Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den chtela jsem se zeptat podle ceho se mam orinetovat? Podle ultraazvuku mam termin 16.3 ale podle posledni menstruace 19.3? Dnes bych mela byt podle terminu porodu 38+2 a podle mensturace 37+6. Podle ceho se orinetovat
@natalkajesinka Orientuj se podle kterého chceš, mimino si stejně vybere termín podle sebe a nemusí to být ani jeden z nich.
Ja vim jenze vsude se mi ptaji v kolikkatem sem tydnu a nevim co komu rict
@natalkajesinka ja u prvniho syna mela 1 termin 7.7. druhy 14.7. a porodila jsem 27.7. Syna i dceru jsem porodila 42.
Jejda to mi ani nerikej te ja uz sotva dycham a uz bych to chtela mit za sebou
@natalkajesinka No tak to si ještě počkáš
On termín porodu neřídí žádné doktorem určené termíny, ale dítě samo ![]()
Do průkazky se sice píšou oba termíny, ale platí ten podle ultrazvuku
ultrazvuk určí přesně stáří těhotenství. Určování délky těhotenství podle poslední MS počítá s ideálním a naprosto přesným a pravidelným cyklem a kolik z nás ho má?
ale jak už tu někdo psal, ty to máš jen o tři dny a ještě už jsi na konci, tak je to jedno
a prcek se termínem stejně moc neřídí ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@natalkajesinka Orientuj se podle kterého chceš, mimino si stejně vybere termín podle sebe a nemusí to být ani jeden z nich.
přesně tohle jsem psala jiné zakladatelce v podobné diskuzi
![]()
@natalkajesinka u nas se bere termin dle UZ, vsude, jak pro cisare, tak v pripade prenaseni apod.
@natalkajesinka Lékařům jsem říkala termín dle menstruace, rozdíl 3dny je v pohodě, u dcery jsem měla rozdíl v termínech dva týdny.
A miminko se narodí, až ono bude chtít, to může být různé i ve dvou těhotenstvích jedné maminky, jedno dítě bylo 39+5 druhé 38+0 ![]()