Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Omg, co vam ten kluk udelal, ze ho mate jak ve vezeni? to jste hodni, ze ho pustite o vikendu na 2 hodiny ven
predpokladam, ze kdyz se zpozdi o 5 min, tak je dostane cerez… mozna kdyby jste se k nemu nechovali jako bachari, jeho chovani by bylo jine…
Zalezi na mire prohresku. Tohle jsou takove vseobecne plky o nicem.
Na me pusobis, ze „mas pravitko v rití“. Mozna byste se meli trosku uvolnit. Vymerovat dvanactiletemu cas venku, notyvole..
A co čekáš? Zakázané ovoce mu očividně chutná víc než vaše nesmyslná tvrdá ruka. Je to naprosto přirozené a čím víc budete rýt, tím víc se bude urvávat jinde.
Utržený že řetězu je proto, že má doma přísný režim. Tak kde se má vyblbnout, když doma nemůže…
Bez dozoru celé 2 hodiny týdně, rozumím tomu správně?? ![]()
Ve vaší výchově s manželem se nepěstuje důvěra ve své dítě?
Jistěže se to překlopí v něco horšího a jsi to Ty s manželem, kdo ho směruje! A ty svoje špehy bys taky měla stáhnout.
No tfuj, to se blbě čte a kluka je mi líto!
Dobrá jízdenka do party a ke drogám, jen tak dál
. Chudák kluk.
@Anonymní píše:
Máme 12ti letého syna, do nedávna byl zlatíčko. Poslouchal, choval se všude slušně, ve škole byl vzorný. Nyní začíná mimo náš dohled zlobit. Vyrušuje ve škole, venku je sprostý, předvádí se, dělá hlouposti. Doneslo se mi to od známých. Na online třídní schůzce byly také stížnosti, to neznám. Syn všechno popírá. Vedeme ho s manželem dost přísně na dnešní poměry, má pevně daný řád, jasná pravidla. Držíme ho zkrátka, jelikož nechceme, aby vyváděl to co my. Procházíme z rodin, kde nebyl moc řád a bylo to na škodu. Teď se ale pomalu naplňuje to, čeho jsme se báli. Jak není pod našim dohledem, vystrkuje růžky. Bojíme se, aby se to nehoršilo a nedostal se do nějakých problémů. Doma s ním problém nemáme. Nechci se za něj stydět a trhnout, jestli někde něco neprovede. Je ale ve věku, kdy už ho nemůžu mít pořád pod dozorem. Chodí sám do školy, na kroužky a o víkendu na dvě hodiny ven. Nenecháme ho tam celý den, ale je mi líto ho nepustit alespoň na ty dvě hodiny jednou týdně bez nás mezi vrstevníky. Jenže zneužívá toho a co jsem zjistila, chová se jako utržený z řetězu. Zdroje mám důvěryhodné. Nevíte co s tím? Vím, že je v pubertě, ale to ho neomlouvá.
Syn smí ven jen o víkendu? ![]()
A za další, dvě hodiny je málo.
Ve 12 letech chodí ven s vámi? ![]()
Vy nejste rodiče, vy jste Gestapo. Ještě slídíte, co o něm zjistíte.
@Matt 02 píše:
Dobrá jízdenka do party a ke drogám, jen tak dál. Chudák kluk.
Možná, že už tam kluk jednou nohou je. Což je velmi smutné. Kluka je mi líto.
Je potřeba přitvrdit a pustit ho ven bez dozoru až kolem třicítky!!… No ty kráso ![]()
Mnoho dětí je venku sprostých. Tvoje dítě není jediné. U kluků je třeba oblíbené slovo vole. A holky nejsou o moc pozadu. Umí být ještě více sprosté.
@MyDestinka píše:
Je potřeba přitvrdit a pustit ho ven bez dozoru až kolem třicítky!!… No ty kráso
Ještě mu budou hledat holku podle nich. Takovou, která bude tchyni poslouchat na slovo. ![]()
Souhlasím s ostatními, taky mi přijde, že doma musí držet pusu a krok, tak si to vynahrazuje jinde.
Z toho, co píšeš, mám pocit, že jste ze strachu z jednoho extrému zvolili opačný extrém. Úplně volná výchova není dobrá, ale dril jak na vojně taky není řešení. Zkuste najít nějakou zlatou střední cestu.
Máme 12ti letého syna, do nedávna byl zlatíčko. Poslouchal, choval se všude slušně, ve škole byl vzorný. Nyní začíná mimo náš dohled zlobit. Vyrušuje ve škole, venku je sprostý, předvádí se, dělá hlouposti. Doneslo se mi to od známých. Na online třídní schůzce byly také stížnosti, to neznám. Syn všechno popírá. Vedeme ho s manželem dost přísně na dnešní poměry, má pevně daný řád, jasná pravidla. Držíme ho zkrátka, jelikož nechceme, aby vyváděl to co my. Procházíme z rodin, kde nebyl moc řád a bylo to na škodu. Teď se ale pomalu naplňuje to, čeho jsme se báli. Jak není pod našim dohledem, vystrkuje růžky. Bojíme se, aby se to nehoršilo a nedostal se do nějakých problémů. Doma s ním problém nemáme. Nechci se za něj stydět a trhnout, jestli někde něco neprovede. Je ale ve věku, kdy už ho nemůžu mít pořád pod dozorem. Chodí sám do školy, na kroužky a o víkendu na dvě hodiny ven. Nenecháme ho tam celý den, ale je mi líto ho nepustit alespoň na ty dvě hodiny jednou týdně bez nás mezi vrstevníky. Jenže zneužívá toho a co jsem zjistila, chová se jako utržený z řetězu. Zdroje mám důvěryhodné. Nevíte co s tím? Vím, že je v pubertě, ale to ho neomlouvá.