TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3961
19.10.23 19:29

@kambalaka Neni to spatne! A ja te opravdu nekritizuju, protoze jsi hrdinka, ze zvladas dve takhle maly deti s tak ignorantskym manzelem (pardon za uprimnost, ale je to tak). Snazim se na dalku pomoct a zaroven vim, jak me v urcitym obdobi chytry rady vytacely. Nemuzes se vykaslat na veceri s manzelem a veceret s detma? My proste vecerime v 18-18:30. Kdyz byl Mikulas malej, mela jsem ho v nositku a pripravila jednoduchou veceri (casto studenou, kdyz mame teply obedy). Pak jsem s Matyskem vecerela, Miky byl bud v houpatku u stolu nebo u me (umim snist cokoliv jednou rukou :))

• načítám...
3961
19.10.23 19:32

@kambalaka Pak zacal sedet s nama u stolu, dostaval svoje jidlo a co slo tak ochutnaval od nas.. proste od malicka s nama - nebo hlavne se mnou deti stolujou. V jednu dobu jsem se v klidu nenajedla, ale ted uz sni Miky vsechno a sam.

• načítám...
2087
19.10.23 20:22

@kambalaka líbí se mi jak to napsala @Bjetuš a naprosto souhlasím, taky nechci aby to působilo jako kritika, spíš už fakt nevím jak poradit. Někdy mi přijde, že prostě řekneš, že to nejde a rovnou to zamitnes a ani nezkusis? Nevím, působí to na mě tak. Asi si myslím, že chodíte pozdě večer domů a proto pak už třeba tolik nestíháš „v klidu“ to jídlo s dětmi, zkusila bych ten režim jak psala @Bjetuš, prostě společná večeře. U nás je to taky tak, úplně automaticky. Ale nevím co tě vede k tomu být tak dlouho venku večer? V létě chápu, ale teď? Nechceš být doma s dětmi nebo proč?

• načítám...
7611
19.10.23 20:59

@Janinac23 já Huga nepoutala snad nikdy, on z kočárku neskáče. Má ho rád, on si tam tak hoví… 😁 ale neusne mi v něm. Dneska mi po obědě neusnul, tak jsme vyrazili ven a domu jsme dojeli v kočárku. Přišli jsme a unavenej padl do postele a v půl 6 jsem ho budila 😁 takže půjde spát asi hodně pozdě dneska.

K večeři jsem mu dala rizek s pecenym bramborem, nakrájela na kousky a dala mu k tomu vidličku a pomáhala mu napichovat. Vecereli jsme dneska všichni společně po dlouhé chvíli. Jako on by se to Hugo naučil, ale nemá tak dobrou jemnou motoriku. Vždycky tu vidličku vezme a zahodí a mámo, krm mě 🙈 ale parkrat se už povedlo, aby si tu vidličku s napichnutym rizkem dal do pusy.

• načítám...
6702
19.10.23 21:00

Ja ji zase chápu s tím jídlem, snidam s Mareckem, ale oběd si dam až ho uspim (v klidu), on ho ji v zidlicce částečně sám a částečně krmim, jak kdy :nevim: a večeři ji tak za pochodu, má studenou, bere si co chce..dneska teda sedel na gauci (výjimečně) a my jime teď spolu s přítelem :kytka: ale teda nemá problém s jídlem, mléko nemá žádné, ji co je, když nechce, nabidnu něco jiného a když to neji smůla, to se s nim zase nemazu :D ale musím k Vánocům koupit ten stolecek a byt přísnější, aby u něho sedel nebo tam budu s nim, přeci jen ve školce nebude moct takhle courat

• načítám...
6702
19.10.23 21:04

@kambalaka ja zase dodrzuju režim dne, místo režimu stolování (ten pokulhává :mrgreen: :roll: ), ale v 9 razime pryc (kroužek, návštěva, hřiště), kolem 11 se vracíme, spanek (vždycky, akorát se liší délka, ale cca hodinu už jen), oběd, kolem 3 ven, kolem 6 se vracíme, koupat, večeře, spat..a takhle je to každý den ;)

• načítám...
7611
19.10.23 21:07

@Bjetuš @Janinac23 ono to tak prostě vyjde, ze chodíme takhle večer domu, mně by doma asi hráblo 😁 doma mám sice bordel jak v tanku, ale když nejsme doma, tak ten bordel nemám na očích a nevadí mi to 😁 já vím, máte pravdu. Hugo má většinou k obědu skleničku, protože nestíhám vařit - jsem dopoledne s dětmi venku nebo chodíme na cvičení/nakupovat… ale dělám mu teplé večeře. V tomto počasí ani já nejim večeře studené… já se snažím, aby Hugo přes den usnul, někdy to vyjde, někdy ne, ale nenutím ho. On teď usina později a je schopny pak spát 3 hodiny. No a když vstane, tak než ho nasvačím a Beatku nakojim, oba obleknu, vyvenčíme psa, pak psa vrátíme domu a teprve můžeme někam vyrazit, tak přijdeme domu pozdě, no… :nevim: ale za chvíli se změní čas, tak si to už pak hodinově trochu líp sedne. Ale mate pravdu, holky, z mé strany to jsou trochu výmluvy. Snažím se si spoustu věci zjednodušit, ale já bych se asi jinak zblaznila. 🙈

• načítám...
2087
19.10.23 21:23

@kambalaka super, že se snaží s tím jídlem. Už to aspoň vše nevyhazuje na zem, ne? ;) za chvíli bude baštit taky sam♥️ Jsi fakt dobrá, jak zvládáš i s tím, jak je to s Hugem, manzelem a malým miminkem náročné. Ještě chvíli vydrz a děti jak budou trochu starší, tak to bude už pohoda a i si dáš s nimi třeba kávu a zákusek v klidu :wink: ♥️

• načítám...
7611
19.10.23 21:50

@Janinac23 jo, někdy si ten zakusek a kávu dam, když je manzel doma 😁 tak aspoň Hugo leze chvíli po tátovi 😁 Beátka je min náročná než Hugo, ale je to miminko, tak vyžaduje určitou péči. Jako Hugo je zlatej, oba jsou to moji zlaticka, ale jak jsou dva, tak jsou dny, kdy padám na hubu 🙈 😁 teď už Beátka spinká, tak už mám jen Huga, ještě řádí po bytě 😁 co bych taky chtěla, když jsem ho budila v půl 6 večer, zejo? 😁

• načítám...
5617
19.10.23 22:06

@kambalaka Já vstávám o půl 7 vypravím ty dva do školy a s Aničkou snídám. Pak poklidíme a jdeme tak na hodinu ven- to myslím že v tomto počasí stačí. Kolem 10 začínám vařit a uklízím a do toho Anička :lol: Pak si dá malá trošku oběda a jde spát. Odpoledne se zapojuje i manžel, když se musím učit s dětmi, tak si bere malou ven on. Někdy jedem plavat, návštěvy, práce na zahradě. Pak se třeba do večera učí on se synem a já s dcerou, do toho nám tady běhá Anička. Někdy toho mám plné zuby. A proto mi hodně pomohlo naučit Aničku aby jedla sama. Když obědvá, večeří- je to pro mě čas, kdy můžu třeba uklízet. Manžel má teď dvě práce a jsem na všechno sama.Syna připravuji na přijímačky - je opravdu důležité aby se ty děti naučily trošku ten režim. Do toho ještě pomáhám s akcemi pro lidi tady na vesnici. A když si představím, že pak půjdu do práce :mrgreen: ;) No to bude :roll:

• načítám...
7611
19.10.23 22:33

@Ráďa 25 no jo, ty jsi zkušená matka 😁 a jsou děti, které rády spí. To je asi Anička 😁 Hugo mi teď usina a já se půjdu vysprchovat. Posedím s manželem chvíli a půjdeme si lehnout. Já tě chápu, ale na svou obhajobu já v noci vstavam k Hugovi a ještě několikrát k Beatce, kterou kojím. A ráno jsem jak zombie 😁 takže já musím energií šetřit a když Hugo přes den usne, tak se opravdu do úklidu nehrnu. Vezmu Beatku k sobě do postele a nechám ji z mého prsa si dělat dudlík, abych si trochu odpocinula 😁 dopoledne jsme tak 2 hodinky venku a odpoledne tak hodinku. A já opravdu toho času přes den moc nemám. Prebaluju oba, Huga učím na nocnik, Huga krmim, Beatku neustále kojím a furt dokola. Jsem ráda, ze uklidim nádobí, vyperu prádlo a pripravim Hugovi večeři. Obědy, se přiznám, ze nevařím. Hugo má skleničku a mně nosí krabičku manzel z práce.

• načítám...
motivi
19.10.23 23:28

@kambalaka no skvělý zes mu dala vidličku. :palec: On se to naučí, ale musi zkoušet no.. zázračné mu to nepůjde z ničeho nic jen proto ze je starší. Takže lžíci nebo vidličku ke každému jídlu a on si zvykne ze musí sám už, a ver ze uz nebudeš muset krmit :palec: a hrozné ti to ulehčí a v tu chvíli, nebudeš muset skákat kolem dvou děti. Jo, ze začátku to bude bordel, nebo bude dělat kraviny, ale pochopí. Jist dohromady jak holky psaly, je taky hrozné důležitý. Já taky jim až večer po 20.h s manželem, ale kdykoliv je prostor a třeba ani nemám hlad, ale i tak si něco na ten talíř dam. Okurku, jabko, cokoliv a jim s ni..
U nás je to tak, ze nechce něco jist, nabidnu něco jiného. Nechceš? Tak asi nemáš hlad a ahoj. Ale malá teda ji sama, jako úplně sama třeba od roka. To se jako nechci vytahovat, jen ze byla doba kdy sem od vsech slychavala “proboha co je to za módu nechat takhle dítě patlat jidlo”…Ale jen proto ze sem ji to nechala patlat a lžičku měla ke každému jídlu, ji úplně sama a priborem. Jasné úklid byl velký po každém obědu, ale pfff víš jaka je to to teď už x měsíců pohoda si sednout, udělat co potrebuju a nekrmit.. proste, všechno je jen obdobi, tak to zkus i za cenu toho, ze ti to teď přijela práci 8)
takže za mě - min se hugovi podřizovat (mám pocit ze to tak trosku je a na jednu stranu to vlastně sama asi víš, ale kdyz někdo dá nějakou “radu/zkušenost” tak na to mas odpověď proč to vlastně tak je a proč to nejde atd.)
A v neposlední rade - zapojit chlapa, aspoň než si to sedne. Jakoze, mas někdy chvíli sama pro sebe? Na cokoliv? Vanu, vypadnout za kamoskama nebo jen se zavřít a civet do stropu? Nebo takhle na 300 % jedes pořad? Jako já vím jak dokážu být protivna kdyz nemám uspokojeny svoje potřeby, takže jako chápu ze se ti nechce nebo nemáš energii se o něco snažit s hugem a jeho navykama, ale na druhou stranu, čím bude starší tak tím to bude horsi. V tomhle přece nemůžeš být sama, když ste dva.
:? :kytka:

• Upravit
7611
20.10.23 08:45

@motivi teď vůbec nikam nechodím, vždyť Beatku kojím každou chvíli, kam bych chodila? Nikam nechodím 😁 manzel večer aspoň někdy vykoupe Huga nebo uklidi hračky, ale to mezitím zase dělám něco jiného. Kdyby Hugo patlal jídlo, ale videla bych, ze se to učí, tak bych to po něm uklidila, ale on vezme příbor a mrskne ho na zem. Když se při nej ohnu, tak jak nekoukam, už letí lahvičky s pitím a za ní hned talíř 🙈 pacholek jeden.

Jsem zas k Hugovi v noci 3× vstavala a vyžadoval mliko 🙈 strašný strašný strašný 🙈 v 1, v 4 a v půl 7. Teď ještě spí, ale já jsem úplně zničena zase. Přitom normálně vecerel. K nemu teď vstavam častěji než k Beatce 🙄 Jsem Huga zase musela začít v noci prebalovat. Přitom už spával celou noc do 5ti do rána. Má nějaký období asi - nevím, jestli ty zuby zase :roll:

Příspěvek upraven 20.10.23 v 16:10

• načítám...
6702
20.10.23 12:38

@kambalaka no mas muj obdiv, mě by nehlo vstavat :roll: jako mléko dělal přítel, ja si svoje odkojila :mrgreen:..a i pro něho chodil, když nechodil sám, koupe denně on, no mám teda fakt pohodu, když to tak vezmu..hračky uklizime spolu když oba spolu uspime..proste všichni spolu :srdce: mě teda pomáhá i uklízet v neděli, utre prach, vysaje, pak jde s Mareckem ven a ja vytru a umyju koupelnu :D Mareček spal poprvé teda normálně, usnul ve čtvrt na 9, ve čtvrt na 4 přišel, dala jsem ho k nám a spal až do půl 8 8o, ale ja ho neucila na nějaké pití nebo tak, maximálně mu dam dudlik nebo ho obejmu..nic více nejsem schopna dělat, chci spat :D ale co se týká toho kojeni, tak ja po 6nedeli normálně chodila na jógu, nakojila jsem, šla na 1,5h si zacvicit a hotovo :nevim: vždycky to zvládli, všechno jde ;)

• načítám...
2087
20.10.23 12:53

@kambalaka já bych ho o té půl sedmé už nedala znovu spát. Ať vstane, normálně se nasnídá a po obědě ať jde spát. Bych se s ním takhle nepárala.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100