Poradna duly
Jana Čurdová
Tak dneska kontrola. Jenom poslech srdíčka a kontrola spodku. Paní dr. mě moc nepotěšila, že prý se tam nic nechystá
zavřená na 100 západů, příští týden první monitory. Máme provozovat procházky, svařáček a sexík. Můžete mi prosím někdo napsat jak a kolik si děláte svařáku? Já ho nikdy nedělala tak vůbec nevím ![]()
@Nikeskol
Svařit víno s celým badyánem, hřebíčkem,anýzem a skořicí, kolečka pomeranče, citronu a podle chuti dosladit, takhle ho děláme my, ale my tu máme kvalitní vína, co barák to vlastní sklípek, takže pokud dělat tak asi ne z točenýho z večerky
akorát si njsem jistá tím badyánem nebo anýzem, jak v těhotenství..sakryš ale dala bych si taky
![]()
@KamilaDen jak říkáš je to šílený malá měla uzdičku pod jazykem do toho malou bradicku já špatný prsa takže je to boj, ještě mi u prsa usíná.. v porodnici pomoc žádná takže jsme vyfasovaly dokrm a vyřešeno.. s tím krkanim nevím nekdy to jde hned a někdy se bojím že z ní vyklepu duši když i třeba půl hodiny nic, ale pak mám strach ji položit že se mi zadusí ![]()
Ahojky, tak dnes kontrola u mého Dr.. Ozvy v pořádku, kontrakce téměř žádné. Mám vysoký tlak, začala jsem nabírat vodu a otékat a do toho to brnění rukou, takže zítra ráno jedeme do porodnice, ukázat se a tam se uvidí co a jak dál… Hlavička prý úplně dole - ovšem také jsem zavřená na 1000 západů
: Tak jsem trošku nervozní. Uvidíme ráno ![]()
Svařáček bych si dala hned hmmmmm
@Nikeskol Dej si lahvinku dobrého červeného do kastrůlku, citron, skořici, hřebíček, cukřík, nebo sladidlo. Ohřát a dobrota je hotová ![]()
@Kesy2014 jejda, tak to zitra drzim palce, at ti to dobre dopadne.
Ja cely den bolesti bricha, funim, hekam ![]()
Tak uvidime, jak se to vyvrbi.
Ahoj maminy.. gratuluji vsem, ktere uz maji uzlicky u sebe. Ja zitra 37+0tt. V pondeli jsme meli prvni monitor. Malicky hlavickou dole krasne, sle je vysoko jeste, uzavrena.. maly ma cca 2665g. Asi to bude drobek.. no uvidime. Kluci jeden mel 3520g a druhy 3700g..
uvidime co nam povi v pondeli na dalsim monitoru.. v patek mi odesla hlenova zatka, bylo mi priserne. Sem tam bolesti, ale takove zvlastni.. prujem, to je moje vzdycky pred porodem.. tak jsem si rikal, ze by uz? A ono prdku.. kluci byli u otce, tak se nam to byvalo hodilo
ale neporucis mu a hlavne? Ma jeste cas Jindrisek ![]()
@Kesy2014 tak držím palce ať to dobře dopadne. A s tím že jsi zavřená na 1000 západu, já byla na kontrole a malá měla hlavičku už docela dole ale jinak mi doktorka taky říkala že se tam nic neděje a ještě se uvidíme na kontrole po novém roce, pokud mi nepraskne voda. No jak kdyby to přivolala, za týden praskla… v porodnici jsem měla pořád čípek a říkali jak to bude až do druhého dne a taky prdlajs, za cca 5 hodin byla malá s námi
takže neves hlavu, třeba se taky dockas dřív
![]()
@flicek18 @Kačka Pekáčková
Holky dekuju
uvidime zitra
jsem napnuta jak ksandy. Hlavně se zase desim te noci … uz 14 dni je pro me docela krutych.
Ahoj obr problém s kojením, poradíte, malá nepije, asi mléko mám,ale prost nevím kde je problém…dávám jí k prsu co to dá,ale přisaje se na chvilku a po chvilce prostě konec, do včerejška to bylo v poho, naposledy v 9 večer jsem nakojila 60 ml,v noci nic ráno nic a tak řikládám co to dá,abby měla aspoň něco,mám tu i umělé mléko, které ráno dostala, jen20 ml,al stále nespí a brečí, ted jsem rozdělala další umělé a nevím,zda jí ho dát nebo ne,poradíte někdo, doktorka dětská řekla příkrm a je to, ale laktační mi to nedoporučují a já nevím co si počít
@KamilaDen Ahoj, musis budit i v noci, v noci se ti hlavne pri kojeni mliko nejvic tvori. Kazdy dve az tri hodiny se ji snazit prso podsunout, simrat ji pod bradickou, na klicni kosti nebo usnim lalucku. Me se teda malej budi sam, ale i tak mam pro jistotu natazenej budik, abych to bylo fakt max. okolo tech tri hod. Nekdy se budi i po hodine ![]()
Jinak kdyz jsem mela zanet prsou, tak jsem jednou mliko odsala a dala mu to z lahvicky, ktera ma dudlik jak bradavka. Pokud mliko mas, tak bych zbytecne nedavala umely ![]()
Zkus ji simrat, na malyho to zabiralo (zabira).. a kdyz vypije min, tak ji vzbudit driv, nez za tri hodky. Nevim, jak to delate vy, ale ja pred kojenim prebaluju a to malej predvadi sceny, takze ho to vzdy zarucene probudi ![]()
@Nikollllka zkusím to, snažím se kojit co to dá, mačkám lalůček, šimrám, ale ona je jen přisátá a prostě netahá, nechávám jí na prsu třeba půl hodinky na jedné a půl na druhém, v noci spí, teda spala, teď mi taky říkala laktačka, že mám přikládat co nejčastěji, ať stimuluje prsa a vytáhne si co se dá, ale pokud je hladová, tak se holt nedá už nic dělat a ten příkrm jí prostě dát…tak se snažim si odnést co nejvíc a kojit prostě, nerada bych přestala kojit, ale zase musim zajistit, aby měla co baštit…před kojením tak přebaluju, takže to dodržuju
doktorka řekla,že jí mám prostě dát umělé mléko a je to, každé 3 hodinky dát tu 30 ml a je to…
@KamilaDen a laktační poradkyne k tobě prijit nemuze? UM je zacatek konce kojeni, to by byla hrozná škoda. Dceři taky pomahalo, když jsem ji simrala pod bradou, ale ta u kojeni usinala. Zkuste se hodne mazlit, telo na telo. Mej malou porad u sebe a zkouset a zkouset. Zkus kouknout na www.kojeni.net nebo facebooku jsou podpurne kojici skupiny, kde laktační poradkyne radi co a jak. Za me je nejdůležitější kontakt, hlavně v noci, takže spani s malym v posteli. Drzim palce, at je lip.
hlavne se pokus nestresovat, vim, ze je to moc tezky
@Kačka Pekáčková už jsem jí tu měla,řekla,že kojím dobře pod bradou jí šimrám,ale prostě usíná a netahá, chvilku jo,pak padne, dám druhé prso a je to stejné, přikládám každou chvíli, snažim se kojit prostě, vím, že pokud dáme umělé je špatně,ale zase aspon na tu noc,abychm mohli trochu spát,mám jí u sebe pořád hlavně v noci a konejšim,houpám,dneska budu přikládat i v noci co půjde,než padnu…zítra jdme k dětské,tak rovnou řekla,přikrmovat a vy jdete spát…at si odpočinete,ale jak říkám, ráda bych kojila,protože malá i přikrm dá třeba jen 20 ml a pak nic…
@KamilaDen Tak to ja mam jedlika, nekdy vytahal i 110ml, za den dal kolem 500ml, takze uz ho ani pred a po kojeni nevazim ![]()
A nechces zkusit odstrikavat a davat radsi to, nez umele? Maly ho tak krmily sestricky ze strikacky treba.