Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@marfra U nás v porodnici měli zas pravidlo, že pokud se to nelišilo o víc jak týden, tak brali podle MS.
@j.a.n.i1 no jasne, ono je to vsude jinak. U nas treba termin ani neupravuji, pokud je to o min jak tyden. Az kdyz je to tyden a vice, tak posunuji termin, jinak to berou ze plus minus tyden je proste v norme. A jinde resi kazdy den a posunuji terminy i po jednom dnu.
Takze v podstate je to u nas jak pises ty, pokud to neni vic jak tyden, tak se termin ani neupravuje a bere se stale termin dle MS.
Já mám termíny dva a řídí se dle UTZ. Mám je od sebe 4 týdny, takže docela dlouho a všichni se řídí dle toho vzdálenějšího. Ale myslím že malý půjde mezi nima ![]()
@Bjoucik.15 4 týdny? to jsi měla nějaký dlouhý cyklus
Já měla termín podle MS 9.1. a podle UZ 14.1. Začala jsem rodit 14.1., malý se narodil 15. ráno. Přesný jako hodinky (to má po tatínkoj
)
@Bjoucik.15 o 4 tydny?
to jsi na prvnim screeningu mela prcka vetsiho uz o 4 tydny? jakto? ![]()
Ja mam maleho ted (ve 26tt) vetsiho o 3 tydny, v tom 13tt byl vetsi o 8 dni, takze mi upravili termin jen o tyden. Ted uz mi s terminem nikdo nehyba i kdyz je maly tak velky.
@marfra Tak mohla ještě jednou v těhotenství menstruovat a hned máš rozdíl měsíc ![]()
@hanulka.iks píše:
Do průkazky se sice píšou oba termíny, ale platí ten podle ultrazvukuultrazvuk určí přesně stáří těhotenství.Určování délky těhotenství podle poslední MS počítá s ideálním a naprosto přesným a pravidelným cyklem a kolik z nás ho má?
ale jak už tu někdo psal, ty to máš jen o tři dny a ještě už jsi na konci, tak je to jedno
a prcek se termínem stejně moc neřídí
já se hlásím já ho mám, mám oba termíny stejné
ale u první jsem to tak neměla, rozhozený cyklus po antině…
Nicméně lékaři se opravdu řídí tím dle UTZ
@natalkajesinka píše:
Dobrý den chtela jsem se zeptat podle ceho se mam orinetovat? Podle ultraazvuku mam termin 16.3 ale podle posledni menstruace 19.3? Dnes bych mela byt podle terminu porodu 38+2 a podle mensturace 37+6. Podle ceho se orinetovat
podle utz ve 12 týdnu (screeningu).. později to nemá už smysl. Ale u Tebe je rozdíl pár dní - u nás to bylo později dokonce pár týdnů ![]()
Ahoj holky potrebuju poradit nemohu se dopocitat kdy doslo k oplodneni.
Nejsem stoho moudra na ultrazvuku jsem byla 23.10.2015 vim je to dlouho.
A tam mam napsano ze jsem 8w a 3d.
Posledni menstruace byla 24.8.2015
Jak dlouho jsem tehotna
a kdy doslo k poceti dekuju moc za radu
@medunka23 píše:
já se hlásím já ho mám, mám oba termíny stejné![]()
ale u první jsem to tak neměla, rozhozený cyklus po antině…
Nicméně lékaři se opravdu řídí tím dle UTZ
No vidíš to, gratuluju
aspoň neřešíš dilema, který termín je ten pravý
já třeba měla při prvním rozdíl více než týden ![]()
@Selasi K početí došlo někdy kolem 7., 8. září… a aktuálně jsi v 28+3 cca
@Selasi Řekla bych, ze k oplodnění došlo 6 týdnů a 3 dny před tím 23.10…kalendář a počítej nazpět od toho data ![]()
@hanulka.iks jooo při prvním jsem to měla také týden, pak jsem se na antinu vyprdla a tělo se nádherně srovnalo a funguje jako hodinky
@medunka23 šťastná to žena
já mám sice pravidelný, ale delší cyklus, takže rozdíl bude vždy ![]()