Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, vítám tě Kališku. Tak malej je dneska už bez teplot, ale je nějakej červenej, tak doufám, že to nebude spála, ve čtvrtek má doletet švagrová i s rodinou, tak snad to nebude nic vážného, aby je nenakazil.
Jinak holky ty nevolnosti přetrvávají i u mě. Myslela jsem, že už to mám za sebou, ale ty večery jsou hrozné. Nejlíp mi je, když sním jen bílej jogurt, ale to mám pak zase hlad
takže se vzbudím třeba v jednu ráno a musím se najíst, no a pak mě bolí až do rána žaludek. Ach jo. Hlavně nesmím večer maso, těstoviny a ryby, to se pak v noci nadavuju.
Marmulko měl váš malej nějaké dětské nemoci???
Markét, vyprdni se na cvičení a odpočívej!!!!!
Holky potřebuju helfnout s jménama, my se prostě asi nedohodneme ![]()
Hledáme mezinárodní jména typu Sebastian, Tobias, Alex… Sofia, Claudia, Ella,.....
Manžel si prosazuje Gabriell(pro kluka) nebo Adriana. Ta Adriana se mi docela líbí, ale máme tvrdé příjmení.
Holciny s mym cvicenim to dneska dopadlo tak, ze jsem tam dorazila, na:,–(ila jsem si Polar hodinky na mereni tepu a koukam, ze aniz bych jeste udelala nejaky cvik, mam tep 140, tak jsem si rikala, dam tomu jeste sanci, vlezla jsem na stepper a 147. Tak jsem zase slezla a sla na stroje a 140, tak jsem to po druhe serii zabalila a sla domu dneska fakt nejsem ve sve kuzi.
Musim rict, ze zezacatku mi strasne chybel spinning a kickbox aerobic, ale ted jsem vubec rada, kdyz do toho fitness dolezu a neco tam odcvicim. Takze nebojte, setrim se, proste kdyz citim, ze na to ten den nemam, tak radsi vubec nejdu a nebo jako dneska, coz bylo poprve to proste zabalim hned nazacatku.
Derido, at se ti malej brzy uzdravi. Ja se porad bojim, aby bylo v tehu vsechno v poradku, ale po porodu ty nejvesti starosti asi teprve zacinaji, co? ![]()
Evi, co manzel? Jste vlastne nejak v kontaktu? Ma tam treba internet, ze byste si mohli volat pres Skype?
""http://newtickers.bump-and-beyond.com/27/2715/271527.png:http://newtickers.bump-and-beyond.com/…5/271527.png
Ahoj holky, děkuji za přivítání.
Koukám Markétko, že jsi cvičební blázínek!!! To Tě obdivuju. Já jsem tak utahaná! A to si myslím, že to teprve příjde! ![]()
Dneska jsem celý den proležela.
Pro mě je asi nejhorší to, jak se mi mění nálady. Chvilku jsem štastná a za chvilku neskutečně podrážděná. Před chvilkou jsme se chytli s partnerem a já si uvědomuju, že on i já jsme reagovali přehnaně. Pak jsem to rozdýchávala dýl, než jindy. Taky mě kolikrát přepadají takový to myšlenky, jestli to všechno zvládnem. Že není moc peněz, tolik dluhů, malej byt… asi to znáte. A pak se to změní a jsem prostě jenom štastná. Tohle je hrozný.
Naštěstí máme dva pejsky (starší má 5 let a před 2 měsíci jsme si koupili úžasný štěnátko), takže nemám tolik času na hloupý myšlenky.
Měly jste nebo máte taky takový pocity?
kalíšku to jsou ty hormony
já jsem někdy taky zbytečně podrážděná, hlavně na malého. Jsou situace, které bych dřív řešila v klidu a ted vybuchnu, např.když máme jít odpoledne spát(asi nemusím psát, jak se do postele těším) a malej se šprajcne a dělá hrůzu, že on spát nechce, 100krát mě volá do pokojíčku kvůli blbostem ![]()
Holky někdy vám úplně závidím, že čekáte první
já bych prospala celej den, ale nejde to. A bude hůř-po porodu ![]()
Niko- jsem ráda, že jsi zpátky mezi námi
Tak vše O.K.?
Marmulko- dojíždění je náročné. Ráda řídím auto, ale s tou únavou co mívám, mám strach řídit. Ráno by to bylo v pohodě, ale odpoledne bych to zvládala horko těžko. A tak neriskuji a jezdím busem. Tam si můžu i zdřímnout.
Markét- kašli teď na cvičení. Odpočívej a ve cvičení pokračuj za pár týdnů a pokud to nějak nepůjde, tak až po porodu. Užívej těhu
JInak s manželem komunikujeme přes emaily, a jak to jde, tak mi volá. Zatím to bylo snad každý den. Ale je to dost náročné. Zvládám to hůř, než jsem si představovala. Asi ty těhu hormony. Je mě smutno, chvilkama si říkám, že konce srpna, kdy se má vrátit se nedočkám, jindy mi přijde, že to uteče jako voda. Není to jednoduché, ale musím to nějak zvládnout.
Kalíšku - to jsou hormony. Jen doufám, že to s námi nebude mlátit celé těhu ![]()
Deri- mě osobně se líbí Sebastian, Tobias, Ella, Sophie a Timea. KOlegyně pojmenovala holčičku Timea a říkají ji Timi, Timko, moc se mi to líbí, ale u nás doma toto jméno neprošlo ![]()
Kráčmero- vítám Tě mezi námi a moc moc gratuluji k // Kdy jsi je objevila?
Taky se připojuji ke gratulaci.
Odpoledne jsem trošku špinila a malinko mě bolí břicho, tak doufám, že to nic nebude. Jsem ze všeho tak paf. Měly jste to taky?
já žádné špinění neměla, ale pořád mám tak nějak na mysli, jestli je vše v pořádku… Vždy se na 100% uklidním u dr. když mi sdělí že je vše O.K. Já totiž nejsem „blicí“ typ, a ani nevolnosti nějak výrazné nemívám. Za to únava, ta mi dává zabrat. Ale hodně odpočívám a pevně doufám, že po odeznění prvního trimestru ta únava nebude taková.
Já se nemůžu toho vyšetření v úterý dočkat. Snad tam moje drahá polovička půjde se mnou. Já teda moc miminkovský typ nejsem, ale netušila jsem, že mě to takhle vezme. Fakt!
Už abychom měly ty bříška a cejtily pohyby, vid? I když, ani tak asi nemusí být všechno úplně ok. Ale člověk se nesmí nechat pohltit pesimismem… ![]()
deri, s prckem jsme si prošli z.stř.ucha, pár nachlezeními a mononukleózou. Měl při ní naštěstí lehký průběh a po měsíci jaterní diety byl ok. Jinak se nám zatím nemoci vyhýbají, ale ono i takové nachlazení u novorozeńátka vyděsí. Je malý jen červenený nebo má ještě nějaké příznaky. Máš pravdu, že vzpomínám na první těhu, pořád jsem spala, možná i proto mi nebylo tak špatně.
Kalíšku, to jsou hormony, neboj po pár týdnech to přejde. Pak se na něco podobného můžeš těšit po porodu. Kalíšku, mírné špinění sice bývá zpočátku čast, ale já byla i s tím při Štěpánkovi tři dny v nemocnici. Kdyby se to opakovalo, určitě bych si zašla k doktorovi.
Jéééé, ahoj Kráčmero, to je super, že přibyla další těhulka. Napiš podrobnosti.
Evíku, moc ti to nezávidím. Neumím si představit, být bez manži tak dlouho sama. ale až se vrátí, o to víc si tě - vás bude hledět.
jo, Deri, mně se líbí Tobias( já nad Tobiášem taky uvažovala) a Ella.
Holky, tak malej má spálu, ted se jen modlím, at to nechytnu taky, je to infekční. kolem osmé jsem zažila horor, dala jsem malému antibiotika(sirup) a do 5 minut malej hysterický řev, že ho hrozně bolí krk, já myslela, že to nic není, donesla mu vodu, ale on se začal nadavovat a zvracet i krev a hrozně brečel a klepal se. Tak manžel volal doktora, ten, že přijede. Já malého na rukách, brečela jsem taky. On furt, že nemůže dýchat. No byla to hrůza!!!! Doktor řekl, že to bylo asi tím, že celý den skoro nic nejedl a ty antibiotika zapik fantou(jinak bych je do něj nedostala), takže to vyvolala takovou reakci. Mně ted docela bolí břicho, tak mám strach o mimi, snad bude vše ok. Malej je už dobrej, spí.