Těhotná - strach z nákazy bakterií z jídla

Anonymní
14.4.21 13:32

Těhotná - strach z nákazy bakterií z jídla

Ahoj všem,
jsem v 15. Týdnu a dnes jsem k obědu pekla kuřecí spodní stehna. Dala jsem je do vyhřáté trouby na 200 stupňů na 30 minut a pak jsem je polévala šťávou z výpeku, aby nebyly suché. No a prostě mi to nedošlo a ochutnala jsem asi lžičku té šťávy z výpeku, jestli je dobře ochucená. Zkrátka jsem si to neuvědomila, že bych to asi tak brzy neměla ochutnávat, když to tam bylo jen půl hodinu. Jsem totiž zvyklá v průběhu vaření jídlo ochutnávat a různě dochucovat. Teď si to vyčítám, že to ještě nebylo za tak krátkou chvíli dobře upečené a já z té lžičky šťávy, co jsem ochutnala, chytnu nějakou salmonelu, kampylobakter nebo listerii…myslíte, že je tady v tomto případě nějaké riziko?

  • Citovat
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20691
14.4.21 13:33

:roll: Bože a proč se množis?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
21078
14.4.21 13:34

Tak ten výpek vařil ne? Tojo bych se nebala, si nejedla přímo syrové maso.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
310
14.4.21 13:36

:D :D :D Zensky proboha klid. Ne, nic se nestene. Moje mamka rika, ze takhle doba je hrozna, kazdej furt neco cte a pomalu by hned na to umrel nebo buh vi co. Byla jsem tehotna a normalne jsem ochutnavala pri vareni a nejak jsem neresila jestli jsem mela ochutnat pozdeji i jsem si kupovala hotove zeleninove salaty z globu a nepremyslela jsem nad tim, zda to je dobre umyte. :)

Příspěvek upraven 14.04.21 v 13:37

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
16734
14.4.21 13:37
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
jsem v 15. Týdnu a dnes jsem k obědu pekla kuřecí spodní stehna. Dala jsem je do vyhřáté trouby na 200 stupňů na 30 minut a pak jsem je polévala šťávou z výpeku, aby nebyly suché. No a prostě mi to nedošlo a ochutnala jsem asi lžičku té šťávy z výpeku, jestli je dobře ochucená. Zkrátka jsem si to neuvědomila, že bych to asi tak brzy neměla ochutnávat, když to tam bylo jen půl hodinu. Jsem totiž zvyklá v průběhu vaření jídlo ochutnávat a různě dochucovat. Teď si to vyčítám, že to ještě nebylo za tak krátkou chvíli dobře upečené a já z té lžičky šťávy, co jsem ochutnala, chytnu nějakou salmonelu, kampylobakter nebo listerii…myslíte, že je tady v tomto případě nějaké riziko?
:mrgreen: :mrgreen: Neblbni prosímtě, 30 minut na 200° žádná salmonela nepřežije, už vůbec ne ve výpeku… :roll:
  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3014
14.4.21 13:37

Ježišmarjá 8o :zed:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
638
14.4.21 13:38

A nejhorší je že nad takovyma kravinama budeš přemýšlet ještě hoooodně dlouho :dance: :palec:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
34514
14.4.21 13:38

@jahuhudka protože děti může mít kdo chce. Kdežto na auto musíš mít řidičák, na lékaře VŠ a atestaci, na architekta VŠ a autorizaci, atd. Tohle můžeš klidně i bez papírů a co si budem, ta zábava při výrobě stojí za to.
No ale jo, holka je vydivocena všelijakými články na internetu, mladá vylekaná. Takže pro zakladatelku - klid, nic se neděje.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
959
14.4.21 13:39
:roll:
  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
16375
14.4.21 13:39
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
jsem v 15. Týdnu a dnes jsem k obědu pekla kuřecí spodní stehna. Dala jsem je do vyhřáté trouby na 200 stupňů na 30 minut a pak jsem je polévala šťávou z výpeku, aby nebyly suché. No a prostě mi to nedošlo a ochutnala jsem asi lžičku té šťávy z výpeku, jestli je dobře ochucená. Zkrátka jsem si to neuvědomila, že bych to asi tak brzy neměla ochutnávat, když to tam bylo jen půl hodinu. Jsem totiž zvyklá v průběhu vaření jídlo ochutnávat a různě dochucovat. Teď si to vyčítám, že to ještě nebylo za tak krátkou chvíli dobře upečené a já z té lžičky šťávy, co jsem ochutnala, chytnu nějakou salmonelu, kampylobakter nebo listerii…myslíte, že je tady v tomto případě nějaké riziko?

Bylo by fajn, kdyby ses ještě před porodem stačila někde nakazit nějakým rozumem… ale to asi není moc pravděpodobné, že?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
359
14.4.21 13:41

Nečteš náhodou moc? Kdybys snědla to kuře syrové, tak neřeknu, ale lžička šťávy z výpeku? Nebuď zbytečně úzkostná, to ti v těhotenství i v mateřství uškodí víc.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
10841
14.4.21 13:41
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
jsem v 15. Týdnu a dnes jsem k obědu pekla kuřecí spodní stehna. Dala jsem je do vyhřáté trouby na 200 stupňů na 30 minut a pak jsem je polévala šťávou z výpeku, aby nebyly suché. No a prostě mi to nedošlo a ochutnala jsem asi lžičku té šťávy z výpeku, jestli je dobře ochucená. Zkrátka jsem si to neuvědomila, že bych to asi tak brzy neměla ochutnávat, když to tam bylo jen půl hodinu. Jsem totiž zvyklá v průběhu vaření jídlo ochutnávat a různě dochucovat. Teď si to vyčítám, že to ještě nebylo za tak krátkou chvíli dobře upečené a já z té lžičky šťávy, co jsem ochutnala, chytnu nějakou salmonelu, kampylobakter nebo listerii…myslíte, že je tady v tomto případě nějaké riziko?

Ja bych to radši vyhodila :think:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
63715
14.4.21 13:46

Myslíš, že 30 minut a 200 st nestačí? Rozum do hrsti

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1274
14.4.21 13:49

Nejhorsi je smrt z vydeseni… 8o :lol: Klid, nebo te pak z tech prekvapeni uz s miminem klepne pepka… :lol:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1274
14.4.21 13:50
@TopSecret píše:
Ja bych to radši vyhodila :think:

To nakazeny dite bakteriema, ze jo? :lol:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat