Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, slyšela jsem, že na prevenci proti striím je vynikající konopná mast. Já ji mám, ale tu vyrobenou doma, takže je o hodně silnější než ta z lékárny..Jenomže nevím, jestli ji můžu používat v těhotenství… Nevíte??? Nerada bych tím nějak uškodila Jasmínce.
Přeji všem krásný víkend!!! ![]()
@kamkakamka Jasmína?
Nádherný jméno!!
začínám doufat, že budu čekat třetí holku
a jméno už mám vybraný ![]()
@anlendy. Jo jo, Jasmínka. Je to zvláštní, ale na začátku těhotenství se mi zdál sen o holčičce Jasmínce..Takže bylo rozhodnuto…Příteli se to taky moc líbí, tak jsem ráda, že jsme se tak shodli. Pro kluka jméno nemáme, tak doufámm že to opravdu bude holčička.
Však ty máš taky krásná jména!!! Charlottka mi také proběhla hlavou.
Ale pak rozhodl ten sen. ![]()
@kamkakamka tak Jasmínka je opravdu moc pěkné jméno
To bylo i v nějaké pohádce, nee?
Jinak já na váze hrozně přibrala hlavne zpočátku, teď za poslední tři týdny to vylezlo asi o 1-2 kilo. Ale jinak dohramady už jsem na 9 kilech a teda jsou ta kila navíc fakt znát, hned se zadýchám.
@Barčí1411 jéé to jsem ráda, že už jste doma a vše je vpořádku, tak se hlavně šetři, ať tě zas nezavřou ![]()
@anlendy. panejo takovýho cvalíka nosíš už teď, ale máš dobrý že to máš už všechno na podzim naplánované
Teď jen aby si neporodila neplánovaně v letadle
, už budete brzy vyrážet, ne.
@stephora taky mě látkování nějak vůbec neláká, ta lenivost je příšerná
a říkám si, člověk toho bude mít asi i tak plný brejle a ještě někde lítat mezi pračkou, sušákem a žehličkou kvůli plínkám ![]()
Holky, vy kecalky
já malýho cítím od 16.tt, bordel mi dělá v břichu hlavně v noci, ale přijde mi, že to nijak extra nesílí, tak doufám, že roste, tak jak má,… uvidím v pondělí po 5ti týdnech ![]()
ale jak do něj šťouchnu, milion kopanců zpět, pořád je nohama dolů ![]()
jinak se někdo ptal na plínky, myslím Lilli, já měla v porodce Huggiesky, mají vykrojení na pupík, ale už ta továrna nevyrábí, tak jestli je ještě seženeš
jinak Vikča má pampersky, ze všeho se jí osype pipina, trpí na atopik ekzém, takže žádný jiný plenky nesnese…jinak hodně používají plínky z DM(i u nás v porodce) a pak to Tesco, což já mám z ruky ![]()
@Deeh to se snad nestane ![]()
@kamkakamka Charlottku jsem měla vždycky, už jako malá holka
sousedi ve Švédsku měli holčinu Charlotte a tak se mi to líbilo dalších x let ![]()
Dámy, spíme u tchýně! pozooor, je hodná a nemá kecy
zajímavé ![]()
jsem si byla zaběhat, břicho jsem svázala, aby malá neskákala
bohužel delší trasu, jak dva kilometry jsem neuběhla ![]()
Mame cicinu
Bobanove mi ji dnes pritahli… Je teda krasna, cernoucka, heboucka, desne umnoukana, ma modry voci a spi mi na kozach
A jmenuje se Fialka
A bohuzel - miluje nejspis jenom me ![]()
Jinac se valim, jen jsem si vyprala - dve pracky, ale povesila jen jednu, pac tu druhou jsem zaspala a pak jsem na ni nejak zapomnela, toz zitra taky den, to jen premachnu ![]()
Na pupek mi nic nepomohlo, v 36.tt mi popraskal a to jsem poctive mazala docela drahym olejickem tehdaaa a prd
Ted se nemazu, uz je to zbytecny, neni co zachranovat. Ale vyzkousim tu sracicku Nivea krem do sprchy, to me laka, ja totiz nesnasim kremy jen tak patlat na sebe, toz toto by se mi mohlo libit ![]()
Moc nevidim uz, jsem unavena, jak jsem v noci strasila, jeste mi praskly zilky v ocich, takze me to pali, porad si je mnu, bo jako kdybych tam mela bordel nejakej…
Nosim brejle - obcas, ale mela bych porad
- tak si budu muset zajit na ocni, zkontrolovat, zda se mi, ze jsem slepoucka
No, pro ted to jdu s cicou zalomit, dobrou
…
Pozn.: Pokud me dite v brisku necha spat
Dneska mi diky jejim skokum ten pupek tak 20× ztuhnul a z toho vic jak 10× jsem fakt funela
Ale teda pokazdy, co se mi tam prdelila
![]()
@Barčí1411 ahojík! Vieš že tehotné by s kočkami nemali prísť do styku? Obzvlášť cudzie! Kočky prenášajú toxoplazmu a to je hoooodne nebezpečné! Ja som s krz mačky ani nešla k našim na Slovensko (majú ich asi 6). Takže hoci číča pekná ale… ![]()
@Mája B
ďakujem za odpoveď. Ono ja mám 2 balíky pampersiek na novorodence. Ale vobec netuším na jak dlho mi to postačí. Doma chcem látkovať. Ale len cez deň na noc by som dala papírovku. Potom sa ukáže u čoho zostanem. Nejak nemám predstavu kolko toho mimi spotrebuje. No a nechcem kupovať moc do zásoby hlavne pre to čo ak tie čo nakúpim malý neznesie…(presne jak píšeš o malej).
@lilli.c a vis, ze by tehotny nemely prijit do kontaktu s pocitacem, telefonem…?
Ani nevime, kolikrat jsme toxo prodelaly
Pravdepodobnejsi je, ze se nakazis toxou z neumyty zeleniny treba, nebo spatne umyty…
Kocicka je z chovu - britska kocka - od Rickovo kamarada, jeho zena je ma na chov, ta spinavou zem jeste nevidela a nejspis ani neuvidi, pokud nam neskoci z balkonu
- ledaze by se nakazila u nas na podlaze, coz je dost mozny, protoze po dobu me nepritomnosti se tu nevytiralo
Prekvapilo me i to, ze jsem neprskala jako u cicin, ktere jsou u nasich, ale to jsou proste obycejny venkovsky, zableseny, zacerveny, smradlavy kocky ![]()
Jdu pripravit na obed, budeme delat s Emickou jahodovy knedlicky, mnamky. Odpo bychom chteli jet ke znamym na zahradku - maji ji asi 1km od nas, se tam odvezu ![]()
Zitra jdu na ten cukr
…se mi nejak zaseknul metrik ![]()
@Barčí1411 tak to hej, ja som myslela že máš nejakú obyč číču… Ale aj tak máš odvahu. Ja keď vidím kočku tak sa križujem
Ale nie, ja kočky moc nemusím. To radšej psy…
Na návšteve si to uži a moc netancuj okolo sporáku. Len teraz si dorazila z nemocnice! Ja idem na cukor až ten ďalší týždeń. Ale čo! Zvládli iný, zvládneme i my, nie? Sme silné ženy! ![]()
@kamkakamka my jsme Jasmínu chtěli dřív, ale asi před dvěma lety se nám nakonec zalíbilo jiné jméno, takže se naše berulína Jasmína jmenovat nebude, a jméno řekneme až po narození (ne, že by to byl takovej odvar, ale chcem si nechat aspoň nějaké tajemství), ale jméno je to krásné:)
@Deeh tak, souhlas, jak s látkováním, tak se zadýcháváním - já zatím nepřibrala tolik, vlastně každý měsíc kilo (ne takhle pravidelně, ale mám to tak - 7 měsíc, necelých 7 kilo navrch) a děsně funím, to mě tak otravuje, připadám si jako velryba a francouzskej buldoček dohromady…
![]()
@Barčí1411 barčí, číča je ok a v poho
taky jednu máme
vzali jsme si ji z útulku v březnu 2012, je želvovinová, nejvíc šedá, a jmenuje se Sofie
je s ní legrace
mě na ní štvou jen chlupy, i když ji vyčesávám a není dlouhosrstá, tak děsně furt někde pouští chlupy…:)
naše je taky křížená s britkou. největší srada je, že já vodjakživa někde tahám kočky a myslela jsem, že sjem toxo musela už prodělat v dětství a ejhle, ono ne…když mi dělali amnio, tak mi dělali i nejčastější infekce a toxo mám negativní, to jsem mrkala na drát, nečekala jsem to…
až vyzkoušíš tu niveu, dej vědět, mě to taky zajímá, ale bojím se, že to nebude fungovat a vyhodím peníze ![]()