Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@j.a.n.i1 píše:
@Selasi K početí došlo někdy kolem 7., 8. září… a aktuálně jsi v 28+3 cca
Dekuju moc ja tu pocitam a pocitam.
Mam jeste jednu otazku budu rodit po 14 letech od prvniho.
Bude to jako kdy bych byla prvorodicka.
Bojim se kord kdyz nebydlim v cz.
@Martina84 @marfra no já jsem po revizi měla strašné problémy s menstruací. Měla jsem jí třeba po 80 dnech
no a když už jsem šla na vyvolávačku tak dr zjistil že jsem těhotná
takže se mi UTZ absolutně neschoduje s MS. Ale nebylo těžké vypočítat kdy jsem otěhotněla a tak nějak to sedí i s tím UTZ ![]()
@medunka23 píše:
já se hlásím já ho mám, mám oba termíny stejné![]()
ale u první jsem to tak neměla, rozhozený cyklus po antině…
Nicméně lékaři se opravdu řídí tím dle UTZ
ja ted mam taky uuuplne pravidelny cyklus, stejne jako pred prvnim synem.. a jak jsme se zacli snazit mela jsem cyklus i po 45 dnech
tak doufam, ze to s druhym nebude stejne
chceme zacit zacatkem leta..
@Anonymní píše:
@Martina84 @marfra no já jsem po revizi měla strašné problémy s menstruací. Měla jsem jí třeba po 80 dnechno a když už jsem šla na vyvolávačku tak dr zjistil že jsem těhotná
takže se mi UTZ absolutně neschoduje s MS. Ale nebylo těžké vypočítat kdy jsem otěhotněla a tak nějak to sedí i s tím UTZ
jo tak to jo, no hlavne ze se miminko zadarilo ![]()
Taky jsem z toho byla zmatená…V průkazce mám zatím termín porodu jen podle PM(2.května) a podle UTZ mi ho tam Dr. ještě nenapsala(ale na fotkách s UTZ s prckem se datum pohybuje okolo 26.dubna),takže všem říkám, že se narodí koncem dubna začátkem května
Těch pár dní není zase taková hrůza, až se mu bude chtít ven, tak přijde
Ale když jsem se Dr. ptala, tak říkala, že pořád platí ten květen…
@Zuzaniee píše:
Taky jsem z toho byla zmatená…V průkazce mám zatím termín porodu jen podle PM(2.května) a podle UTZ mi ho tam Dr. ještě nenapsala(ale na fotkách s UTZ s prckem se datum pohybuje okolo 26.dubna),takže všem říkám, že se narodí koncem dubna začátkem květnaTěch pár dní není zase taková hrůza, až se mu bude chtít ven, tak přijde
Ale když jsem se Dr. ptala, tak říkala, že pořád platí ten květen…
nas se narodil 2.kvetna
ale termin byl 23.4 ![]()
@a12 Já bych byla ráda, kdyby to vyšlo na 1.května
Ale raději budu nachystaná dřív, ať mě nic nepřekvapí ![]()
Ahoj holky,
chci se zeptat, včera jsem byla na ultrazvuku a podle PM jsem byla 31+4, ale na ultrazvuku po všech změřeních částí těla miminka mi vyšla celková biometrie 32+6…ale nikdo nic o změně termínu porodu neříkal, myslíte, že můžu počítat s porodem trošku dřív? tím spíš, když odhad váhy mimča je přes 2000g?
![]()
@Selasi Bude. Nebo nebude. Otvírání normálka, připrav se na boestivý porod. Budeš to muset překonat, zapřít se jít proti bolesti. Trubky máš už zatuhlé. Ale jde to. Jakmile překonáš tu prvotní bolest a půjdeš do toho vůlí, tak to půjde jak po másle.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
chci se zeptat, včera jsem byla na ultrazvuku a podle PM jsem byla 31+4, ale na ultrazvuku po všech změřeních částí těla miminka mi vyšla celková biometrie 32+6…ale nikdo nic o změně termínu porodu neříkal, myslíte, že můžu počítat s porodem trošku dřív? tím spíš, když odhad váhy mimča je přes 2000g?![]()
Ne. Velikost plodu nic nevypovídá o termínu porodu. Ten si plod určí sám nezávisle na tom, co máš jako tp určený v TP.
@Anonymní píše:
Takže je spíš větší pravděpodobnost, že budu mít 5kg mimčo?
teď už je to ovlivněné genetikou. Počítej, že budeš mít větší dítě.
@Martina84 já budu asi doufat, že se ultrazvuk spletl
tam je, myslím, možná nějaká odchylka, že?
@marfra píše:
jo tak to jo, no hlavne ze se miminko zadarilo
Jj jsem ten případ kdy se může otěhotnět i bez menstruace. Ta totiž s ovulací nemá nic společného
nechapu proč je to annonymně…