Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Katerina308 píše:
Já jsem se chtěla objednat na alergologii na kontrolu. Ordinační dobu měli od 6-45, já jsem volala kolem sedmé.
Mluvila jsem přímo s doktorkou, která mi sdělila, že ještě nezapli počítače ať zavolám tak za hodinu.
Jako kdyby tam někdo přišel, že má nějaké potíže, tak ho posadí do čekárny a řekne jo počkejte hodinu my zapnem zatím počítače…snad vydržíte…nebo co?
Tak je asi rozdíl mít potíže a chtít se objednat
Třeba tam právě měli toho pacienta s potížema, tak mi taky přijde přednější věnovat se jemu než někoho objednávat ![]()
@ivvet píše:
@veronika6913 pohyby jsem necítila vůbec v průběhu těhu
Fakt?
no..každý to má jinak
já si to ale pamatuji celkem přesně a cítila jsem je fakt hodně brzy. Jelikož mi před novým rokem zemřela babička a v lednu jsme se stěhovali a ještě ve starým bytě, pred odstehovanim, jsem se vždy tulila k přítelovi a on cítíl pohyby na zádech. Takže vím celkem přesně, kdy začali být cítit. ![]()
@Annapavelkovaml píše:
@michee obvoďačka mi říká a co to čekáš? Já ji říkám chlapečka a ona jo to bude hnusný porod oni jsou většinou větší a hlavně mají větší hlavu, stála sem jak opařena…povzbuzující že 9 týdnů před porodem
Takove kecy a skatulkovani nesnasim. Od doktoru i od kamaradu. Kdyz jsem cekala syna, tak vsichni na me furt jak bude to ci ono hrozny, jak se nevyspim, jak budu na nervy az bude syn mluvit…popravde syn ma 3 roky, porod byl v klidu, doted jsem kazdou noc spala, syn mele o 106, ale ja jsem v klidu…asi mam kolem sebe nejake labilni osoby, ktere vsechno moc prozivaji.
Jinak me treba doktorka v mistni nemocnici na prvni poradne pred porodem mela vysetrit a udelat nejaky zaver, jestli pujde porodit prirozene, nebo budu muset kvuli zalomene kostrci rodit cisarem. Vysetreni neprobehlo, doktorka asi 15 min vymyslela kam si mam zajit a nakonec rekla, no a kdyz zadnou zpravu mit nebudete a zacnete rodit, tak nejak zaimprovizujeme. Navic jsem tam sla kvuli vysokymu tlaku a nad tim mavla rukou.
@jalemina píše:
Jo taky byl zástup u OL a dělali malému tříletou prohlídkuNa závěr se mudr ptá, zda si myslím že malej má zrak i sluch v pořádku? Vyvalila jsem na ní oči, sestrře spadla brada… malej má brýle a místo skel skoro popelníky
@Annapavelkovaml píše:
nevím jak si představuje že budu vypadat u porodu jako sud?
tak ono upřímně - jako poprvé těhotná jsem si myslela, jaké mám úúúžasné těhotenské bříško a jak každý na první pohled musí vidět, že za chvíli budu mít slaďoučké miminko… a pak jsem zjistila, že jedni známí vůbec netušili, že jsem těhotná a to přesto, že jsme se v sedmém měsíci viděli a strávili spolu víkend. ono zpětně se ukázalo, že to oni moje krásné těhotenské bříško vůbec neviděli, oni si mysleli, že jsem jenom tak nehorázně ztloustla, protože mám ráda sladké (ano, mají mě rádi a přibalili mi na cestu domů několik jejich úžasných domácích marmeládá, které jsem u nich do sebe ládovala pomalu po skleničkách
). a to jsem do té doby byla přesvědčená, jaká jsem ukázková těhotná s ukázkovým bříškem a jak mi to těhotenství sekne… prd, okolí ve mně vidělo spíš vorvaně než těhuli… těhotenské hormony dokáží být milosrdné, tím jak dokáží zatemnit úsudek ![]()
@Annapavelkovaml píše:
@sagina tak já jsem těhotná po druhé a jde to na mě fakt znát já jsem spíš taková opuchlá tyčka -tyč z které trčí břichoale možná jak sem seděla tak to tak nešlo poznat kdo ví, přece jenom to je chlap
nj, to jsem si o sobě myslela taky
ale aspoň mě to poučilo do dalších těhotenství - v MHD nepředpokládat, že sedící lidi vidí těhotnou visící na tyči, takže když si potřebuji sednout, tak je prostě musím normálně poprosit, protože spousta z nich fakt to těhotenství nemusí registrovat, byť já si o sobě můžu myslet, jaká jsem ukázovká těhule ![]()
@WaIl píše:
@1hanča Hele myslím, že není běžné, aby byly pohyby mimina cítit už od třetího měsíce.
píšu, že jsem v 7 měsíci a že pohyby cítím 2-3 měsíce. A to opravdu možné je. ![]()
@hehehe píše:
@novakova.t
Ne ne!!!
@1hanča
No a pomohl ti vůbec s tím, kvůli čemu si tam šla? Proč vůbec chirurgie kvůli krvi?
myslí si moje lékařka, že bych mohla mít zánět slinivky. Takže na sono. Uvidím dnes co bude.
@Tereza1986 píše:
Já cítila pohyby až v 6.měsíci, takže mi na jeho otázce nepřijde nic divnýho
A otázka na nafouklé bříško taky ne?
Jinak mi kdysi doktorka předepsala takový ty 3 denní antibiotika a že s nima můžu 100% kojit, takže mi v zápětí v lékárně řekli, že nekojit a ještě minimálně 2 dny po dobrání.
Mě před lety řekl můj gynekolog po vyšetření ultrazvukem,, Taková pěkná děloha a ty vaječníky taky, no to už jsem dlouho neviděl"
jsem zvědavá co mi řekne teď tři měsíce po císaři ![]()
@AstraG píše:
Tak je to chirurg a nedivím se, že neví, kdy ženy cítí pohyby plodu. Já to třeba podle měsíců taky nevím. Řídila jsem se těhotenskými týdny. Zubař taky asi nepozná zánět slepého střeva.
když moji sousedé poznají že jsem těhotná a to nemají žádné lékařské vzdělání očekávám, že lékař jakéhokoli oboru těhotnou v 7 měsíci pozná. A těd v 7 měsíci mám 62 kg. Takže nejsem žádný cvalda. ![]()
Myslim, ze zas tak divny to není, muj manzel je neurochirurg, spickovy myslim a pochybuju, ze vi, od kdy citi zeny pohyby.. proste tech oboru je moc a ne vsechno si z mediciny musí pamatovat..
@1hanča soused tě vidí každý den. Jak vypadá břicho v sedmém měsíci netuším, byla jsem těhotná 2× a fakt to teda neodhadnu. Někomu břicho vyleze dřív, někomu později a někomu vůbec. Kolikátý jsi týden? Měsíc je dost nespecifický.