Svědění po braní ATB

1450
8.2.15 09:55

Svědění po braní ATB

Ahoj,
mám zánět dutin a dostala jsem ATB. Beru je 3.den a v noci a teď se můžu udrbat. Na letáku píší že při vyrážce či svědění se mají prášky přestat brát a konzultovat s lékařem. No jo - jenže tomu mohu volat až zítra. Jsem ale v 37.týdnu těhotenství a fakt nechci dostat další ATB a zobat je o další 3 dny dýl kvůli přerušení těchto ATB :think: Myslíte že se nechá zánět dutin doléčit bez ATB? Je to rozhodně lepší než před těmi třemi dny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
8.2.15 10:14

Já bych si zavolala na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.2.15 10:15

Co zavolat na pohotovost? ideálně ORL pohotovost nějaké větší nemocnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.15 11:01

Tak ja ti neco povim. okamzite vysad!!! ja se skranala a plakala bezmoci nemohla spat tyden. Zacalo to svedenin dlaniii a prstů… po te zad.. noh… a po tydnu mi napuchl ret a oci… cesta k dr. okamzita hospitalizace do fakultni nemocnice… umirala sem. Po case mu natekli sliznice a dychaci cesty. dech slabl slo to tezce a sýkavě a mela sem mdloby.. tzn byla to… alergicka reakce na atb. stale nevyresene. a mesic na kapackach v nenocnici na koznim. bezmoc! padej k dr.

Příspěvek upraven 08.02.15 v 11:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.15 11:03

@darkblack myslim to vazne… nikdy jsem nezazila horsi vec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
8.2.15 11:07

@SnažilKasandra
Trochu bych se s termínem umírala jsem mírnil. I závažné formy erythema exsudativum multiforme Hebrae (Leyllův syndrom) lze poměrně úspěšně zvládnout, byť tam se jedná o velice závažný stav s cárovitým olupováním kůže (a sliznic, narozdíl od Stevensova syndromu) po celém těle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.15 11:11

@Doctus no i me se to zdalo morbidni a od sester nevhodny, kort kdyz me nechaly pred tim nez to to zjistily hodinu cekat az prijdu na radu, ale prisaham že mi to bylo receno…mela sem akutni a intenzivnj peci. proto tak vysiluji a radim radeji ihned k dr. nevymyslela jsem si to… ikdyž.. kéžby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
8.2.15 11:32

@SnažilKasandra šmarjá vyděsila jsi mě. Nakonec jsme konzultovali přímo s Dr, tchýně mu dělá účto tak má soukromý telefon. ATB NEBRAT! a jelikož mi je líp tak nemusím jezdit na pohotovost, při jakémkoliv zhoršení samozřejmě jet.. Nikdy jsem na ATB reakci neměla, tak mě to překvapilo. Dr se ptal jestli nejsem alergická na penicilin.. nikdy jsem na nic nebyla.. ale tak tělo se mění že. Obvzlášť v těhotenství je asi citlivější.. Zatím se pořád drbu, vyrážka co byla v noci zmizela. Tak snad to bude do večera lepší!!
Díky za reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
8.2.15 11:58

@darkblack
Tak je ale nutné změnit medikaci. Nenechat sinusitidu nedoléčenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
8.2.15 14:16

@Doctus vím ale NECHCI. Nechce se mi do sebe nic cpát, je mi líp. Vím že za normálních okolností s mají ATB dobrat, ale začít třeba zítra zas s novými se mi už opravdu nechce. Tak si snad tělo poradí samo… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.15 15:31

@darkblack jojo to je fajn jsem moc rada a drzim pesti. Opravdu jsem to brala dva tydny a to uz bylo telo tak nastvane ze stavkovalo a udelalo si ptoste zniceho nic po nekolika letech normalne bezproblemoveho leceni s antibiotoky obranu no… Ale nase telicko vi nejlip co je mu dobre. Ja uz nikdy, nikdy nechci atb ani citit. Ty se opatruj mamino, at ti vse dobre dopadne a at jste oba dva zdraví a atb uz ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
8.2.15 15:35

@darkblack Jedná se o zánět nosních dutin? Jakože čelo a tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
8.2.15 16:53

@LůcaSmith
Ano přesně o to.. ale je to opravdu lepší :think: už nemám tlak u oka (vadilo mi i světlo) a na poklep to nad okem taky nebolí. Já vím že by se to mělo úplně doléčit, ale prostě do sebe nechci cpát další ATB když jsem těhotná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
8.2.15 16:56

@darkblack Jo, to chápu. Taky jsem těhotná a akorát čerstvě po chřipce. Pokud ale ještě máš rýmu nebo aspoň její náznak tak si kup aspoň nějaké volně prodejné kapky nebo sprej. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
8.2.15 17:03

Já mám alergii na Klacid a Penicilin. Po třech tabletkách mě začali svědit dlaně a plosky na nohou, potom se udělali červené fleky a nakonec mi to spálilo nohy a ruce jako bych sáhla na plotýnku. Větší bolest jsem v životě nezažila. Skončilo to na pohotovosti a kalciovkou. Určitě bych to přestala brát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí