Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Omron nebo Tensoval Duo Control. My máme ten druhý novější typ s dvěma manžetama tento :
http://merice-krevniho-tlaku.heureka.cz/…l-ii-family/
Koukám že odkaz nešlape
Takže najeď na heureku a tam zadej tensoval Duo control, tak ten v té krabici se dvěma manžetama a adaptérem ![]()
Na jiné značky neznačky, občas jsou tlakoměry i v Lidlu atd. bych se vykašlala i když budou levnější je lepší investovat do kvalitního tlakoměru
Příspěvek upraven 27.12.14 v 20:44
Jak už napsala @samuelle, Omron a Tensoval platí za nejspolehlivější. Já mám taky ten stejný Tensoval a myslím, že měřil dobře. Teď už jsem ho dlouho nepoužila teda.
Jedině Omron. když měřím někomu tlak a můžu si vybrat, volím ale stejně raději manuální (s budíkem nebo rtuť. sloupcem + fonendoskop)
@verulicek To souhlas, ale pro měření sama sebe to není zrovna ta ideální kombinace.
@verulicek A co je tedy na tom mém Tensovalu špatného? Kupovali jsme ho kvůli tomu že rozpozná i srdeční arytmii a měří jak oscilometricky tak poslechově
@samuelle nezlobte se, ale má matka má z Lidlu a kontrolním měřením u doktora byl tlak stejný, takže tlakoměru věříme
Tensoval Duo Control = je asi nejlepší co můžete na trhu koupit, netušil jsem že audiometrické tlakoměry spadly s cenou takhle nízko, ale ve zkratce. POužívají se dvě metody Audiometrická kdy doktor posloucha kdy začne proudit krev skrz přiškrcené místo a Oscilometrická metoda měření která sleduje pomoci zmneny tlaku okamžik kdy začne proudit krev v paži, oscilometrická metoda má ale velkou systémovou chybu u lidí kteří mají zkornatělé cévy, takže u starších lidí ukazuje mnohem nižší tlak než jaký ve skutečnosti mají, a tato chyba se projeví i v ordinaci pokud sestřička měří pomocí rtuťového tlakoměru oscilometricky. A další problematická skupina jsou děti protože ty nejsou v klinických testech tlakoměrů zahrnuty takže nikdo neví jakou přesností jim tlakoměry měří tlak.
@dalča píše:
@samuelle nezlobte se, ale má matka má z Lidlu a kontrolním měřením u doktora byl tlak stejný, takže tlakoměru věříme
pro infrmaci Tlakomněr z Lidlu Sanitas je vyrobeny spolecnosti H&L http://www.healthandlife.com.tw/eng/index.php asi si o nich neslyšela ale vyrábí většinu tlakoměru na trhu v podstatě vše co není OMRON, a ostatní výrobci jako je Braun pouze vezmou základní modul a použiju ho ve svých přístrojích a napíšou prohlášení že je jejich výrobek shodný s certifikovaným tlakoměrem H&L.
@dalča Tak to se omlouvám nemám s tlakoměrem z Lidlu žádné zkušenosti a nevím ani jaké má certifikace, třeba je opravdu přesný a přitom za dobrou cenu. ![]()
@MartinKa36 Díky za rozšíření obzorů. Pokud tedy opět bude tlakoměr z Lidlu v nabídce koupím si ho i pro sebe. Ten Tensoval jsem právě kupovala pro mou maminku je jí 67 let, má šílený syndrom bílého pláště, vždy když jde na preventivku k obvoďákovi jednou za rok tak z toho nespí 2 dny a tlak má pak takový jaký má, že ![]()
Ahoj, mám vysoký krevní tlak, beru léky. Mudra mi doporučila abych se přeměřovala i doma, chci si tedy tlakoměr koupit, ale na trhu je jich nepřeberné množství tak jaký vybrat? Vím že ne na zápěstí. Poradíte?