Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já brala od 18 do 29 HA, takže se mi to díky ní a různému posouvání nikdy nestalo, poté v těhotenství též ne, po porodu jsem kojila tři roky a MS neměla, takže taky dobré a teď, kdy od porodu žádné prášky neberu a nechci, se jen modlím, aby to na dovču nevyšlo. Kalíšek používám též, ale ten mě nezachrání od bolesti apod.
Pokaždé
nemám ji pravidelnou, tak se ani plánovat nedá. Kupříkladu teď letime v neděli k moři a ta mrcha zase nikde, takže je to proste jasné - sabotuje mne vlastní tělo ![]()
@Tichošlápek píše:
Pokaždénemám ji pravidelnou, tak se ani plánovat nedá. Kupříkladu teď letime v neděli k moři a ta mrcha zase nikde, takže je to proste jasné - sabotuje mne vlastní tělo
Mě taky ![]()
Stejná situace. taky čekám a čekám a je mi jasné, že si počká.
@Prosimklid píše:
@Russet tak to nechápu, proč si s HA nespojíš rovnou dvě platíška a MS vynecháš. Já brala tři v kuse a menstruovala 4× do roka, beztak to není pravá MS, ale jen krvácení z vysazení.
Zkusila jsem to ze začátku, ale stává se, že člověk špiní i přes braní. To nechci.
Ted snad po 20 ti letech jsem mela dovcu bez, zato po navratu jedu uz 14 ty den s vlozkou
…jinac strasne let vzdycky a dycinky s balikem vlozek a balenim berufenu…
zacala jsem s mens ve 13 ti na atletickym soustredeni a od te doby jsem to mela na uuplne kazdem soustredeni!…a ze to bylo krute, na dovoleny se covek povaluje, tady se musely podavat vykony…ach, na toto tema bych mohla rozpravet:-)…v kruhu rodiny a mych nejblizsih kamaradek jsem tim povestna
…takze bud v poho babrdl, vim, o cem mluvis ![]()
@Hanka1 to ti zavidim, ja tez v predklima stadiu a pro zmenu co 14 dni-ted poprve, ale moc me dneska doktorka nepotesila…taky nic neberu a doktorka tlaci, ze jsou hormony nevyhnutelny-ja mam s nima nejakej „vnitrni“ problem, ale asi to jinak nedopadne…
@Bábrdl
Znám to taky. Už to beru tak jak to je
, co mi taky zbývá. Je teda fakt, že na válecí dovolené u moře to zvládám už s přehledem. Horší jsou aktivní dovolené jako kola, hory, to mi je fest blbě ![]()
@Anonymní píše:
Nejsi v tom sama. Mám to stejně, normálně je menska pravidelná, ale na dovolenou si ráda počká nebo si přispíší.
Tohle podepisuji
Celý rok přesná na minutu, ale jak se někam jede, tak musí jet se mnou
![]()
@přírodní píše:
Tohle podepisujiCelý rok přesná na minutu, ale jak se někam jede, tak musí jet se mnou
![]()
Tak přece bys ji nenechala doma… ![]()
@Bábrdl píše:
Tak přece bys ji nenechala doma…
Přesně tak, taky se chce někam podívat ![]()
@Bábrdl píše:
Tohle není žádost o pomoc, to je povzdech.Stává se to ještě někomu jinému? Prostě menstruace vždycky o dovolené. VŽDYCKY! Jezdíme vždy jen na týden, buď v červenci nebo v srpnu, ale VŽDYCKY to dostanu na dovolené.
ta to ji mám +- přesnou, ale vždycky se to nějak zaonačí, abych to měla přesně!!! na dovču.
Ahoj, já to tak měla, dokud jsem jezdila s rodičem. Vždy vybral termín přesně přes mojí menstruaci. Nyní s přítelem se snažím vejít do dvou týdnů, kdy to 100% mít nebudu. Bohužel, když ji mám tak si dovolenou neužiji, první 2-3 dny mám bolesti…
@Bábrdl Já si dovolenou a celkově i horké léto s menstruací nedovedu představit, takže vždycky dva měsíce přes prázdniny beru HA bez přestávky a mám pokoj. Pokud má někdo MS tři dny trochu, tak to chápu, ale já si to třeba u moře fakt nedovedu představit - mám ji cca 8 dní a první dva tři dny je to masakr, takže dovča nepřichází v úvahu.
@Adrasteia píše:
@Bábrdl Já si dovolenou a celkově i horké léto s menstruací nedovedu představit, takže vždycky dva měsíce přes prázdniny beru HA bez přestávky a mám pokoj. Pokud má někdo MS tři dny trochu, tak to chápu, ale já si to třeba u moře fakt nedovedu představit - mám ji cca 8 dní a první dva tři dny je to masakr, takže dovča nepřichází v úvahu.
Já HA neberu. Jinak bych to neřešila. ![]()
Stava, ale paradoxne daleko mene mi to vadi u more, stejne pouzivam tampony a kde jsou i deti.
Spis driv mne vytacelo, kdyz jsme jen s muzem vyrazeli letecky na prodlouzny eurovikend, takze romantika se konala max jeden vecer a pak mi to vadilo pri chozeni po pamatkach - prvni den mi nebyva dobre a druhy den vice krvacim, od tretiho dne je to dobre a ctvrty nebo paty den letime domu…stalo se mi v Barcelone a v Granade
, ted uz to stridame a davame to jednou za rok s detma a jednou bez deti… Naposledy na jare se kupodivu bez menses mi vylet zadarił v Madridu, ale tam to mel muz zase z puli sluzebni, takze dva vecery travil po jednanich a ja po kramech…

Jinak neberu antiko, nedela mi dobre, tak o nejakem posouvani si muzu nechat zdat…ale v mem predklimakterickem veku uz to mam plusminus pravidelne kolem 32 dni…