Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kajka kajka Mareček neměl na nic reakci, co vím od kamaradek tak děti měli spíše na Bexero, hexa bude v pohodě, neboj..my jdeme na to MMR příští pátek..tak to je jedine, čeho se bojím. ![]()
@Petrussee nene, chuvicku už nepoužívám. Má otevřené dveře a já ho slyším. Doporučuji bez chuvicky a líp se vyspíš, protože te nebude budit každé jeho otočení. Mě probudí až knourani. Teď máme lepší období. Spinká celou noc. Sice mi zas usina až po 20hod a vstává mezi 5-5:30hod, ale nebudí se 🙏 dneska ráno si sám slezl z postýlky a přišel za námi do ložnice
@Nikča2020 Mareček spal včera odpoledne 15 minut, tak to byl očistec pro mě
![]()
@Petrussee jo z toho mam taky strach, ale necham to naockovat asi az po 2. roce.
@kambalaka ja se prave bojím abych ho slyšela, my máme ložnici na konci bytu a pokojik je na začátku
Mareček prave se porad budí tak třeba by mu to pomohlo..teda je to lepší, ale chce to mléko no, dostal v 10, ve 2 ráno a v půl 6 knoural, tahal me hodinu za vlasy a pak jsme vstavali
@Petrussee @kajka kajka Hugo měl po MMR teplotu 5.-6.den, jinak v pohodě. Jen se mu po očkování dělá ekzém, ale nijak ho to netrápí a nesvědí, tak jen hold pár dní po tom mažu. Jinak reakci jsme měli jen po Bexseru (teplota) - jinak všechna ockovani v pohodě
@kajka kajka Po hexa neměl nikdy reakci. Ve středu jsme byli na MMR, tak uvidíme, co bude
@kambalaka já to mám s tou chůvičkou přesně naopak, když je zapnutá, tak jsem klidná a spím v pohodě. Když není, tak se pořád budím, jestli neknuci atd
@Janinac23 já mám spaní lehké, takže mě to vzbudí. Navíc my máme dětský pokojíku přes chodbu, což je pár kroků, tak je to ok
@kambalaka já to myslela spíš, že jsem vnitřně v klidu a více vypnu hlavu
@Janinac23 já bych byla furt vzhůru, protože by mě probudilo každý jeho šustnutí a otočení 😁
@Petrussee @kambalaka @motivi Holky díky moc za podporu, máte úplnou pravdu s tou váhou… je fakt, že malá jak se rozešla, tak je teď pořád v pohybu a není asi divu, že není žádný cvalík, taky je fakt, že nám hodně vytáhla. Nebudu se těmi tabulkami stresovat
. Má 9,5 kg a myslím, že je to na tenhle věk pořád ok.
Jinak holky u nás očistec zase kvůli zoubkům, ony snad pomalu lezou i poslední stoličky
. Naší malé začaly růst zoubky fakt brzo a vlastně jí rostou kontinuálně a průběh to má divoký u každého jednoho zoubku. Občas jsem z toho vyřízená, nejvíc vyčerpávající je, že po celém dlouhém dni, kdy se jí snažíme zabavit, aby nevnímala tu bolest z prořezávání zoubků, nám nechce usnout, protože jakmile si lehne, evidentně jí to hodně bolí, protože si začne sahat do pusy a pláče. Takže nám uspávání večer trvá třeba 2 až 3 hodiny, kdy malá pláče, chce se nosit a odmítá cokoliv (knížky, hračky, hlazení…). Nepomáhá nic (studená okurka, mrkev, kousátka, homeo), jenom léky na bolest, které se snažím dávat samozřejmě vyjímečně, jenže je to bohužel to jediný, co ty velké záchvaty uklidní. Je to teď náročný.
@Sissela tyjo, to je mazec, tak už to budete mít brzy za sebou, Mareček má jen těch 7 a ten sedmý nejde moc vidět, ale žádnou stoličku, ale spíše je protivnej přes den, u nás ty noci vypadaly skoro stejně, občas jsem teda dala camilii nebo viburcol a dobrý, jednou jsem chtěla dat sirup, ale vyplivl ho, takže ho neměl..ale asi to ještě přijde, vůbec se netesim, chybí mu jich fakt hodně ![]()
Ahojte holky, koukám, že to tady i po takové době žije ![]()
Já sice občas koukla, co je nového, ale spíš jsem pak zakotvila na skupině fb (myslim, že jsem tam někoho odsud i zahlédla tuším že Huga a Bárta
)
U nás je to hektické, neumím si momentálně představit mít takové mimi 2× (a po tom hrozném akutním císaři ani nevím zda je to bezpečné a hlavně mi primář sdělil, že to možná ani nepůjde protože ta ruptura a endo a adenomyoza jsou celkem problém
)
A ačkoliv si Kačajz vyhraje i sama, tak momentálně ji narostla znovu pupeční šňůra
a je můj stin
ale není se čemu divit rostou ji 2 stoličky a špičáky dole, takže to musí být bolest ![]()
Jinak co se týče očkováni tak u Káti byla reakce jen na 1. a 3.davku Bexera, ale to byl fakt masakr, horečky, průjem, nemohla spát. MMR odložim, co to půjde. Hexa, 3.davka nám rozjela exem na který nasedlo něco ( buď kvasinka nebo streptokok
) dodržujeme někdo dietu kvule AE?
Chodit začala až asi po 3,4 měsícich obcházení nábytku (takže tak 15.mesici) a pořád je dost posera, není vůbec akční jako některá miminka tady. Boji se protože ví že to bolí a tak si to raději 2× rozmyslí ![]()
Je celkově spíš klidnější, zbožňuje knížky, vkladacky a plyšáky ![]()
Umí spoustu zvuku a slov, ale je strašně vzteklá, je to kozoroh, partner je beran a oba mě tu brzy jejich temperamentem zničí
![]()
A jídlu moc nedá ale to je asi k zubům ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat