Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, tak kontrola za námi, mám v bříšku asi cvaldu, máme 1780 g a je vše v pořádku, krev budu vědět, až budu po kontrole, jdu si koupit olej na masáž hráze, ještě přemýšlím o kruhu na sezení, máte ho někdo? a na co lněné semínko Kesy2014??? Neslyšela jsem nic o něm v souvislosti s těhotenstvím…malá je schovaná pod žebrema vpravo a doktor říkal, že by se měla do 36 tt otočit, tak snad se to povede…teď jsem 32 tt…na kurz taky ještě čekáme, v prosinci by měl běžet, takže ještě kurz…
Už jsem to našla ta lněná semínka a maliník jsem taky slyšela…
@KamilaDen Teeda to uz mate velikou princeznicku
Hlavne, ze je vse v poradku. Ten kruh urcite neni spatny, ale ja si beru od netere obycejny nafukovaci kruh za par korun, myslim ze ten staci ![]()
Ahoj holky,
dlouho jsem se odmlcela, tak jsem se ted nejak snažila dočíst
Abych rekla pravdu, je to moje druhé tehu, a fyzicky ho zvládam taky hur, nez u prvního. Mimojine mam také tehu cukrovku, zatím na dietě, šale i tak
pro ne tavislaka peklicko. Utíká mi to strašne rychle, pác buď jsem v prwci, nebo me zaměstnáva ma 5leta dcera
jinak pocity? Čím víc se blíží porod, tak začínám mit strach
asi tím, ze člověk uz vi do ceho jde, ale tak snažím se myslet pozitivně, ze kdyz to šlo dovnitř, ven zákonitě musi
![]()
Vybavicku uz nějakou mam, ale krémy apod., nechávám snad na konec listopadu, začátek prosince. Jinak jsem videla, ze se řešilo tvrdnutni břicha, tak to mam snad od 20.tydne, tak beru magnezko.
Tak snad Vas to moc nevycerpalo, me obsáhle sdělení
a hurá ze uz poooooomalinku jdeme do finále ![]()
@Kesy2014 no roste pěkně, doufám,že se jí bude chtít se otočit hlavně…jojo,termín se blíží…no snad bude vše ok, v půlce listopadu si jdu vyzvednout věci, které jsem nakoupila,sestavím postýlku,musim hlavně počkat na tu skříň, dát tam věci, papíry si zkompletovat a tašku si radši připravit, kdyby něco…ať mám vše připravené…
@KamilaDen Taky jsem zvědavá, jak si tam malej asi hoví a kdy se začne točit prdkou nahoru
Do poradny jdu až 19.11., tak uvidíme. Jsi o tři týdny napřed, takže tě to čeká nejspíše dříve, ale i přesto začínám mít trošku obavy, aby jsme vše stihli
Máme všechen nábytek, výbavičku atd. ve dvou sklepech, dvou bytech, u rodičů a složený v krabicích. A teprve děláme koupelnu a kuchyň
Stěhovat se budeme nejdříve za měsíc ![]()
Tak si říkám snad do Vánoc bydlíme. Hlavně složit postýlku a přebalovák a připravit tašku do porodnice
Už víš co si vše budeš brát ? A budeš mít dvě tašky jednu na porod a druhou na odd. šestinedělí ? Že prý je to lepší ![]()
@Kesy2014 vůbec nevím právě…přijde mi to,že se budu sthovat jak někam na dovolenou…asi jednu a nějak rozumně si to rozvrhnu…košilky kojící mám 2,pak si vezmu jednu nějakou jako náhradu akorát…vložky po porodu určitě,mám balení,ručník,mýdlo,krém,kartáček,pastu,pantofle,župan,ten mám ale pekelně teplej a myslim,že ho nevyužiju,ale vezmu si ho, hřeben a gumičku nějakou,vložky do podprdy,až půjdeme domu a asi to víc hrotit nebudu a pro malou vezmu plenky hlavně,mám malej balík 23 ks asi,když tak mužskej koupí,kosmetiku si na ní vezmu a oblečení,nevim jak bude veliká,takže si myslim,že 50 a 56 taky…vezmu si krátký i dlouhý rukáv,víc ti mě ani nenapadá…tak asi takhle a to se mi vejde do jedné tašky si myslim…
@Kesy2014 https://www.babyonline.cz/…do-porodnice
tady je docela rozumnej seznam věcí…
@KamilaDen Ty bláho i tak toho bude halda
Ještě bych asi přibalila krém na bradavky a tea tree olejíček je dobrý se s ním oplachovat ( ředěný vodou v lahvičce s tkým tím pítkem např. Kubík ), ještě beru červený ručník na bonding, hroznový cukr, vody. Pro malého vezmu jak píšeš plenky, vlhké ubrousky a pár přebalovacích podložek v nejhorším i pode mě
. Košile mám taky dvě a jednu do zálohy. A župan jsem si koupila nový, ale s tím jaké mám pořád návaly si myslím, že ho ani nevytáhnu. A asi nějaké čtení. Doma připravím věcičky a autosedačku a až pro nás muž pojede, tak to teprve vezme. Stejně už se nejvíce těším až budu s malým doma. Nemám prostě ty nemocnice ráda …
Myslím, že pak budu nejvíce v klidu. Alespoň si chci zažádat o nadstandart. Jsem zvedavá dnes na prohlídku porodnice ![]()
@Kesy2014 jo,ten krém jsem taky ještě chtěla a kruh na sezení nevim, kdyby mě museli nastřihnout…to ještě uvidim, já na nadstandart prdim, nějak to vydržim, já taky nemocnice nemusim, dělala jsem tam 12 let…paradox co? čtení asi jo, nějakou křížovku a uvidíme, jak malá bude vyžadovat pozornost…pití taky a jídlo mi přinese mužskej si myslim nějaké vždycky,nehodlám tam bydlet,odrodimba chci domu…
tak snad bude vše ok…uvidim na kurzu, třeba nějaké věci nebudu ani potřebovat,pozeptám se pak..
@KamilaDen to je bavlneny saten… Ten saten co myslus ty, se na dobre povleceni nepouziva.
@KamilaDen Já se nemocnicím vyhýbám co můžu
Nejraději bych odrodila a druhý den domů.. Ambulantní porod by mi vyhovoval asi nejvíce. Tak mám za sebou polovinu předporodního kurzu a musím říct, že to bylo fajn. Porodní asistentka supr a z 90% se shodujeme skoro na všem. Taky jsem si prohlédla předporodní a porodní pokoje s mírně staženým žaludkem
Ale zároveň už se těším až budu malého držet
Jinak opravdu říkala, že aniball je to nejlepší co může pro prvorodičky doporučit. Nemuseli ještě nastřihnout ani jednu co ho používala, pouze jedna malá trhlinka byla.
A to samé prý ta lněná semínka krásně to po nich klouže
Tak budu nafukovat balonek a uvidíme
![]()
@Kesy2014 no já na něj taky koukala, ale člověče nějak k tomu nemám důvěru a hlavně ta cena, to semínko si koupím, to je jasná věc, mě čeká v prosinci ten kurz, tak jen doufám,že tam rovnou nezůstanu…
jinak co máš za mazání na ty bradavky? včera peklo, malá řádila,já nevěděla jak spát, nemůžu už pomalu ani na bok,okamžitě odezda formou kopance, že se radši otočím…druhý bok to samé, tam má hlavičku,takže už fakt nevim…a ta intenzita jejích kopů se teda zvyšuje
![]()
@Kesy2014 Já nad tím Anibalem pořád přemýšlím, jestli to má cenu, hodně jsem slyšela že ho ani použít nestihly že rodily předčasně a nebo nakonec císařem..
@KamilaDen Ja jsem si ten aniball objednala normalne na sbazaru, nebo jich je spousta na bazosi. Pani prodavala i se sterilizacnim kelimkem a lubrikantem za 500,– a stejne se pouziva s kondomem. Tak uvidim a kdyz to nepujde nebude mi lito penez a prodam zase dal
Na ty bradavky mam Purelan 100, je to cisty lanolin, ktery krasne zvlacni a hoji zaroven. Mam je popraskany uz ted. Mela jsem je malinky a ted jsou tak trojnasobny
Jinak to kopani ja nic moc obcas citim pres den a vecer kdyz lezim v klidu tak trosku ty pesticky a nožičky citim, ale tim ze mam tu placentu vpredu a maly je svhovany za ni zatim jeste na storc, tak mam od kopani celkem klid. Tak aspon malou poradne citis a vis, ze je cila
![]()