Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, malý měl ráno 36,9 - je to normální? Taky jsme přišli včera z porodnice a najednou dnes ráno měl trochu krvavý pupíček, může to být s tím spojené? Dnes nás navštíví sice setra, ale nerad bych to zanedbala…
Taky se mi zdálo, že najednou měl jakoby takový sliz v očičku…
No jsem ze všeho dost vyjukaná, nějak jsem si to všechno neuměla představit…
No a stolici měl naposledy jednu včera.
Všude čtu, že plně kojené mimčo nemusí mít stolici i několi dní, ale používáme dokrm v kombinaci s MM, kterého ale mám celkem málo, jen tak 20 ml na jedno odstříkání…
Kolik tedy musí nebo nemusí mít mimčo krmené dokrmem stoliček?
Díky, dost se všeho bojím…
36,9 je uplne normalni teplota u novorozenete
odecetla jsi ji?
Ten trosku krvavy pupicek taky muze byt, pahylek asi nebyl uplne odumrety a nejaka cevecka jeste prosakuje, prekryj to ctvereckem a ukaz sestre az prijde
Kakani, kazde miminko kaka individualne, i deti na MM muzou mit stolici jen jednou za par dni
Ja te zcela chapu, taky jsem byla ze vseho vyjukana
jo a ocicko, sleduj, jestli slzi, nebo je tam hnis, kdyby toho bylo moc, zajdi si k doktorce, a dnes to taky rekni sestre
K
ahojky, neboj, všechny jsme byly na začátku vyjukané:)
ad kakání-je to fakt různé, myslím, že i u dětí na UM. Momentálně nic zá:,–(ního, co by nepočkalo, než přijde sestra.
Pupíček-může krvácet, je to vždy trochu šok, že? taky zkonzultuj.
Jen kdyby začal moc, tak to asi není dobré, ale pokud jen špiní…
teplota 36,9 je naprosto normální a navíc, když ho změříš ted, tak bude určo jiná, dost kolísá? měřila jsi určitě v zadečku, že? a odečetla 0,5 stupně?
sliz v očkách taky mají novorozenci, nám to radila PA zakapávat MM, nebo tuším odvarem z kozlíku lékařského, ale jsou na to i kapičky.
Neboj, já když si vzpomenu na začátky…za chvíli už ti bude lepší:)
K.
a gratuluji k mimískovi:))) jak se jmenuje?