Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymu.Ahoj maminky, už jsem normálně v koncích, co jsem se přehoupla na 6. měsíc těhotenství, tak se pozoruji jak pořád jen žeru.. omluvte mi ten výraz, ale je to fakt výstižné. Jen přemýšlím pořád nad jídlem, navíc mám chuť na takové,,chuťovky,, které normálně ani moc nejím, třeba dnes jsem už snědla 4 utopence, a 3 plátky sekané s hořčicí, zelňačku, rizoto na které jsem si musela dát kečup - nevim proč, normálně to tak fakt nejím, 2 jogurty, tatranku, zeleninový talíř, rajskou polévku do hrnečku a teď zase přemýšlím co bych snědla. Už z toho fakt nemůžu, ale dokud se nenajím, tak nebudu v klidu, snažím se si dát něco zdravého, ale nakonec skončim u tlačenky, nebo zboucham 20 deka salámu jak nic.Chuďátko to malé ve mě, teď koukám na čínskou polévku, ale asi si jí nedám, normálně bych si nafackovala. Pomoooooc co s tím? Jsem na odstřel.
já když měla takhle hlad a nechtěla jsem se přejídat tak jsem si dala mrkev
Nic:) Začni přemýšlet hlavou a ovládat se.
Jako dej si na co máš chuť, ale vyhni se těm chemickejm srajdám…
Rada typu: jez hodně ovoce a zeleniny je zbytečná, chutě jsou chutě… ale zkus to krotit.. Dej si třeba denně jen jednu z těch „šíleností“…
Já to mám třeba tak, že jsem sama sobě povolila jen jednou denně nějaký mlsek:))
Touhu „žrát“ zaháním mrkví, rýžovými chlebíky, jablkama a tak:) Mimo to, nejlepší lék je doma nic nemít ![]()
Já vím, že nejlepší je to doma nemít, jenže jdu si tak do města koupit jen to a to a nakonec jdu okolo utopenců a šup tam s nima, rybičky v tomatě, šup tam s nima, jsem fakt jako utržená ze řetězu, vůbec se neumím ovládat a stláskám to klidně za jeden jediný den, moje peněženka pláče, já pláču taky.
Hlavně je mi líto toho drobka, ale prostě to nějak neumim ovládnout, nejsem nijak tlustá, řekla bych v normálu, mám 57 kg, ale jestli budu takhle žrát až do porodu, tak budu mít asi 100kg. ![]()
Hele, pokud se neláduješ tunama čokolády nebo nějakým smaženým a podobně, tak to s tím přibíráním nebude tak horké…:) Pokud láduješ polívky a rybičky, jogurty, tak to není tak zlé:)
Spíš si ty polévky ale uvař sama doma pěkně:) Nejhorší jsou pro mimčo ty chemické éčka (viz ta polévka do hrnečku atd…) ![]()
Já u prvního chodila každej druhej den do cukrárny na zmrzku se šlehačkou a nabrala jsem do těch 15kg:) A to vážím +- jak ty
z porodnice jsem šla s dvěma kily navíc:)
@Anonymní píše:
Já vím, že nejlepší je to doma nemít, jenže jdu si tak do města koupit jen to a to a nakonec jdu okolo utopenců a šup tam s nima, rybičky v tomatě, šup tam s nima, jsem fakt jako utržená ze řetězu, vůbec se neumím ovládat a stláskám to klidně za jeden jediný den, moje peněženka pláče, já pláču taky.Hlavně je mi líto toho drobka, ale prostě to nějak neumim ovládnout, nejsem nijak tlustá, řekla bych v normálu, mám 57 kg, ale jestli budu takhle žrát až do porodu, tak budu mít asi 100kg.
Ja to mam taky, snazim se snazim se, varim treba polevku (ja uz po jidle, varim si zvlast trochu dietneji a odvazuju si) a dostsnu neodolatelnou chut obirat ty kosti z polevky a za pul hodiny uz toho lituju, protoze si reknu, a kaslu na to zitra to bude lepsi a dam si cokoladu (jsem fakt prase klidne s nim i celou bonbonieru sama) a tri rohliky suche na to. Dalsi den to treba vydrzim a pak zase na novo. Nejhorsi je kdyz se na to vykaslu uplne a dva tydny zeru bez toho aniz bych se snazila, protoze mi kazdy rekne, vsak si uzij si tehotna (nebyt tech kecu drzela bych se vic, ale takhle si reknu „ale co kdyz to to dite potrebuje?“ a mam zase v hube koblihu
)
já končím 7. měsíc a žeru poslední dva týdny..ze začátku těhu jsem nejedla, hubla a ted brrr 10kg skoro! a to mě ještě dva měsíce čekají. Snažím se aspon cpát něčeho zdravého, mísu zeleninové čočky, mísa salátu, včera jsem měla chut na sladké tak jsem si koupila půl kila hrozn. vína. Když zmrzlinu tak si dám do misky bílý jogurt, kus zmrzliny… Fajn že teď přítel hubne tak vařím zdravěji a neremcá
a v obchodě prostě od čokolád běžím pryč a radši zhřeším sladkým jogurtem, cerální tyčinkou- taky to není zdravé ale pořád lepší než ztužený tuk..
@Lejaa
tak to zavidim ja budu rada kdyz budu mit „jen“ 10kg nevrh po navratu z porodnice
Umrela bych uz nekde mehi sekanou a zelňačkou ![]()
Rozumím tem navalum chuti, v prvním těhotenství jsem to mela zrovna tak(a taky mi váha prped porodem málem sama, nafackovala), ale zkus se ovládat, nebo to proste zajist třeba tou zminovanou mrkvi atp.
Co zvykacka, nepomohla by? Mne na rozehnani chuti pomáhá bud zvykacka nebo vyčistit zuby
(no a nebo otehotnet podruhé, diametralni rozdíl a jídlo se mi naopak „hnusi“ )
@Neff
No to bylo u prvního.. ![]()
Teď jsem ve 20.tt a vypadám jak u prvního v cca 7.měsíci:-D takže paráda.. Jako nějakýma chuťama netrpím, ale břicho jsem měla snad už den po „tom“ sexu
![]()
@Lejaa ja bricho nemam za to pdel a stehna
vypadam jak mand, jeste ze cekam prvni a za mesic je po vsem, kdybych si mohla vybrat rodim uz dneska
abych co nejdriv mohla shazovat. Je mi to uplne lito, tolik peknych veci mam ve skrini ve velikosti M a ja musim nosit jen takove nic moc volne veci velikosti L/XL. Zbytek veci vytahnu kdyz buh da tak pristi jaro.
(slovo p*del se nesmi pouzivat?
normalne znam i horsi vulgarismy)
Jsem na tom stejne, s prominutim zeru jak prase, 11 kilo nahore z 57/177.
zahanela jsem hlad jogurtama a ovocem, nestacilo, takze dnes zmrzlina, cokolada, dort a 4 chleby a kureci. Hruza, vubec se nemuzu ovladnout.
Já to měla taky tak, pořád sem jenom chodila hledala co bych eště snědla
zázrak že sem skoro nic nepřibrala
je to těžký se ovládat
přinejhoršim to shodíš po porodu ![]()
A tak co no? Těhotný nebudeme pět let, tak proč se žinýrovat ne? Já mám tak dvě až tři večeře a pak teprve můžu jít spát
Šest kilo nahoře, ale říkám si, že to prostě prtě chce a já taky tak co no? Naštěstí chutě mám celkem normální, jen toho sním víc. Zrovna se chystám na druhou večeři - zbytek oběda, teda jestli mi to někdo už nesnědl ![]()
Prosím o zachování anonymu.
Ahoj maminky, už jsem normálně v koncích, co jsem se přehoupla na 6. měsíc těhotenství, tak se pozoruji jak pořád jen žeru.. omluvte mi ten výraz, ale je to fakt výstižné. Jen přemýšlím pořád nad jídlem, navíc mám chuť na takové,,chuťovky,, které normálně ani moc nejím, třeba dnes jsem už snědla 4 utopence, a 3 plátky sekané s hořčicí, zelňačku, rizoto na které jsem si musela dát kečup - nevim proč, normálně to tak fakt nejím, 2 jogurty, tatranku, zeleninový talíř, rajskou polévku do hrnečku a teď zase přemýšlím co bych snědla. Už z toho fakt nemůžu, ale dokud se nenajím, tak nebudu v klidu, snažím se si dát něco zdravého, ale nakonec skončim u tlačenky, nebo zboucham 20 deka salámu jak nic.
Chuďátko to malé ve mě, teď koukám na čínskou polévku, ale asi si jí nedám, normálně bych si nafackovala. Pomoooooc co s tím? Jsem na odstřel.