Tahá nohu za sebou

128
3.5.13 13:52

Tahá nohu za sebou

Maminky prosím o radu..můj 9,5 měsíční syn se naučil vyhoupnout na kolena a už se snaží i rozlézt, jenže pravou nohu umí pokrčit krásně, jenže levou za sebou jen jakoby tahá, nepokrčí ji tak jako tu pravou..takže je z toho takový lezoplaz :D Zajímalo by mě, jestli s tím máte některé zkušenost, jestli to mám nechat tak a příjde na to sám nebo se s tím radši rovnou obrátit na doktorku, jestli třeba nemá tu levou nohu nějakou míň pohyblivou. Předem děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
3.5.13 13:54

Dcera se v 8,5 m. začala plazit - používala jen jednu ruku a jednu nohu pravé strany. To jí vydrželo do roka. I dr. řekla, že je to ok - ale tenkrát s ní zkoušela nějaké cviky a na základě toho řekla, že je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
3.5.13 13:55

Já myslím, že je to normální.
Vlastní zkušenost s tím nemám, ale minimálně od dvou známých jsem slyšela, že jejich dítě tímto způsobem lezlo.
Jedno z těch dětí známých to mělo naopak - levou nohou lezlo a pravou táhlo za sebou - a je levák.

Příspěvek upraven 03.05.13 v 13:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
3.5.13 13:58

Mi taky takhle lezl, pomohlo mu že sem mu tu nožku za chodidlo třitlačila aby si uvědomoval že s oběma to jde líp a pomohlo to za chvíli už používal obě rovnoměrně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
3.5.13 13:59

Jeden syn mi dělal to samé, i přesto že jsme chodili na rehabilitace. Nikdo se nad tím nepozastavoval a chodit se naučil úplně normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
3.5.13 14:00

Ahojky, přesně tohleto co píšeš, dělal syn mojí kamarádky, ona tehdy říkala, že malej leze jako by měl tu nohu postřelenou :mrgreen:. Ale spravilo se mu to brzo samo, přišel si na to sám a pokud vím, tak u dokorky kvůli tomu nebyla ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22043
3.5.13 14:01

Může na to přijít, ale nemusí. Některé děti si vypěstují dost svérázné způsoby přemisťování, než objeví chůzi.

Z hlediska souměrného vývoje tělíčka by samozřejmě bylo lépe, kdyby na to přišel - takže bych mu na Tvém místě trošku pomáhala a snažila se ho to naučit (přidržet nožičku, jakoby zapřít, aby si nacvičil ten grif, jak ji používat).

Ale když se to nepovede, svět se nezboří. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
3.5.13 14:04

Bára jí sice netáhla za sebou, ale vedle sebou a odrážela se od ní.. vypadala celkem vtipně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
3.5.13 14:11

Manžel takle prý začínal lozit :mrgreen: měli strach, že bude postižený a není :mrgreen: je úplně normální ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
3.5.13 21:28

Můj syn (skoro 10 měsíců) to dělá také. Vypadá to legračně…ale na rehabilitaci nám řekli, že mu máme někdy tu nelezoucí nohu trochu připomenout, tím že mu ji přidržíme na zemi…Občas to uděláme, ale ne každý den. Prý to ale nic neznamená. Tak uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
3.5.13 23:03

Děkuji za odpovědi..vypadá to podle Vašich reakcí, že se s tím přece jen nějak sám popere. Na 10 měsíční prohlídce se o tom kdyžtak zmíním a uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
11.5.13 11:58

Tak špunt už leze normálně..zjistil, že na obou kolenech je to přemísťování mnohem rychlejší než když se jen plazí jak raněný voják :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí