Topení plynem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5810
4.12.20 06:02
@elan píše:
Ahoj, včera mi zapojili plynový kotel a potřebuju se zeptat, když odjedu z domu na nákup či na procházku se psem, max. na 3 hodiny musím vypínat kotel nebo ho můžu mít zapojený, když nebudu doma.

Proč bys ho vypínala? :nevim: jako můžeš, ale budeš tam mít zimu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20897
4.12.20 06:05

@elan urcite muze byt zapnuty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11206
4.12.20 06:11

Nech žít kotel vlastním životem, určitě ho nevypinej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15846
4.12.20 07:12
@elan píše:
Ahoj, včera mi zapojili plynový kotel a potřebuju se zeptat, když odjedu z domu na nákup či na procházku se psem, max. na 3 hodiny musím vypínat kotel nebo ho můžu mít zapojený, když nebudu doma.

Kotel vůbec nevypínej, ani když pojedeš na měsíc pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
4.12.20 08:17
@elan píše:

Tak principem je snad, aby se v domácnosti udržovala určitá teplota, kotel jede i když nejste doma, pokud si ho tak nastavíte. My ho nevypínáme ani když jedem na hory. Máme nastavené programy na různé denní doby a podle toho kotel spouští a topí. Jistě, že ho nemusíte vypínat, nechcete-li mít doma ledovou jeskyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
4.12.20 08:47
@elan píše:

Zdravím, předpokládám, že Vám firma která kotel montovala, vysvětlila jak to vše funguje? Kotel je ve většině případů řízený termostatem, nebo například venkovním čidlem. Záleží jak to máte Vy. Kotel určitě nevypínat. Stačí na termostatu snížit teplotu a po návratu ji vrátit. Podle mě je to ale naprosto zbytečné. Osobně se o kotel nestarám. Vše řídí elektronika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
4.12.20 14:26

Řízený termostatem či venkovním čidlem ho nemám. Myslela jsem kvůli bezpečnosti, ale kotel je v pořádku, tak by se nemělo nic snad stát. Žádný kondenzační kotel tady není, nechávala jsem zprovoznit turbo atmosférický kotel a servisák mi něco říkal při opravě, ale já si na vše přitom nevzpomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
4.12.20 15:37
@elan píše: Řízený termostatem či venkovním čidlem ho nemám. Myslela jsem kvůli bezpečnosti, ale kotel je v pořádku, tak by se nemělo nic snad stát. Žádný kondenzační kotel tady není, nechávala jsem zprovoznit turbo atmosférický kotel a servisák mi něco říkal při opravě, ale já si na vše přitom nevzpomněla.

Vic nez zapnuty kotel bych resil vypinani rohacku od pracky nebo od mycky, kdyz jdes nekam pryc. Tohle vetsina lidi ignoruje, pritom je to zodpovedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15846
4.12.20 16:46
@Pavlik Morozov píše:
Vic nez zapnuty kotel bych resil vypinani rohacku od pracky nebo od mycky, kdyz jdes nekam pryc. Tohle vetsina lidi ignoruje, pritom je to zodpovedne.

Ano, přesně tak, normální kotel má čidla, takže při poruše se sám odpojí. To prasklá hadice k pračce neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný