Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,mam takovy dotaz…mam 6ti tydenniho syna a uzje to asi tyden co mam tlak v prsu pri kojeni.divne je ze kojim a ten tlak se obevi nachvili v prsu ze ktereho zrovna nekojim..takze kdyz kojim z leveho tak se mi hned na zacatku kojeni objevi tlak v pravem, je to dost neprijemne skoro to az boli ale za par vterin to zmizi a uz se to behem kojeni neobevi.. dokonce to neni pokazde ale je to casto..a delaji to obe prsa,,je to v poradku?
podle popisu myslím, že se ti nalévají prsa… dítě bradavku „povzbudí“, aby se udělalo mliko a to je to, co cítíš. Z toho jednoho prsu dítě pije a tak tam ten tlak tak necítíš, protože mliko jde hned pryč ![]()
hm mozna ze jo…kojim ho vzdy jen z jednoho prsu,staci mu to.. ja se prave bala aby se mi nedelal zanet..
dekuji za odpoved ![]()
Taky si myslím že se prsa nalévají.Neboj ustálí se kojo a bude po problému věř že zánět poznáš
A mi to ještě z toho druhého prsa teklo proudem mlíko… Nejdřív takový divný pocit (spouštěcí reflex???) a pak mlíkotrysk
, zánět to nebude, to by bolelo pořád, na dotek, zatvrdlina a tak.
Měla jsem to samé a občas se mi to ještě stává a to už kojím méně (syn 9m). Je to takový nepříjemný tlak, ale nic se neděje.
jj, to je ten spouštěcí reflex, je to normální. Malé je 4,5 m a mám to pořád, a to mám mlíka už málo. Zánět je zatvrdlá část (nebo celý) prsu, udělají se tam boule a hodně to bolí, pořád. Naopak při a po kojení mi zánět bolel míň. Bolelo to že jsem na tu stranu nemohla dítě ani držet, ba ani pořádně připažit. Jinak na zánět okamžitě dávat tvarohové zábaly, mi se tak teď ten p=oslední povedlo rozehnat bez teplot a zarudnutí
Je to normální. Mně to dělalo ještě nedávno, že když se přisála k pravému, tak v levém bylo takové divné mrnění
A naopak. Je to spouštěcí reflex.
Mívala jsem to taky. Vždycky jsem si musela zmáčknout bradavku, aby ze mě nezačalo stříkat mlíko ![]()
Mám to také. Nic to není, pouze se „startuje“ mléko v mlékovodech na cestu k ústí-bradavkám. Já to cítím jako konkrétní bolest v jednotlivých cestičkách, čím více to cítím, tím více mi i samovolně vytéká mléka. často mám ten pocit v prsou ještě předtím než začnu skutečně kojit, doopravdy stačí někdy pohled na mimčo a už to cítím, zvláště, když už přichází čas kojení. Není to příjemné, někdy to bolí fakt fest, ale většinou to brzy od začátku kojení přestane. S prvním mimčem jsem to neměla, teď to mám a hodně. ![]()