Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak holky, v týdnu mi dr psala, že jí navštívila revizní lékařka a že vše vyřídila v pozitivním duchu a že si mám přijít pro peníze. Dnes jsem si tedy přišla pro částku 4000,– Kč. Prohodila jsem i zároveň pár slov s dr a bylo mi sděleno, že bylo vše pozitivně vyřešeno díky tomu, že mi byla Mirena zavedena v roce 2013(červenec), jelikož od roku 2014 se již prý nevrací částka z důvodu krvácení a taky to, že moje dr jen tak něco nereklamuje, takže nebyl problém a aspoň tu větší část jsem po roce trápení získala zpět. Ovšem to info, že od roku 2014 již nelze uplatňovat reklamaci z důvodu krvácení vám tady sděluji pro ty, které uvažují o zavedení, tak aby s tím počítaly a speciálně se na to u své dr informovaly.
A já si nyní libuji bez ní. Dostala jsem to hned za dva dny, za tři dny jsem měla po a od té doby naprostý klid. Doufám, že i nabraných 5kg půjde postupně dolů. ![]()
Holky mám dotaz. Myslíte si, že by mohla mít mirena vliv na akné. Poslední půl rok se mi hrozně dělá, dřív se to moc nedělo. Nicméně Mirenu mám 3r, tak vůbec nevím, zda je to možné. Kosmetiku používám kvalitní a o obličej se starám. /masky apod/
Jinak je mi 28, takže by tyhle „pubertální“ výrostky mohly opravdu už skončit. Jinak dříve jsem na to v takovém množství netrpěla. Max jeden pupínek za měsíc.
Mám dotaz na uživatelky Mireny. Jaké máte zkušenosti s padáním vlasů po zavedení Mireny. Já mám Mirenu cca půl roku a poslední 2 měsíce pozoruju opravdu výrazné padání vlasů, myslíte, že to může mít souvislost?
@Anonymní píše:
Holky mám dotaz. Myslíte si, že by mohla mít mirena vliv na akné. Poslední půl rok se mi hrozně dělá, dřív se to moc nedělo. Nicméně Mirenu mám 3r, tak vůbec nevím, zda je to možné. Kosmetiku používám kvalitní a o obličej se starám. /masky apod/Jinak je mi 28, takže by tyhle „pubertální“ výrostky mohly opravdu už skončit. Jinak dříve jsem na to v takovém množství netrpěla. Max jeden pupínek za měsíc.
určitě to na to má vliv, já se s tím potýkala ze začátku po zavedení Mireny po zhruba cca 5 měsíců, pak se to uklidnilo, jestli že ty ji máš zavedenou 3r, tak to může a nemusí souviset, ale měj na paměti, že jsou to pořád hormony, ikdyž gyn.bude tvrdit, že působí jen lokálně, není tomu tak úplně pravda, přes dělohu se vstřebávají do oběhu a mají vliv na spostu dění v těle. Mohla bych o tom psát hodinu a stejně by to bylo málo. ![]()
@ivašot. píše:
Mám dotaz na uživatelky Mireny. Jaké máte zkušenosti s padáním vlasů po zavedení Mireny. Já mám Mirenu cca půl roku a poslední 2 měsíce pozoruju opravdu výrazné padání vlasů, myslíte, že to může mít souvislost?
Ahojky, psala jsem tu už pár řádku co se týká nežádoucích účinků Mireny, mezi které patří i padání vlasů, též jsem měla tento problém+ spouty dalších, které bych nikomu nepřála, tělísko jsem si nechala po 10 měsících vyndat a musím říct, že padání vlasů se velmi omezilo…dokonce jsem začala pozorovat, že mi v oblasti,,koutů,,rostou nový vlásky…jak jsem psala, Mirena je hormonální tělísko a každý organismus dřív nebo později začne nějakým způsobem reagovat.Zkus si ještě odebrat hormony štítné žlázy, jejich rozohzení může taky způsobit padání vlasů. R.
@MaTTTTy píše:
Tak holky, v týdnu mi dr psala, že jí navštívila revizní lékařka a že vše vyřídila v pozitivním duchu a že si mám přijít pro peníze. Dnes jsem si tedy přišla pro částku 4000,– Kč. Prohodila jsem i zároveň pár slov s dr a bylo mi sděleno, že bylo vše pozitivně vyřešeno díky tomu, že mi byla Mirena zavedena v roce 2013(červenec), jelikož od roku 2014 se již prý nevrací částka z důvodu krvácení a taky to, že moje dr jen tak něco nereklamuje, takže nebyl problém a aspoň tu větší část jsem po roce trápení získala zpět. Ovšem to info, že od roku 2014 již nelze uplatňovat reklamaci z důvodu krvácení vám tady sděluji pro ty, které uvažují o zavedení, tak aby s tím počítaly a speciálně se na to u své dr informovaly.A já si nyní libuji bez ní. Dostala jsem to hned za dva dny, za tři dny jsem měla po a od té doby naprostý klid. Doufám, že i nabraných 5kg půjde postupně dolů.
Tak to gratuluju, já měla s Mirenou dost potíže a mě dr. utnul, že to z toho být nemůže, tudíž se neobtěžoval o nějaké vrácení peněz a ani nediskutoval. Mě je to už teď v podstatě jedno, oželím 6tis. ikdyž je to třetina mého platu, ale přednější mi bylo a je moje zdraví…
@MilijonDolarBejby píše:
Ahoj, no ja furt premyslim a vaham
a už jsi se rozhodla???,být tebou pořádně bych to zvážila…ale je možné, že budeš jedna z mála, které sedne a bude bez potíží, přála bych Ti to
@Roya píše:
a už jsi se rozhodla???,být tebou pořádně bych to zvážila…ale je možné, že budeš jedna z mála, které sedne a bude bez potíží, přála bych Ti to
ne, posledni dobou totiz ctu jen negativa. ale nevim jakou jinou antikoncepci zvolit, vzhledem k dost silne a dlouhe menstruaci, navic nepravidelne
![]()
Mám stejný problém, silná a dlouhá menstruace
tudíž nevím co jiného ![]()
@kam2 taky nevim. do hormonu se mi teda fakt nechce, ale ja to vzdy dostanu nahle a hrozne silne, tak taky nevim
Ja mam Mirenu asi pul roku a zatim spokojenost… Nevedela jsem jako antikoncepci zvolit, protoze klasicke hormony kvuli vade srazlivosti krve nemuzu…Mirena mi byla ale odsouhlasena hematologem… a pri normalnim telisku jsem mela zanety neustale…Takze moc moznosti nebylo…
Trosku krvacim kazdy mesic, ze zacatku to bylo furt… ale to jsem prezila a ted super.. snad se to nezhorsi, taky ctu na netu jenom negativa, ale mam tri kamaradky co byly spokejene a ja se k nim ted pridavam…
Já mám mirenu zavedenou po porodu menstruaci jsem nedostala vůbec nejdřív to bylo i tím, že jsem kojila. Teď už nekojim a stále nic. Trochu jsem se bála toho pocitu cizí věci v mém těle. Nesnáším ani tampon, ale ani nevím, že ji mám. Když jsem šla na kontrolu tak jsem se bála, že mi vypadla
jinak co se týče chutí na sex tak ten mám pořád stejný. U normálních prášků jsem chuť na sex neměla. Já jsem spokojená moc nemám ani jedno negativum max. ty první 2 měsíce kdy jsem po zavedení špinila.
Chce to vyzkoušet to je jak u každé antikoncepce někomu sedne a někomu ne ![]()
@Roya myslela jsem to tak, že po zavedení Mireny se mi libido zvýšilo a po vymizení ms (asi po roce) úplně na bodu mrazu.