Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Elsia píše:
@Veru904 z mé předchozí zkušenosti - ne u ZT jsem necítila nic jinak. Normálně mi bylo těhotensky šoufl, byla jsem klasicky unavená. A na kontrole po 14 dnech neodpovidala velikost a nebyla srdeční akce.
Pff…no prvni ultrazvuk mam tedka ve ctvrtek a jsem teda posrana co tam bude a nebudd
@helis0 píše:
@jezinka mě dnes doktor řekl, ze je to ZT a nyní budeme čekat aby to vyšlo samo
Moc me to mrzi…slova jsou zbytecna drz se ![]()
@x.lenulinek.x píše:
Ahoj, tak podle MS jsem dnes 7+5, na první kontrolu mám jít tento čtvrtek - už se vcelku těším. Ale věřím, že vše bude OKNic jiného si nepřipouštím, stejně jako předešlé těhotenství - to bych se z toho musela zbláznit. Už mi doma běhá jeden 21 měsíců rošťák, který se zadařil po několika neúspěšných inseminacích a byli jsme před IVF - celé těhotenství poté ťuk, ťuk, ťuk bylo v pohodě - jen ten závěr - po porodu nedýchal, tak pár dnů na JIP. Tak věřím, že tohle dopadne ještě lépe, že i ten konec si užijeme více. Chutě žádné, špatně mi není, stále chodím klusat - tedy krátce a pomalu (proti svému obvykle, minule jsem si tak poklusávala do konce 35 tt). Uvidíme, co dál dovolí doktorka. Přeji všem hodně štěstíčka s kontrolami, v průběhu celého těhotenství a ať se daří.
Ahojky tak vidim stejne jmeno a mam to obdobne 7+3 dneska a ve ctvrtek prvni kontrola tak uvidime. Jak si to tak vse ctu a vidim tak si rikam ze mit zdrave miminko mit klidny porod a mit po porodu v poradku miminko je fakt zazrak ![]()
@LenyD píše:
Pff…no prvni ultrazvuk mam tedka ve ctvrtek a jsem teda posrana co tam bude a nebudd
Hele ono asi nemá smysl se nervovat.
Zamlklá těhotenství jsou něco co se stává, není toho tak málo jak bychom doufaly. Ale zase si myslím, že lepší ZT než se po prvním screeningu rozhodovat jestli si chceš nechat postižené dítě.
Nejčastější příčina ZT je totiž špatná genetika - nezivotaschopnost embrya.
Takže ano může se stát a nezbývá než doufat že tentokrát se to zrovna nám vyhne.
@Veru904 holky moc vám všem děkuji. Necítila jsem nic, co by tomu nasvědčovalo (velká únava, ráno špatně, bolest prsou z bočních stran a také bradavky), výkyvy nálad, nafouklé břicho, chuť jenom na něco. Pokud jsem se nenajdla, tak mi bylo špatně, bolest hlavy - vše mám i teď. Ale plod se nevyvíjí a srdíčko nebylo vidět - říkal, ze za 14 dni mám přijít i pokud plod vyjde i pokud nevyjde sám. Nechce abych šla na revizi aby jsme se co nejdříve mohli začít znovu snažit
@Elsia píše:
Hele ono asi nemá smysl se nervovat.
Zamlklá těhotenství jsou něco co se stává, není toho tak málo jak bychom doufaly. Ale zase si myslím, že lepší ZT než se po prvním screeningu rozhodovat jestli si chceš nechat postižené dítě.
Nejčastější příčina ZT je totiž špatná genetika - nezivotaschopnost embrya.
Takže ano může se stát a nezbývá než doufat že tentokrát se to zrovna nám vyhne.
Jako to urcite nerikam ze ne jen mam za sebou uz dva. Takze ted uvidime. Stejnak si sama rikam ze pokud neco se deje tak to nijak neonlivnim nijak nezasahnu
@LenyD taky mám holky na pastevku a upřímně jsem i před těhu jezdila minimálně, jsou také spíše zvyklé žít si vlastním životem, ale chtěla jsem právě letos začít, šla jsem do nového roku s tím, že už toho budu mít méně v práci a méně přesčasů, no ale pár dní po novém roce jsem zjistila radostnou novinku, takže teď jsem na sebe možná až moc opatrná.
jen právě váhám, zda by se jezdit nemělo jen kvůli riziku pádu, nebo i z nějakého jiného důvodu. Kámoška jezdí od začátku, teď je v šestém, s prckem si odskákala i nějaké parkury, ta je úplný blázen. ![]()
@Ryuu píše:
@LenyD taky mám holky na pastevku a upřímně jsem i před těhu jezdila minimálně, jsou také spíše zvyklé žít si vlastním životem, ale chtěla jsem právě letos začít, šla jsem do nového roku s tím, že už toho budu mít méně v práci a méně přesčasů, no ale pár dní po novém roce jsem zjistila radostnou novinku, takže teď jsem na sebe možná až moc opatrná.jen právě váhám, zda by se jezdit nemělo jen kvůli riziku pádu, nebo i z nějakého jiného důvodu. Kámoška jezdí od začátku, teď je v šestém, s prckem si odskákala i nějaké parkury, ta je úplný blázen.
Ja to prave nechapu. Nekdo si odrodi 3 deti a do 9 mesice skacou jezdi a ja nevim co jeste
. Me bylo receno ze ty otresy co jsou a ruzne trhnuti a skubnuti tak do 12tydne je to riziko. Od 12tydne pak mas riziko padu. Mam to stejne ja si vyjela na vyjizdku jednou za tyden…jednou za 14 dni podle toho jak se mi chtelo jak jsem stihala a jak to slo- nejhorsi byl ten podzim -zima, po praci prijedes ke konim, pohladis ho a je tma
a muzes jet domu. Jako ja predtim z toho byla hodne ve stresu co a jak to budu delat a ted si rikam kdyz vse bude u me ok tak co, proste nejak se to zalata, obcas pujde pod nekym ven komu verim a jinak kruhovka a prochazky na voditku a nazdar. Jako nekdy je protivny kdyz se s nim nepracuje nebo nejde ven na vyjizdku, ale ja se uz nepotento.mam nastesti znamou co trenuje takze nejak to proste zkusim. Ze obcas bud si sedne na nej ona a nebo kamoska a bude mit pod trenerkou vycvik. Jinak vubec nevim jak jinak to udelat ![]()
@helis0 píše:
@Veru904 holky moc vám všem děkuji. Necítila jsem nic, co by tomu nasvědčovalo (velká únava, ráno špatně, bolest prsou z bočních stran a také bradavky), výkyvy nálad, nafouklé břicho, chuť jenom na něco. Pokud jsem se nenajdla, tak mi bylo špatně, bolest hlavy - vše mám i teď. Ale plod se nevyvíjí a srdíčko nebylo vidět - říkal, ze za 14 dni mám přijít i pokud plod vyjde i pokud nevyjde sám. Nechce abych šla na revizi aby jsme se co nejdříve mohli začít znovu snažit
Ja se optam blbe ale na genetice jste byly nebo ne?
@LenyD už před rokem jsme si nechali dělat genetické testy každého zvlášť a následně genetickou kompatibilitu a vše bylo ok. Doktor nyní říkal, když jsem se ho ptala, ze kdybychom sli na revizi, což bych normálně nepreferovala ale kvůli tomu abychom věděli, co se stalo. Tak řekl, ze to moc nedoporučujeme, k čemu mi bude, ze budu vědět, ze měl například 3 chromozomy. Ze nad 35 by naopak byl překvapen, kdyby to šlo hladce. Ze u ivf se odebere 20 vajíček, 10 je ok a z toho pouze 3 se uchyti. Hold na tohle jsem stará a to je docela šok
, to jsem opravdu nečekala
Holky, jsem 6+3tt a mám pocit, jak když mi odchází těhotenské příznaky
měla jsto to tak taky některá? Najednou mě tak nebolí prsa a ani podbříšek
jediné co, tak žaludek občas cítím… mám trochu strach
na kontrole jsem již byla a bylo vše v pořádku a pár dní poté najednou toto
měla jste to tak někdy taky některá, že pár dní nic a pak se to třeba zas rozjelo?
![]()
@vagnerova.victorie píše:
Ahoj, tak se k vám s dovolením připíchnu. Termín porodu mám podle mudr. 15. září. Už máme doma tříletou cácorku. První těhotenství jsem měla úplně nádherné, vlastně jsem ani nevěděla, že těhotná jsem.
No, nyní si to vybírám za obě již od začátku. Od druhého týdne je mi celé dny zle, ale zvracím,,jen´´ večer a v noci. Do toho jsem měla minulý týden nějaký střevní virus, co chlap přinesl z práce. Mám dole čtyři kila, ale jinak jsem strašně šťastná.
Teď sem chvilku přemýšlela jestli to nepíšu já ten začátek 😁 😁 😁 taky mi vychází termín na 15 září ale uvidíme jak se to bude a nebude měnit ještě 😁 doma mám taky právě 3letou holčičku
…to první těhotenství bych ti záviděla hned, já měla obě šílený
první už od pozitivního testu naprostý masakr, celodenní extrémní nevolnosti občas sem zvracela ale snad 4× za celé tehu
a teď u druhého od 5tt masakr 24/7 navalování a pak šílené zvracení přes celý den ale tentokrát mám dole 3kg což není tak hrozný
minulý tehu to bylo asi 6kg
každopádně teď to trvalo od toho 5tt do toho 8tt, teď je mi zhruba 3 dny již lépe, občas se mi navaluje ale o proti tomu co bylo nebe a dudy 😁 takže s tou soucítím, jako většina tady určitě
@helis0 píše:
@jezinka mě dnes doktor řekl, ze je to ZT a nyní budeme čekat aby to vyšlo samo
Ahoj neprecitala som všetko kolikaty tt si? Ach jo to me mrzí ![]()
@Anonymní píše:
Holky, jsem 6+3tt a mám pocit, jak když mi odchází těhotenské příznakyměla jsto to tak taky některá? Najednou mě tak nebolí prsa a ani podbříšek
jediné co, tak žaludek občas cítím… mám trochu strach
na kontrole jsem již byla a bylo vše v pořádku a pár dní poté najednou toto
měla jste to tak někdy taky některá, že pár dní nic a pak se to třeba zas rozjelo?
![]()
Nestresuj sa 🙏🏻 Mne tiež všetko odoznelo. Včera som bola na utz a jedno miminko 6+4tt druhé 5+6tt u jedného je srdiečko u druhého ešte nie iba zárodok v gestacnom vaku. Žiadne príznaky nemám už okrem bolavych pŕs a žalúdku na vode. Tiež som sa bála pretože dva týždne trpim kvôli čisteniu kanálikov , vytrhnutiu 7-mičky, následne revízia excizie rany a všetko s 11lokalnymi anesteziami. Nespím, nejem, nemôžem otvoriť ústa. Antibiotiká mi nechcú dať a rtg tiež nechcú urobiť. No masaker. Tak som sa bála že sa deťom niečo stalo a zašla na utz tak zatiaľ takto 🙏🏻
Ahoj holky, zítra v 7h mám být na gynds, první odběry a info ohledně těhotenství, jsem z toho strašně nervózní
cítím se teď jinak a najednou z extrémních nevolnosti a zvracení už není skoro nic, tak se trochu bojím, tak sem požádala o kontrolní UZ tak doufám, že bude všechno v pořádku
tak zítra na mě holky myslete prosím a já se vám ozvu hned jak budu moct
![]()