Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Mne to tez prislo jako klise, mela jsem rozepsany delsi prispevek. Ale napisu jen tolik, ze jsem cestinarka, sve kolegy ucim, jak pracovat online v google ucebnach, a jsem spravce skolnich stranek.
@SAJ vnímám to tak, že se to v ten okamžik odrazilo na dětech, které vlastně vnímám jako to nejvíce cenné co doma mám.
A přitom vím, ze se to nezvládlo i jinde, přesně jak jsi popsala.
@eva valoi píše:
Soukromou školu si platíte, má svého zřizovatele.
Pokud je vás víc, mohou se rodiče spojit a řešit stížností na vedení, pak zřizovatel, pokud nepomůže, tak odbor školství, inspekce…
Neznám zakladatelku, neznám školu, na které studuje, takže těžko posuzovat…
![]()
Ale v 90. letech jsem se jakožto společník a zaměstnanec jedné SŠ /ne pedagog/ setkal s tím, že se v jednom z prvních ročníků objevilo několik studentů, kteří si mysleli, že když si platí školné /které pokrývalo část nákladů, protože nadstandartní vybavení, vysoce kvalifikovaní učitelé s vyššími platy než ve státním sektoru + náklady na pronájem prostor, atd./, musí automaticky dojít k maturitě a dostat „glejt“, měli vysokou absenci na výuce, neprospívali… Načež byli ze školy odejiti, dokonce z jejich strany proběhla žaloba o vrácení školného, kterou jim soud smetl ze stolu a škola tento ročník dotovala, protože po zbytek běhu zbylo ve třídě cca 40% studentů… Velmi těžké období pro zřizovatele a provozovatele, ale na druhou stranu to natolik zvedlo pověst školy, že v dalších ročnících byl takový příval zájemců o studium, že škola musela spoustu zájemců pro nedostatečnou kapacitu odmítat… ![]()
@bse.pedro mám i výuční list a zažila jsem dobu, kdy jsi na obor musel mít sponzora, jako podmínku přijetí. V 99% to byli rodiče, kdo tu školu jako sponzor platil.
Tenkrát ještě nikdy nikoho nenapadlo si takto hloupě stěžovat, ani ten výuční list totiž nebyl jasný.
Už druhý den jsem přišla s poznámkou a nejen já, že vyrušuji (ohnula jsem se pro kapesník a vrzla židle). Otec mi dal přes hubu a řekl chraň tě Bože přinést další. Řekla bych, že dost podobně dopadl i ten zbytek.
Žádná hromadná stížnost rodičů, ze takhle by to nešlo. Zpětně to hodnotím pozitivně a přestože některé praktiky byly na hraně, tak těch, kterých si týkaly si o to vysloveně řekli.
@knihomolka1903 píše:
Zakladatelka, teda ty jsi dat hvězda, jen co je pravda
Samozřejmě, že tady knihomolka pardon anonymní zakladatelka o své prestižní škole už nejednou psala.
Bohužel je pravda, že někteří učitelé si dokáží své žáky vychutnat a svést se po nich.. znám to osobně, i z vyprávění různých lidí. Ale tohle bude opravdu zřejmě trochu jiný případ. ![]()
@Anonymní píše:
@summersun však já ho tak beru. Vždy si pomyslím že je to jeho vizitka. Holt si prostě léčí mindráček no.Na druhou stranu ty jeho výplody občas… třeba teď v prezentaci DEMONSTRANCE.
Ale po maturitě prásknu dveřmi a už nikdy vícnatož s nim ještě chodit do hodpody
Jo a ještě jedno moudro od moji oblíbené vyučující paní doktorky: když mas konflikt, který nemuzes vyhrát, tak mlč a odejdi středem s hlavou vztyčenou. Taky nám říká: neplýtvej sama sebou na toxické lidi. Je skvěláPříspěvek upraven 27.01.22 v 23:53
není škoda utopit možný potenciál v tak nabubřelém egu? ![]()
@cartera píše:
Samozřejmě, že tady knihomolka pardon anonymní zakladatelka o své prestižní škole už nejednou psala.
Bohužel je pravda, že někteří učitelé si dokáží své žáky vychutnat a svést se po nich.. znám to osobně, i z vyprávění různých lidí. Ale tohle bude opravdu zřejmě trochu jiný případ.
Že jo, že psala. Jsem si tím téměř jistá, ale už vůbec nevím, co se řešilo a zda jsem přispívala.
Jen mě udivovala ta nabubřelost zakladatelky, rovněž to končilo, ze má studijní stipendium a ten přesah SŠ mě zaujal. Ne že ne.
@Trojlístek píše: Že jo, že psala. Jsem si tím téměř jistá, ale už vůbec nevím, co se řešilo a zda jsem přispívala.
Jen mě udivovala ta nabubřelost zakladatelky, rovněž to končilo, ze má studijní stipendium a ten přesah SŠ mě zaujal. Ne že ne.
když si zadáš její nick knihomolka1903, tak ti ty diskuze vyjedou.. ale je možný, že jsou tady i další její anonymní dotazy a příspěvky o prestižní škole, na kterou chodí..to nevím
@cartera píše:
když si zadáš její nick knihomolka1903, tak ti ty diskuze vyjedou.. ale je možný, že jsou tady i další její anonymní dotazy a příspěvky o prestižní škole, na kterou chodí..to nevím
diky, tridni cestinar na supr curp skole je Mgr.
http://www.humanitas.cz/…amestnanci3/
@matkabagristy píše:
diky, tridni cestinar na supr curp skole je Mgr.
http://www.humanitas.cz/…amestnanci3/
to je ta její škola?
@vokishka píše:
to je ta její škola?
podle jinych diskuzi na epipi nebo treba na rodine ano
@Anonymní píše:Že byste se tady sešly dvě ze stejné školy a stejného ročníku, s podobným stylem vyjadřování? Jako možný je všechno, ale moc tomu nevěřím.
@cartera Až na to, že to nejsem jájako detektivní pokus dobré no
Příspěvek upraven 29.01.22 v 10:03
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.