Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@motivi tak my Hugina prosazujeme do trávy i v parku v Praze, tak bych se tím úplně neřídila 😁 já se pak zeptám doktorky. Ale v létě budeme na chatě a tam je tráva všude a klíšťata budou zase až do zimy, já myslím, ze nikdy není pozdě očkovat v kterémkoliv ročním období
@kambalaka máš tušení co bylo příčinou toho, že zase chodí spát později? A spavá ve své postýlce? U nás už je spánek zase ok, máme poměrně přesný režim a chodí v 19 spát a v 6 vstává.
@Janinac23 on to proste tak má, prostě mu trvá dlouho než usne, on mi kolikrat přes den dá i 3 hodiny spánku, no pak se mu pochopitelně nechce vecer
@kambalaka tak to malá dá občas taky, ale ona je hodně akční přes den, tak se asi více unaví
@Janinac23 to jo, ale třeba až bude Hugo chodit sám a bude mi běhat po venku, tak se taky více unaví.
@kambalaka to se určitě víc unaví, jen aby i lépe spal
možná pomůže pak i to spaní ve své posteli
@motivi ahaaaa, já fakt žila v tom, že se očkuje od 3 let, měla jsem dojem, že jsem to i četla na letáku 😅 ale taky je dost možný, že jsem si to jen vysnila 😁 budeme v létě taky dost na chatě, ale zase tam pravidelně manžel seká, tak nevím. No píšu si to do poznámek jako dotaz 😁
@Janinac23 tak Hugo spí ve své posteli ve svém pokojiku s je to mnohem lepší, než to bývalo, ikdyz občas se taky budí a pláče, ale už ne tak často. Těžko říct, proč se budí pláčem. Dokonce i z toho odpoledního spánku - to už má dlouho. Buď nějaké zlé sny nebo zoubky… těžko říct no…
ale když byl v dětské postýlce a ještě u nás v ložnici, tak to byla hrůza, myslím, ze jsme se budili navzájem. Teď už je to o něco lepší. Ale zase za nim chodím no… ale budí se méně
@kambalaka jo já neříkám ze člověk v Praze nemůže chytit klíště
nakonec tys psala ze je na klistovku ještě čas ![]()
@Zuziky píše:
Ahoj holky, zdravím od maturitmrnata hlídá ségra, díky Bohu
Kačula má nějaké období vzdoru nebo co, takže když není po jejím, ječí
včera takhle oblazovala spolucestující ve vlaku
Jinak, botky má Kačka protetiky, sandálky DDstep, těch se bojí![]()
protože blikají… Nejoblíbenější tenisky jsou z Decathlonu… má vysoký nárt (po mně), k tomu ještě to sadlicko
a širokou tlapku pí tatínkovi, chuderka naše
velikost 21-22.
Jinak, podle dotazníku je Káťa normální![]()
![]()
![]()
jen dle mého vykazuje jisté rysy jako jeden z jejích bratrů, který má Aspergera…no, přežila jsem jedno takové dítě (a studuje prestižní gympl s vyznamenáním), asi zvládnu i druhé
![]()
![]()
Jinak, Ondřej je pohodar, tak aspoň z jedné strany klid
Ta ma vlasu.
A brachu myslis to je taky tvuj nebo nejak „propasovany“? ![]()
@motivi píše:
@kambalaka jo já neříkám ze člověk v Praze nemůže chytit klíštěnakonec tys psala ze je na klistovku ještě čas
Heled, já nejsem odborník na očkování 😁 spis se poradím s doktorkou 😁
My jsme na klíšťovou objednaný za týden. Říkal Mudr že za měsíc už bude účinná. Tak snad. Jinak já jsem si pochroumala koleno, tak čtvrtý den nechodím, nohu neohnu. Fofrklacky jsou teď můj přítel. No a je to znát že malej je nevrlej, když nemůže pochodovat jak a kam chce, že jsme čtvrtý den zavřený doma, protože tatínek má noční. Ufff je to fakt náročný.
@TerezkaSt no, u nás to je s bráchama složitější
máme jich na výběr…
Já mám z prvního manželství 2 velké kluky ( 20 a 16) a muž má kluka, holku a kluka ( 13, 11, 9) ![]()
Ale tady myslím konkrétně z těch svých starších toho mladšího - Matěje (16) ![]()
Holky, tak u nás u tříletého neštovice, celkem peklo a čekám, zda chytne malá 🥺 jinak já jsem začala po večerech zase hodně číst a musím říct, že super relax, doporučuji ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Nikča2020 no na klistovku se očkuje od 1 roku, myslím ze každý pediatr má jiný názor. Asi když je člověk v oblasti kde je zvýšený výskyt a je pořad v přírodě tak bych nechala i teď.. když je člověk z Prahy tak bych asi roční dítě nedavala
spis sem myslela ze většinou se očkuje v zimních mesicich aby když začne teplo už měl člověk nějakou imunitu