyspal se pěkně a dál nám 600. K tomu připsal, že že není celé o penězích
už se těším na jeho svatbu ![]()