Reklama

Tip na recept z lilku

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
bibi2233
Kecalka 458 příspěvků 9 inzerátů 05.09.18 11:53
Tip na recept z lilku

Moc prosím, nemáte někdo tip na nějaké jídlo z lilku, které je fakt dobré a rychlovka? Mám tu dva lilky, pár brambor, hodně rajčat, eidam, mozzarellu a další věci by se taky našly, ale nemám páru jak to udělat, aby to manželovi chutnalo, je dost vybíravý a já lilky ještě nikdy nepřipravovala. Jestli to zapéct, nebo jde udělat na pánvi nějaká zeleninová směs, prostě něco co máte osvědčeného. Moc děkuji!!


Reklama

Reakce:
 
Jana1958
Ukecaná baba ;) 1254 příspěvků 05.09.18 12:10

@bibi2233 nemám síce vyskúšané, ale myslím, že by to mohlo chutiť:

https://varecha.pravda.sk/…-recept.html

 
dupejj00
Kecalka 156 příspěvků 05.09.18 12:13

My mame radi toto
https://kuchynelidlu.cz/…-mozzarellou?…

Nedavam bile vino a ze syru jenom mozarellu

 
Premek_Orac
Závislačka 4277 příspěvků 05.09.18 12:13

@bibi2233 Já mám rád grilovanou nebo pečenou zeleninu (cibule na šestinky, lilek, cuketa na plátky, papriky (klidně celé), rajčata (klidně celá, pokud jsou menší) zelenina, promíchat s olivovým olejem, solí a buď balsamikem, nebo provensálským kořením. Lze samozřejmě dodat žamiony, červenou řepu, batáty apod, jen u batátů a řepy pozor na nutnou delší dobu grilování nebo pečení. Lze udělat buď na grilu, nebo na grilu v alobalu, nebo dát do mísy a úpéct.
Pak se dobrý plněný lilek - mleté maso, balkánský sýr koření, před koncem pečení nahoru sýr.
Nebo je dobrý recept italské kuchyně chudých - plátky rajčat a lilku poklást do mísy, max ve 4 vrstvách, olivový olej, parmazán, balsamiko sůl a upéct do měkka.

 
bibi2233
Kecalka 458 příspěvků 9 inzerátů 05.09.18 12:17

Děkuji moc, ty recepty vypadají opravdu dobře, určitě něco vyberu :kytka:

 
Tiger-lily
Vesmírná mluvilka 33128 příspěvků 10 inzerátů 05.09.18 12:31

Z toho, co píšeš, bych ještě přihodila sekanou a udělala musaku. Jinak zkus prohlédnout ještě tuto diskuzi o receptech z lilku a kouknout na další nápady v sekci recepty .

 
Božislava
Ukecaná baba ;) 1293 příspěvků 05.09.18 12:32

Nejradši mám baklažán s bramborem upečené normálně strochou oleji v pekáčku v troubě. Klidně tam vrazím i cibuli, rajčata, papriku, žampíky-prostě co dům dal. Neboj se experimentovat i bez receptu! Kuchařka se vždy musí umět poradit. :mavam:

 
GirlsNick
Kecalka 284 příspěvků 05.09.18 12:43

Zapeceny lilky se zeleninovou směsi :)
Můžeš do té zeleninové směsy přidat i proscuitto nebo nějakou slaninu. Já dávám i žampiony :potlesk:

Vydlabej lilky nech je před pečením poradně vysusit. Nasol je a nech je na papírové utěrce cca 30 minut.

Vydlabane kousky můžeš přidat do směsy ;)

 
Lenka_Hal
Závislačka 4798 příspěvků 05.09.18 14:57

Tak ja mam jen dva recepty, co mi doma jedi, ja jinak lilek muzu jakkoliv, ale chlapi holt jsou jini…Jeden: rozmixuju oloupany lilek, primicham vajicko a parmezan-hodne (myslim, ze to klidne nahradis tou mozarelou) , smes lzici naplacam na pecici papir a upecu placicky.
Anebo: oloupany lilek nakrajim na male kosticky, hodim na panev nakrajenou slaninu, za chvilku pridam lilek, ruzne okrenim…opikam az ten lilek skoro ztrati tvar, je to spis takova smes ke chlebu. Tohle mam asi nejradeji.
Pokud je lilek starsi, nezapomen vydlabat vnitrek, ty mensi se daji delat cele.

 
P-aulin-a
Stálice 64 příspěvků 05.09.18 17:47

Prihod hovezi mlete a muzes udelat toto - my mame moc radi, ale rychlovkou bych nenazvala :)

Mam doma reka, tak delame maso po recku (aby ses nedivila kombinaci chuti:) )

Na oprazenou cibulku nahod hovezi (cca pul kila) a zapras skorici (odstrani to masovy „oder“) a nech zatahnout. Rozmixuj rajcata a pridej k masu. Dusim priblizne 30-40 minut. Dochutime soli, peprem, a mouckovych cukrem.

v mezicase si podelne na pul rozrizni lilky a narez v duzine jezka (jako pri opekani parku :) ). snaz se neproriznout slupku. prsty roztahni rozriznute mezery a osol. Potom nech ca 30 „vypotit“, vymackej stavu, oplachni, nasol znovu a hod do predehrate trouby cca na 30 minut/150C.

pak vytahni a pomackej lzici duzinu (aby bylo vic mista), pridej navrch mlete maso (pridavam jeste iuplne nahoru bramborovou kasi) a zapec tak na 15-20 minut.

Konecny vysledek vypada jako lodicka :)

tipy: kasi nebo brambory muzes dat samozrejme stranou.
Lilek by se VZDY mel vypotit pred upravou, jinak je vcelku horky.

dej vedet, ktery recept jsi nakonec uvarila a zda chutnalo :)


Reklama

 Váš příspěvek
Reklama

Reklama

Poslední články

Rakovina prsu může postihnout každou ženu. Včasné odhalení je klíčové

Říjen je celosvětově označován jako měsíc boje proti rakovině prsu. Cílem... číst dále >

Stát chce finančně podporovat mikrojesle a dětské skupiny, aby maminky mohly jít do práce

Ministerstvo práce vyslalo do připomínkového řízení návrh, aby státní... číst dále >

Články z Expres.cz

Věra Špinarová bude mít svou sochu. Bohužel připomíná úplně někoho jiného

V Ostravě došlo k slavnostnímu odhalení bronzové sochy Věry Špinarové.... číst dále >

Kult i česká milenka Richarda Hammonda z Top Gearu. To je Škoda Rapid

Překoná někdy nová, právě představená škodovácká Scala popularitu Rapidu? Pro... číst dále >

Články z Ona Dnes

Příběh Jaroslava: Svatba, nebo rozchod. Nedokážu se rozhodnout

V životě by mě nenapadlo, že se dostanu do situace, kdy si nebudu vědět rady... číst dále >

Jak se nalíčit a učesat před kameru? Podívejte se na proměnu moderátorky

Moderátorka iDNES.cz Eliška Malínská se obvykle líčí pouze decentně a na... číst dále >