Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vybrali jsme Prevenar 13 a minuly tyden jsme byli na prvnim ockovani, mela to spolecne s Hexou a uplne v poho, zadne nezadouci ucinky, ani teplota, podrazdenost nebo spavost.. Snad bude ok i to dalsi preockovani.
Maminky, které očkujete miminko v tomto roce, jak jste se rozhodly? Prevenar 13 nebo Synflorix? Někdo říká, že stačí Synflorix, že Prevenar sice nabízí ochranu proti dalším třem kmenům oproti Synflorixu, ale tyto kmeny se prý stejně u nás nevyskytují… tak nevím. Očkovat se každopádně chystám, jen přemýšlím, jakou vakcínu. Sice Prevenar není zas až o tolik dražší, aby to člověk neuplatil, ale pokud to není třeba a pro naše zeměpisné podmínky to nemá opodstatnění, tak proč si připlácet, že.
A ty necestuješ? Hele, když už očkovat, tak pořádně. Já jsem dávala prevenar.
@Lucienk píše:
Vybrali jsme Prevenar 13 a minuly tyden jsme byli na prvnim ockovani, mela to spolecne s Hexou a uplne v poho, zadne nezadouci ucinky, ani teplota, podrazdenost nebo spavost.. Snad bude ok i to dalsi preockovani.
Dohromady? U nás to doktorka dává zvlášť…
Já se také rozhoduji zda jedno nebo to druhé..ale více se prý dává prevenar.
@Tóňa2 Synflorix je plně hrazen pojišťovnou, prevenar se doplácí 400kč za 1 vakcínu a jsou celkem 3 vakciny.
@Tóňa2 Já jsem důvěřovala pediatrovi, který mi řekl, že to podstatné Synflorix má, a Prevenar sice o 3 kmeny víc, ale těch kmenů je celkem asi 90, a starší děti se pak dají očkovat proti více než dvaceti, tak ať si ty peníze (v té době to nebylo hrazené, nevím jak teď) schováme na očkování ve starším věku, které je účinnější. Vycházel teda i z toho, že obě děti kojené a prakticky bez nemocí.
@Tóňa2 Dávám Prevenar a proplatí mi to pojišťovna v rámci nějakých benefitů. Ale dala bych ho i bez proplacení pojišťovnou ![]()
Nekde jsem cetla, ze i stary Prevenar 7 valentni, ktery se ockoval nekdy v roce 2008,jeste pred Synflorixem, je lepší nez Synflorix. Synflorix je prý svinstvo
Ale dohledavat zdroje a poustet se do „obhajoby“ nebudu, zase tak znala problematiky nejsem.
Ajaj, snaha o vlozeni videa byla, omlouvám se, že se to nepovedlo. Šlo o spojitost MMR a autismu.