Poradna duly
Jana Čurdová
@KamilaDen jee moc gratuluji já mám na Ester narozeniny
to se mi bude dobře pamatovat
hlavně zdravi přeju aby ti dělala malá jen radost
![]()
Holky prali ste oblečky pro miminka i v aviváži? Teď když už mám všechno vypráno a vyžehleno sem se dočetla že to není dobré pro novorozence aviváž. A to jsem kupovala taky pro miminka hypoalergení. Docela by mě to naštvalo kdybych to musela přepírat znova ![]()
@Nikeskol Já jsem tedy všechno prala v tekutém pracím prášku Lovela baby a dávala i tu stejnou aviváž. Pak jsem ještě vše žehlila. Pokud máš tu pro miminka, tak určitě není problém jsou určeny i pro novorozence
![]()
@Nikeskol prala jsem vše v eko prášku. Bez aviváže, opravdu se nedoporučuje, každá „chemikálie“ navíc je zbytečná a může dráždit. Uvidíš… Třeba žádný problém nebude. Pokud nejste doma citlivky, atopici a tak - nech to být. Nicméně já už aviváž nepoužívám ani pro dospělé. Prostě mi přijde, že toho opravdu máme okolo sebe až moc. Bohužel prací prášky označovány jako sensitive a s miminky na obalu jsou někdy napěchované doslova hrůzami. Nejsem žádná „sledovatelka škodlivin“, ale protože jsem ekzematik, tak tohle jsem sledovala. @KamilaDen gratuluji
ať jste hlavně zdraví!
Já se „proplachuju“ maliníkem, zobu semínka a včera jsem poprvé zkusila aniball, docela pozdě, ale tak asi lepší někdy než nikdy. Jsem z něj rozpačitá, tak uvidíme. Kdo je ještě 2v1 držme se. ![]()
@Prtulak přesně jak píšeš lepší později než nikdy. Já ho nestihla ani vyvařit. Ale docela by mě zajímalo jestli kdybych ho používala tak bych neměla problémy s tlacenim. Takže i kdyby jsi si to zkusila jen párkrát myslím že pomůže ![]()
@Nikeskol u prvni dcery jsem avivaz začala používat, kdyz byla vetsi, ted u druheho miminka ne-e, je to zbytecna chemie. Byt tebou, tak pockam, jak bude mimi reagovat, dcera citlivou kuzi nemela. Tentokrát nechci moc pouzivat ani vlhčené ubrousky.
@Kačka Pekáčková k těm vlhcenym ubrouskum, je super alternativa od eone medvídek, je to olejicek který se nářadí a nastrikas ho třeba na perlan nebo neco a funguje fakt surově ![]()
@flicek18 jeee, jsem ráda, že to zmiňuješ v dobrém, chci ho taky pořídit ![]()
Ahoj holky, potřebuju rady, prosím radu…kojím, během kojení se začne vztekat, kopat, rozhazovat ručkama…dám si jí na rameno na úlevovou polohu, v té mi začne dělat to samé, otočím jí nosím…ale prostě máme problém si krknout, pak se bojím jí dát do postýlky… máte někdo tip, jak poznat, že jí bolí bříško? Musela jsem asi jeden a půl dne dávat nutrilon, neměla jsem mléko a asi si myslím, že jsem jí možná trochu mohla „ublížit“
@KamilaDen mě v ulevove poloze broucek nevydrží snad ani chvilku. V porodnici mi sestřička říkala, že není nutné aby si říhla, pokud pak neblinka tak je to pro v pohodě…
Ja dávám do postýlky na záda a hlavičku na jednu stranu kdyby si ublinkla, ale zatím blinkala jen dvakrát, poprvé to byla ještě plodovka voda a podruhé si myslím, že se prejedla…
Nemá třeba prdíky? Na to je super dát si ji na hrudi do klubicka ![]()
Ahoj holky zdravím vas z porodnice včera sem porodila zdravého chlapecka Matěje s mirami 3020g a 48 cm narodil se o 13 dní dřív,ale porod byl rychlovka 8:30 jsem přijela z kontrakcema po 1 minutě 9:10 mi prsakla voda a 9:23 byl malý na světě
takže porod super až na ten nastrih ten bolí,ale jinak to zvládneme ![]()
@flicek18 no to právě hledáme příčinu, namazala jsem jí pupík pupíkem, nahřála plenku, prdí a kaká dobře, dala jsem si jí na sebe a po dvou hodinách usnula…ale ten řev je síla, nevím, jak ji v tomto případě pomoc víc…ty ulevovací polohy zkouším co to dát…na hrudi do klubíčka?
A jídlo holky, jak to řešíte, co jíst?
@Ainah No tak to je super ! Moc gratuluji
k brouckovi
Tak to jsi mela rychle .. Myslim, ze nasrih me take nemine. Zkousim aniball, ale sotva ho do me dostanu vyfouknuty. Dostala jsem se maximalne na 20 cm zatim
Iz jsem jak balon a kazdy den cekam jestli to prijde ![]()
Tak at je vse v poradku, jdete brzy domu a Matysek prospiva
![]()