TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1960
20.10.23 13:17

Ahoj holky Moc vás všechny zdravím Musím říct že u nás je režim pakliže podobný jako u hugíska od kambalaky :) v noci se pořád budí na mleko, klasické jídlo téměř nejí má skleničky…Jediné co, tak ji asi trošku ty jesličky formují ale u nás tady také žádná velká organizovanost nehrozí :) v jeslich je chvalena, az se divim :D

Oba jsme teda pracovně vytižení na max, manžel jeste dela dalsi VS, ja potrebuji mit cas i sama pro sebe, ta péče o emmu v teto kombinaci je aspon pro me teda fakt dost vycerpavajici…

Tim, ze jsme oba s manželem totálně vyřízeni, takže už máme i najatou profi chůvu tak bude o víkendu chodit s Emou pomáhat :) @kambalaka - nepomohlo by to treba i u vas?

• načítám...
7611
20.10.23 16:12

@Janinac23 jo, ale já jsem úplně mrtvá 😁 a Hugo je nedospalej, je ukňouranej, jak v noci nespí

• načítám...
7611
20.10.23 16:14

@sofie_13579 já se o Huga dost bojím a stejně jsem doma s Beou, která mě potřebuje nonstop, tak nevím, co by chůva dělala. Když nad tím tak premyslim, tak spis než chůvu bych uvítala hospodyni, která by mi doma uklidila a uvařila 😁

• načítám...
1960
20.10.23 18:40

@kambalaka - ta hospodyne by mohla byt taky fajn, ja prave brala, ze chuva by mohla byt pro ty chvíle abys mela cas ciste jen pro sebe :) ale je fakt ze Bea je na chuvu asi mala, tak max pro Huga, je asi otazkou jak by to nesl, to je taky pravda.

• načítám...
7611
20.10.23 19:02

@sofie_13579 no právě… Beatku kojím a kojím ji na požádání a fakt často. Takže to mi asi nepomůže 😁 ona je hodná, Hugo je taky hodnej, ale prostě ty dvě děti takhle blízko sebe… je náročný, no… hlavně mě mrzí, ze se Hugovi nemůžu věnovat tak, jak bych si představovala a přála, protože na nej už nemám tolik času…

• načítám...
459
20.10.23 19:46

Ahoj holky, taky vás zase zdravím. U nás malá přestala spát přes den a i kdybych se na hlavu stavěla, prostě nám neusne. Trochu jsem se snažila hledat, jak to s tím denním spánkem v tomhle věku je, a uklidnilo mě, že když malá spí nočním spánkem cca 12 hodin v kuse, nemělo by snad vadit, že nespí přes den. Nemáte někdo prosím nějaký relevantní zdroj, jak je to s potřebností denního spánku u batolat?

Jen si říkám, že když i ve školce děti spí po obědě, tak by to asi (?) mělo vycházet z nějakého důvodu, který má co dočinění s jejich vývojem, ne? Snad si učitelky jen nechtějí krátit čas, po který se o děti starají :lol: (vtip, nechci nikoho urazit).

• načítám...
7611
20.10.23 19:54

@Sissela popravdě ve svém okolí (rodině) mam případy, kdy už děti nespinkají a ve skolce jen odpočívá. Hugo někdy přes den spí, někdy ne. Ale když usne, tak spí 3 hodiny a musím ho budit.

Dneska jsem s nim zase vecerela. Oběd snědl celou skleničku a večeři taky celou (rozlítaný špíz s bramborem) a holky - VIDLIČKOU 🙂 ale několikrát teda skončila na zemi a pomáhala jsem mu napichovat (nemá ještě tak dobrou motoriku), ale do pusy už strkal sám. Snídaně a odpolední svačiny se ani nedotkl 🙈

• načítám...
459
20.10.23 19:58

@kambalaka Tak to jsem ráda, protože jestli to takhle půjde dál, naše malá po obědě ve školce tedy určitě spát nebude! A nerada bych, aby jí do toho nějaká úča :mrgreen: nutila…

Jinak k té vidličce gratuluju, Hugo je šikula. Uvidíš, že pak všechno raketovým tempem dožene. A jídla jsou teda mňamózní, mohla bys nám domů ty svačinky posílat, my už si s nima s malou poradíme :lol:.

• načítám...
7611
20.10.23 20:20

@Sissela Tyjo, díky, já se fakt snažím, ale Hugo se mi na ty jídla většinou vyprdne a chce skleničku 😁 a když někde jsme a jídlo koupím, tak je to uuuplna katastrofa a nesní nic 😁 se s tím dělám a když to před něj dám, tak jen zakroutí hlavou “nenene” a je vymalováno 😁 to mě fakt naštve 😁

• načítám...
motivi
20.10.23 20:22

@Sissela v tomhle veku je normální 12-15 hodin spánku za noc i den. Některé děti mají nizsi spankovou potřebu takže 12 hodin jim bude stačit, některé potřebuji více. ;)
V okolí mám dost děti které od roku a půl nespavaji přes den prave protože spi 12 hodin tahem. Ve školce děti co nespí, tak jen odpočívají, takze do spánku by je nikdo neměl nutit :palec:

• Upravit
6702
20.10.23 20:42

@Sissela @motivi Mareček spi v noci 10-11 a teda alespoň 1 je vzhůru :D a odpoledne teda 1-2h, spíše k hodině..ale teda by mě kleplo kdyby odpoledne nespal, to je jediný, kdy tady něco udělám a oddechnu si :D doufám, ze do 4 let spat bude.. :mrgreen: větší děti si hrají a spat nemusí, nevím zda všude, ale ja ve školce nespala, ale šla jsem až ve 4 :D

• načítám...
6702
20.10.23 20:48

@kambalaka dětem to trva, mám knizku a psali, ze potrebuju i 11× kontakt s tím jídlem než to snědl :nevim: takže je to o trpělivosti a zkoušet, Mareček si teď dá radši naše jidlo :D, ale maso nějaké plive..plive i hroznové víno a jablko, to mě taky točí :roll: ale jidlo vypadá moc dobře, dala bych si vše :mrgreen: :kytka:

• načítám...
2087
20.10.23 20:52

@kambalaka přestaň mu dávat skleničky a začne ti jist více normální jídlo :wink: uvidíš, že to půjde stejně rychle jak ta vidlička :wink: jen bych mu ty těstoviny atd vždy nachystala tak, aby byl schopný jíst sám, nakrájet nebo lžíci atd

• načítám...
7611
20.10.23 21:33

@Janinac23 já myslím, ze dřív vezme vidličku než lzici. On tu motoriku fakt nemá tak dobrou. Ani tou vidličkou si to ještě nenapíchne

• načítám...
3961
20.10.23 21:40

@Sissela To pusobi, ze ji ten dlouhej nocni spanek staci. Miky kdyz rano spi dyl (coz je u nej 7-7:30), tak po obede taky vetsinou neusne. Ted uz dva dny vstava v 7 a usina v 19h. Po obede odpocivame, ma sanci usnout, ale kdyz se to nepovede, tak nenutim a aspon vim, ze vecer usne rychle. Starsi syn prestal spat pres den taky kolem 2.narozenin a vlastne mi to vyhovovalo. Nektere deti zase zacnou ve skolce spat po obede, jak je to dopoledne pro ne najednou narocny..

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100