Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem v 5tt a už tak týden mám pocit, jako by mě někdo natahoval skřipec, a celkově mě bolí břicho a občas píchne na pravé straně. Hodně se mě motává hlava a mění tlak. To vše patří k těhotenství že? Na ty bolesti břicha něco pomáhá nebo ne? Díky za odpověd.
To bolení břicha je normální. Já jsem to na začátku těhotenství pociťovala hlavně v prvním a druhém těhotenství..Ve třetím tak nějak normálně a teď ve čtvrtém mě břicho ze začátku nebolelo vůbec, až teď na konci, to je „očistec“,jak jsou už vazy povolené a plod sesedl hlouběji do pánve.
Ve druhém a ve třetím těhotenství jsem měla v prvním trimestru cystu, která se vstřebala a zapouzdřila, nezpůsobila žádné problémy, přesto jsem měla pocit, že bolela na tom stejném místě.
Výkyvy tlaku, motání hlavy a pocity na omdlení jsou taky normální.
@Elis321 je to naprosto normální. Nejdřív jsem panikařila kvůli bolestem - pnutí, píchání, řezání atd, pak jsem si přečetla, že je to v pohodě a přirozené, tak jsem vzápětí panikařila, když to přešlo
Na motání hlavy hodně pít a odpočívat. A gratuluji k fazolce ![]()
Cele tehotenstvi te bude pobolivat bricho, nekdy min nekdy vic nekdy vubec. Jak se roztahuje deloha, pak povoluji svaly, vazy. To vse je citit. Proste to musis vydrzet.
Ja se s dovolenim pridam se svym dotazem. Ja jsem v 20 tt a posledni dny me sem tam tlaci bricho a jakoby se i bouli uplne v horni casti az pod prsama, resp. pod zebrama. Pripomina to, jako kdyz se mimi tesne pred porodem natahuje od spodu az pod zebra. Pritom deloha by snad v 20tt mela dosahovat jen do urovne pupku. Myslite, ze je to ok? Jako netvrdne to, tak nechci plasit ![]()
No ja se radši ptám
protože mě někdy bolí fakt hodně, až už si říkám snad se nic neděje… pak zase nic a pak zase začne. Zjistila jsem, že je lepší nečíst
protože jsem si četla ohledně té pravé strany to píchání a hodně bolení břicha a vyjeli mě tam i mimoděložní a tak radši už ani nečtu ![]()
@Elis321 píše:
No ja se radši ptámprotože mě někdy bolí fakt hodně, až už si říkám snad se nic neděje… pak zase nic a pak zase začne. Zjistila jsem, že je lepší nečíst
protože jsem si četla ohledně té pravé strany to píchání a hodně bolení břicha a vyjeli mě tam i mimoděložní a tak radši už ani nečtu
jasne, uz necti, me take hodne pichalo na prave strane, musela jsem spat na boku a bricho oblozene polstarem, pominulo to asi v 8tt. Drzim pesti ![]()
A počkej na bolesti až budeš těhotná víc.. a kopance od miminka do toho. To je pak brutál
![]()
No to věřím
Jen člověk je na začátku vyhukanej, aby se něco nedělo no.. ale já se kdyžtak jen ptám tady, ale jsou i takový, který lítají ze vším k doktorovi, to já ne ![]()
@Elis321 tak jestli te uklidnim tak me bolelo bricho od zacatku do konce tehotenstvi. chvili to bolelo jako pri ms pak krece atd. silene nevolnosti. nizky tlak. bolesti bricha. unava. krece v lytkach. proste jedna velka KATASTROFA!!! Trpela jsem jak pes. porod byl pro me vysvobozenim.ted mi v postylce lezi skoro 4 mesicni syn a pro neho bych to absolvovala klidne znovu a znovu!!! Stoji to za to!!!chapu ze se bojis.ja byla ve strachu cele tehu jestli je to a ono normalni.me na ty bolesti bricha pomahalo magnesium.pak pozdeji me bolela silene stydka kost. nemohla jsem ani chodit.na to mi pomahal vapnik.
A bude hůř:-D dneska jsem začala 39.týden a mam dost. Břicho bolí snad porad.
Dobry den, jsem 13tt a bolesti briska.by uz meli byt fuc, ma z Vas nekdo zkusenost? Boli me brisko drhy den jako pri MS.. pocit jakobych mela za chvili najit krev na pradle sem tam pri prudkem pohybu me skubne v levo ci pravo v ppdbris
ku dosttt neprijemne. Je mi uplne sunak ze me to boli, jde mi jen o zivot a zdravi meho detatka. Na kontrolu po dlouhe dobe jdu konecne uz 6.1.ale i tak mam hrozny strach ze mi rekne spatne zpravy. Tak co? Je to normalni? Nemusim se o moji lasku bat?
Já jdu na ulz tedka 5.1 měla bych být asi tak ten 5tt, to tam moc ještě vidět nebude, že?