TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3961
7.8.21 18:59

@Denča96 Jee to budeme mit dve deti uplne stejne. Mam taky cerstvyho petiletaka a termin 19.12. ;) Vis co ted cekate? Ja zas kluka, pomoc :D Samozrejme se tesim a “hlavne at je to zdravy”, ale jako trochu jsem si prala vyrovnat ty sily v domacnosti a naredit testosteron :mrgreen:

• načítám...
182
8.8.21 11:51

@Bjetuš super :srdce: no já ještě nevím, ale podvědomě cítím že to bude kluk, už podle,,babskych,, rad :lol: a hlavně se mi zdál sen o holčičce takže je to prostě jasný bude to zase nejspíš taky kluk, ale co…hlavně že budou zdravý :srdce:

• načítám...
1347
9.8.21 09:42

Hodnota OP

Ahoj holky,

pěkné pondělní ráno přeji. V pátek jsme byla v poradně a doktor mi na břiše hledal asi ozvy…?, takovým starodávně vypadajícím přístrojem. Už podruhé se mu evidentně nepovedlo nic naměřit (jsem dost tlusťoučká), tak vzal do ruky UTZ a po optání mi sdělil, že je vše v pořádku. Do průkazky mi do kolonky OP místo počet úderů napsal OPP. Máte některá z Vás zkušenost co by to mohlo znamenat? Ve středu jdu na velký UTZ do porodnice, tak se asi dozvím zda ok, ale tak…kdyby náhodou :).

• načítám...
1479
9.8.21 09:58

@kajka kajka Ahojky, do kolonky OP mi doktor píše +. OPP může být ozvy plodu přítomny, ozvy plodu pravidelné.. Každopádně je to OK :) Minule mi do té kolonky hodil + ještě před utz :lol: :lol: Tak jsem si tak v duchu říkala, že snad to nezakřikl :zed: :lol: Ale malý byl OK :)

• načítám...
7611
9.8.21 11:33

Holky, jsem teprve v půlce 19+4 a už začínám mít problém si zavázat boty nebo si navléct ponožky. Si říkám, co budu dělat za měsíc/ dva… 😨 je fakt, ze jsem malá a prcek nemá kam jinam růst než dopředu 🙈 a taky se mi vyskytl problém - nemůžu ležet na zádech, hned mě začnou brnět nohy. A včera jsem zjistila, že se mi začaly jakoby drolit bradavky, nesetkal jste se někdo s tím?

• načítám...
3961
9.8.21 13:33

@kambalaka :D Jj, zivot s brichem je vtipnej. Zvyknes si na nej a naucis se delat veci jinak. Taky mi ted bricho vyskocilo a obcas me prekvapi, ze neco nemuzu, nedosahnu.. ponozky uz taky navlikam v sede, nohu si polozim pres koleno ;) V tehotenstvi je nejlepsi spat na levym boku. A uz si klidne dej polstar mezi kolena. Drolici bradavky si vybavuju z prvniho. Mazala jsem olejem, treba kokosovej mam takhle na cokoliv.

• načítám...
459
9.8.21 14:54

@kambalaka O změnách na bradavkách bych mohla vyprávět :D. Pomáhá mi mazat je večer po sprše Purelanem od Medely. Předtím jsem mazala těhotenským olejíčkem od Saloosu, ale s tím Purelanem jsem spokojenější, bradavky vydrží déle vláčné a hydratované. Na zádech ze stejného důvodu, jako uvádíš, už skoro neležím, taky mi to vadí, pomáhá ležet na boku, snažím se spíš ležet na tom levém, jak psala Bjetuš.
Jsem 21 tt a bříško mám obří :lol:. Hodně mě táhne při chůzi podbřišek.

Jinak děvčata, mám za sebou velký screening v půlce těhotenství, vše je naštěstí v pořádku, jen mám trochu níž placentu, gynekolog mě ale uklidnil, že v drtivé většině případů se s růstem dítěte zvedne nahoru, tak snad ano. Pár dní už cítím pohyby (tedy, myslím, že to jsou pohyby - z legrace to popisuju jako delfíní tření nosem o stěnu bříška, protože mi to tak fakt připadá :mrgreen: ) a cítím je docela nízko v podbřišku, pod tím velkým pupíkem, co mám… Máte to některá taky tak? Pořád jsem čekala, že pohyby budu cítit mnohem výš…

• načítám...
7611
9.8.21 15:22

@Sissela já něco cítím, ale pořád si nejsem jistá, jestli to nejsou střeva a jelikož je to moje první těhotenství, tak neporadím :nevim: jinak já mažu Saloosem, a zatím ani jedna strie, ale chápu, že je ještě brzy 😁

• načítám...
1004
9.8.21 15:56

@kambalaka Doporučuji odpočívat co nejdéle, klidně několik dní fakt ležet a nic nedělat a pak víc odpočívat. Taky jsem se bála, aby po zákroku vše bylo ok. Mě v pátek čekají výsledky krve protilátek + poradna, tak držím ti palce ať ti AMC dobře dopadne. :kytka: :kytka:

• načítám...
7611
9.8.21 16:21

@Terinamamina Dekuju za radu. Jdu na to v pátek a následující týden jsem si vzala dovolenou. Akorát tři dny na to v pondělí jdu na poradnu ke svému gyndaři. Po 10ti dnech už pak jdu zas do práce, ale mám sedavou práci, tak to snad nebude vadit. Snad nebudou žádné komplikace a výsledky genetiky budou v pořádku 🙏 abych to už mohla říct i lidem okolo mně a nezakrývat to 😁

• načítám...
1004
9.8.21 17:59

@kambalaka Vem knížky, časopisy a užij si odpočinek. :-) Nebo mrkni na nějaký hezký film a ono to uteče. Tak to je v klidu, mám taky sedavou kanclu za pc a po 8 dnech jsem šla do práce, ale nepřeháněla jsem to ještě pár hodin denně a klidně odpo jsme si šla natáhnout a mám 6 letého synka, naštěstí je rozumný a ví že maminka musí s miminkem taky odpočívat. :kytka: :andel:
Moc držím palečky ať je vše ok a můžeš to říct v klidu rodině. Jinak výsledky bývají první do 8 hodin a ostatní 2-3 týdny. Dokonce mi známá říkala, že ona si zaplatila výsledky za cca 2 tisíce a měla je snad do druhého dne úplně komplet, ale to záleží kam jsi šla na AMC, prý snad tohle Gennet dělá nevím jak ostatní. :kytka: :kytka:

• načítám...
7611
9.8.21 18:21

@Terinamamina já bych si to klidně zaplatila, ale nikdo mi to takhle zrychleně nenabídnul :nevim: já myslela, ze se ty buňky musí kultivovat a pomnožit se, aby se to dalo zhodnotit a ze to urychlit nejde…

• načítám...
1004
9.8.21 19:48

@kambalaka Vůbec nevím jak to funguje, ale takhle jsem dostala info od té známé, jenže každý to nabízí jinak. Já čekala 3 týdny přesně, a ty první testy byli do 48 hodin.

• načítám...
3961
9.8.21 20:49

@Sissela Joo delfinek je vystiznej :) Taky ty pohyby citim nizko. A gratuluju, ze je vsechno v poradku. Placenta urcite bude brzo taky. Ja jdu na druhy velky screening zitra, tak si taky drzim palce :)

• načítám...
19886
10.8.21 15:58

Tak dnes velký ultrazvuk a vše vypadá dobře. Nosní kost je tvořena ze dvou kůstek a jedna už je viditelná 7 mm. Áda nám moc nespolupracoval, je zaražený hrozně, takže vyčetření trvalo dlouho asi 45 minut. Je ještě o pár dní napřed, váží 429 g. Dnes 20+4tt a odpovídá tak 21+3tt. Srdce v pořádku. Jsem opravdu ráda. Genetička chce ještě raději udělat ze zbývajícího materiálu ještě nějakou jinou metodou rozbor, tak jsem souhlasila. Do pátku zavolá. Tak snad to ok bude. Teď už tomu věřím.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100