Test panorama

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7417
6.8.19 14:46

Jinak holky ještě - vám, co vychází opakovaně nízká fetalni frakce - neberete léky na ředění krve? Napotřetí jsme týden před odběrem zkusili vysadit a povedlo se :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
6.8.19 18:34

@yellowmonkey to jsem teda zvědavá, jsem k MUDr. Frisové objednaná na 12.8. na 1.screening, tak uvidíme, jak to dopadne. Stopro blbě, protože mi je skoro 43.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
6.8.19 19:24

Já byla dnes ráno u svého gynekologa, který mi řekl, že musíme nabrat už POTŘETÍ krev na ten test Panorama (je to Panorama, sestra mi to jen špatně napsala do průkazky, tak jsem byla zmatená) a budeme zase týden - 14 dní čekat. Poprvé jsem měla tu fetální frakci 1,7 % a podruhé 3,2 %. Prý je potřeba aspoň 5 %. Když jsem mu po stý zopakovala, že opravdu žádné léky na ředění krve neberu a zeptala jsem se čím to teda může být že mám nízkou frakci, řekl že to může být genetickou vadou. Tak jsem se mu tam rozbrečela. Řekl mi, že bych se mohla objednat k mudr. Frisové do Profemy, ale ideálně až po výsledcích té třetí Panoramy. Řekla jsem mu, že z toho čekání zešílím, že chci jet k Frisové hned, klidně si to zaplatím a půjdu 2× teď i později (jsem nyní 16tt). Mé slzy :D ho přesvědčily, aby jí zavolal a zkusil mi to domluvit. Měla čas buď dneska a nebo za týden ve středu, tak jsem jela hned dnes. Dělala mi velmi podrobný utz, jehož závěrem je prý pravděpodobně vše v pořádku. Nic není jisté, je ještě brzy, ale říkala, že na plodovku by nešla, že riziko potratu z plodovky je v mém případě podle ní vyšší než riziko postižení. To mě hodně uklidnilo. Snad to bude ok!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
6.8.19 20:20

@canasta
No tak to jsou úžasné zprávy!!! Moc gratuluji, Tvůj doktor je opravdu rozumný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7417
7.8.19 09:23

@boruvkay
Určitě dobře :hug:
Ja fakt nechci zbytečně hanit, brala jsem to tak, ze jsme měli smulu a trefili se i do blbeho dne. Ale spis pak reakce dalších lékařů (a nebyli to zadní béčkoví lékari, ale kapacity ve svém oboru) na ni me docela překvapily.. Záchyt DS má asi opravdu největší, ale za cenu toho, ze několikanásobně vic rodicu vystrasi úplně zbytečně. A 16000 za krevní testy také není spatne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
7.8.19 17:10
@xsedka píše:
@canasta
No tak to jsou úžasné zprávy!!! Moc gratuluji, Tvůj doktor je opravdu rozumný…

@xsedka moc děkuji, také držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
7.8.19 17:41

Já byla dneska u svého gynekologa. Udělal mi 1.sreening, prý to vypadá v pořádku, ale pro jistotu mi rovnou nabral ten test Panorama. Původně tvrdil až ve 14.tt, ale dneska mi řekl, že podle utz to vypadá už na 12+3 (ikdyž podle MS 11+6) tak že by to už klidně nabral, že pokud to nevyjde, nabere se to cca za 14 dní znovu. Tak už taky čekám na výsledky. Ale stejně jdu ještě v pondělí k MUDr. Frisové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
9.8.19 16:05

@canasta @boruvkay @canasta

Ahoj děvčata, tak jsem zpět z dovolené. Dnes u gynekologa zprávy takové, že fetální frakce se mi postupně zvyšuje (nejdřív 1,7% teď 2,3%), ale v Plzni to pořád nestačí.

Ukecal mne na ten třetí test, v Plzni mu řekli, že u žen s nadváhou (to já mám), bývá nižší fetální frakce, ale postupně se zvyšuje, takže dle genetičky z Plzně to potřetí už vyjde.

Nicméně, já jsem si zaplatila za těch 16tisíc hodně mutací, a z té nižší frakce jim už 2 mutace vyšly negativní…

Doktor tvrdí, že ani podle UTZ to nevypadá nijak zle, takže říkal, že si počkáme na tu Panoramu pro klid duše.

No, vcelku mě u klidnil. Jdu hned v pondělí na krev - odešlou to Plzně a už bych měla mít ty výsledky testů bez dlouhého čekání…

Tak uvidíme.

Pěkný víkend všem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
9.8.19 20:38

@xsedka držím palce, Já si právě myslím, že na tom budu stejně, nadváhu mám taky a doktor mě nakonec ukecal, že dítě je o 4 dny větší, tak že podle utz nabíral 12+3, ale podle MS to bylo jen 11+6. Já se dalšího odběru děsím, protože sestra u mého gynekologa mi odmítá brát krev a posílá mě se zkumavkou o patro níž, kde musím skoro na kolenou prosit, aby mi to cizí sestra nabrala a stejně je vždycky naštvaná, protože pracuje pro jinou laboratoř a defakto ji tu práci nikdo nezaplatí. Já bych si to snad už nabrala i sama. Je to jediná sestra která má problém mi nabrat krev. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
9.8.19 21:18

@boruvkay Bože můj, některý sestry jsou fakt děsný. Můj gyndař má úžasnou starší zkušenou sestru, ta žílu vždycky najde, ale na genetice v Krči, kde jsem byla na 1. screeningu ta sestra tam šťourala v kůži skoro minutu, pak z toho dvě obří modřiny a žílu nenašla a tak to vzala z hřbetu ruky a hrozně u toho nadávala, jak mám strašný žíly… :) :) :)

Já jsem právě dnes 17+1 podle UTZ a podle menses 16+ 3 a od toho 16.týdne už to prý bývá mnohem lepší. No jsem na to zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
10.8.19 09:04

@xsedka Tak to snad vypadá dobře, když už něco zvládli vyhodnotit jako negativní a utz je ok. Já jsem dneska 16+2 podle utz a 16+0 podle ms. Krev mi brali potřetí v úterý, tak uvidíme. Nadváhu nemám, spíš naopak, takže proč mám tu frakci nízkou fakt nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
10.8.19 09:06

Jo ale říkali mi, že by mohlo pomoci, když si rozproudím krev v těle, takže jsem před odběrem běhala po náměstí a ze schodů do schodů div to se mnou neseklo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7417
11.8.19 08:39

Holky to je zvláštní, jak je to vše jak přes kopírák :mrgreen: Já jsem také silnější, také ze mě má sestra na gyndě trauma mi odebírat krev a volá si na pomoc sestru od vedlejšího praktika :mrgreen:
Moc Vám všem držím palce na dobre výsledky, my už to máme za pár, začínáme 37tt. Tak pak hodím vysledek, jak je Panorama spolehlivá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
11.8.19 19:58

Tak vám všem holky přeju, at to dobře dopadne :) Mně tedy na genetice řekli, že pokud je fetální frakce nízká (pod 5%), tak se při příštích odběrech určitě nezvýší až nad těch potřebných 5%.. ale uvidíte, třeba mají vaši lékaři pravdu :-) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
13.8.19 09:12

@Bennca Díky moc. Mě to neřekl můj lékař, ten sám uznal, že do těch testů příliš nevidí, ale volal kvůli tomu do Plzně a ptal se na to té jejich lékařky, jestli má cenu podstupovat to potřetí a ta mu odvětila, že určitě má, že v hodně případech to napotřetí už vyjde.

U mě stačí kdyby vyšel ten down, kterým mě straší nejvíc :-(

No uvidíme, dnes to testují… zítra odešlou doktorovi výsledky a ten mi slíbil, že mi ten email hned přepošle. Jsem zvědavá tentokrát na tu rychlost :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí