Test panorama

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26
30.1.20 17:29

Panorama test je na nic, je to jen další screening test, takže vlastně 12000 a jistota žádná. Navíc a tou fetalni frakcí klesá jeho spolehlivost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7417
31.1.20 07:15

@Janiejane
S fetálni frakcí klesá jeho spolehlivost? To je co za nesmysl?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
31.1.20 11:05

@Janiejane no to mi taky řekla doktorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
29.4.20 12:54

Ahoj holky, můžete mi prosím někdo vysvětlit, jaký je ve výsledku testu rozdíl mezi primárním rizikem panorama rizikem? Nějak jsem to nepochopila..

Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
30.7.20 13:19

Nepodstoupila jste nektera Panoramu ted pres leto a za jak dlouho jste mely výsledky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
30.7.20 13:33

@Betelges panorama test na konci června, výsledek přišel do 14 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
30.7.20 21:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
11.8.20 10:55

@boruvkay ahoooj, tak ty už jsi určitě po porodu. Doufám a věřím, že je vše v naprostém pořádku. :hug:

• Citovat
  • Upravit
6244
15.8.20 17:36

@Happy Hippo ahoj, jasně, Kubíkovi teď bylo 6 měsíců a je to zdravý a usměvavý chlapeček. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
15.8.20 20:29

@boruvkay tak to moc gratuluju :potlesk: :potlesk: a kubikovi more zdravi a krasny dlouhy zivot :srdce: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
6244
15.8.20 21:58

@Happy Hippo Děkujeme, ale byly to nervy, sice jsem chodila na velké ultrazvuky k super doktorce, která mě pořád uklidňovala, že bude zdravý, ale i tak, nakonec stejně všude zdůrazňují, že ultrazvuk odhali jen cca 90% vad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
16.8.20 13:07

@boruvkay a 90 % jeste jen v pripade, ze u toho uktrazvuku sedi dobry/zkuseny doktor. Tak hlavni je, ze vase dr.mela pravdu :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.20 18:45

Ahoj, můžu obnovit diskuzi? Měla jsem Panorama test minulou středu, teď nevím, jak dlouho budu čekat, řekli do 14 dní… nejradši bych to věděla co nejdřív, je mi hroznĕ, přijde mi to takový nějaký definitivní :( V 1trim. screeningu mi vyšlo riziko na DS 1:80 z krve, doktor mi jej zamával papírem před nosem, tak vůbec nevím proč to tak vyšlo :( Následný UTZ vše vypadalo dobře. Je tedy fakt, že je mi 37 a mám pár kilo nadváhu (opravdu jen pár, nejsem obézní)… ale je to první dítě a letos už jsem mĕla ZT :( Jsem přesně v tom stavu, že nevím, jestli se mám vůbec těšit nebo řešit potrat… hrůza

• Citovat
  • Upravit
17
25.10.20 19:07

Ahoj, ráda bych obnovila diskuzi. Není zde někdo s dalšími zkušenostmi Panorama testu? Při prvotrimestrálním screeningu mi našli sníženou hladinu PAPP-A, jinak všechny ostatní hodnoty i USG v pořádku. Byla mi nabídnuta možnost odběru plodové vody nebo Panorama test. Do odběru plodovky se mi dvakrát nechce :-/ Máte nějaké zkušenosti, zda je Panorama test spolehlivý? Pokud mi vyjde negativně, dokáže to uklidnit, nebo je v něm stejně nějaké „vyšlo to negativně, ale…“?
Děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.10.20 20:11

Je to screening, ne diagnostický nástroj. Jako prvotrimestrální screening ti jen ukáže pravděpodobnost, sice na nějakých 99%, ale i tak se u jednoho člověka ze sta netrefí… Pokud nemáš nějak vysoké riziko, tak asi dobrý. U vysokých rizik bych do něj nešla ani omylem, raději rovnou na plodovku. Poraď se s lékaři, zda se jim bude zdát dostačující.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex