Touha po dítěti nejspíš nikdy nepřijde
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Názor může změnit každý. Asi si promluvit budete muset, a buď jeden
druhého přesvědčí o svém pohledu na věc, nebo najdete kompromis, nebo to
pak bude třeba ukončit, abyste se netrápili oba…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Urcite si nedelej dite, jen abys manzela udrzela, my deti taky nemame, nechceme, o manzelovi muzu rict ze z nich ma uzkosti, deprese, nenavidi je, nevydrzi s ditetem v jedne mistnosti, odchazi z restaurace jen co prijde nekdo s miminem, hotely jezdime jen 18+, prerusujeme kontakt s kamarady, znamymi co deti maji, ja to mam zas s tim ze vim ze bych nebyla dobra mama, nemohla milovat neco co ve me klicilo a co me v zivote omezuje, jsem zvykla na svuj komfort, klid, spontanost, ano pro mnohe jsme sobci, ale lepsi nez aby dite skoncilo nemulovane v baby boxu. Mame domluvu ze kdyby jednomu z nas preskocilo a ozvaly se ty biologicke hodiny, ze jdeme od sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Mám kamarádku, která porodila ve 38, jen aby s manželem dítě měli.
Taky k ní mateřský pud nedorazil a nedorazil ani po porodu Ne že by dítě nemilovala, ale zas neměla
problém ani malé miminko nechat týden svým rodičům a jet na dovču apod.
Ale nikdy toho nelitovala. Manželství jim to nicméně stejně nezachránilo.
A pak si pamatuju tady z emimi skupiny jednu holčinu, co neměla děti ráda,
do poslední chvíle přesvědčená, že bude na mateřské manžel a pak se
jí narodilo dítě a stala se z ní nejvíc poprděná matka, co z nám, teď
už má tři děti
Nikdy nevíš, co ti osud přichystá. Osobně to neznám, ale u kamarádek
vidím, že pokud partner dítě chce, tak se většinou z rozumu dopracují
k tomu, že ho mají. Neznám nikoho, kdo by litoval toho mít děti, ať už
k nim cesta byla jakákoli. Pokud máš zázemí a rodinu, tak bych se toho
nebála. Jestli tě teda partner začne tlačit, třeba ne…
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
@Peggy54 jen ze zvědavosti, co děláš na emiminu?
Treba to, ze chapu zakladatelku, ze se na dite neciti, ze neni sama, ve ktere se nutnost byt matkou neprobudila, ze neni zenina povinnost vuci svetu privest potomstvo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Peggy54 nezlob se, ale
jste to vy, co klidně zaplatite detskou oslavu cizím lidem? Manžel to
odmítá řešit, ale když do restsurace přichází někdo s miminem, tak vy
odcházíte?
Doporučuji trochu méně hysterie a pozy.
Jinak je to vaše věc, jestli jste děti, ale přestat komunikovat
s přáteli, kterým se narodí dítě a potom ta neschopnost řešit konflikty
s cizími rodiči… Zvláštní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@g.sandova pred 7 lety, kdy jsem s manzelem jeste nebyla se mame narodilo dite prerusila jsem komunikaci na minimum, vidam se s ni pouze venku bez ditete, vanocni navsteva pro nas byla masaz nervu teda… proste nas deti irituji, nedavame je…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Peggy54 píše:
Urcite si nedelej dite, jen abys manzela udrzela, my deti taky nemame, nechceme, o manzelovi muzu rict ze z nich ma uzkosti, deprese, nenavidi je, nevydrzi s ditetem v jedne mistnosti, odchazi z restaurace jen co prijde nekdo s miminem, hotely jezdime jen 18+, prerusujeme kontakt s kamarady, znamymi co deti maji, ja to mam zas s tim ze vim ze bych nebyla dobra mama, nemohla milovat neco co ve me klicilo a co me v zivote omezuje, jsem zvykla na svuj komfort, klid, spontanost, ano pro mnohe jsme sobci, ale lepsi nez aby dite skoncilo nemulovane v baby boxu. Mame domluvu ze kdyby jednomu z nas preskocilo a ozvaly se ty biologicke hodiny, ze jdeme od sebe.
Mám to stejně, ale zatím to nijak neřeším, buď to přijde nebo ne,
takže Ti rozumím. Není to takový extrém, jako u vás, ale taky mě děti
iritují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Peggy54 já děti taky nemusela. Dokud jsem neotehotnela…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@g.sandova píše:
@Peggy54 já děti taky nemusela. Dokud jsem neotehotnela…
Jo, moje mamka děti úplně nenávidí, říká, že jediné dítě, co má
ráda, je její vlastní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@yocheved tím chci říct, že to nikdy přijít nemusí a člověk je potom stastnej, že má dítě. Nakonec nám čtyři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@g.sandova píše:
@yocheved tím chci říct, že to nikdy přijít nemusí a člověk je potom stastnej, že má dítě. Nakonec nám čtyři.
Tohle je jeden z argumentů, který mi nedává vůbec smysl. Když nechci děti, tak snad používám antikoncepci a dítě se mi jen tak nemůže přihodit, natož čtyři děti.
Jak jsi jako osoba bez touhy po dětech mohla jen tak otěhotnět?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Peggy54 píše:
Suché větve na stromě života…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Porucha spánku rytmické pohyby 18m dítě
- Diťe má zkažené mléčné zuby
- Sestra mi vnucuje svoje dite
- Dvoulete dite malo spi
- Ona chce dítě, on nechce
- Zlé dítě
- Helicobacter nákaza a přenos na dítě
Dítě nikdy nebylo něco po čem bych toužila. Vždycky jsem měla jiné priority, ale myslela jsem, že se to časem změní. Jako u většiny žen. Jenže mi bude pětatřicet a já čím dál tím víc cítím, že dítě není to co chci a asi nikdy chtít nebudu. S manželem jsme na to měli dříve stejný názor, ani jednoho z nás děti nijak nebrali, ale teď mi přijde, že u něj je to jinak. Občas prohodí, že tyhle a tyhle mají mimino, nebo jsem ho párkrát slyšela jak říká „až mi budeme mít dítě“, jenže já už nejspíš názor nezměním. Jenže teď nevím co mám dělat, rozhodně o něj nechci přijít. Jsme spolu 14 let. Bojím se o tom začít vůbec mluvit, on podle mě doufá, že názor změním.