TP září 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
315
14.2.23 15:50

Ahoj dámy, připojuji se, TP zatím 1.9. Dnes jsem 11+4, proběhla první těho poradna a vše v pořádku. Byla jsem hodně nervózní, můj příběh početí je dlouhý 8 let, tehdy veeelmi dlouhé cykly, anovulace, diagnóza PCOS - doktoři mě zaklínali, že moje šance na přirozené otěhotnění a donošení mimi je tak 1-2%. Ale já moc západní medicíně v těchto věcech nevěřím, tak jsem si šla svou cestou… Každopádně mám za sebou ZT před dvěma lety a minulý rok v srpnu SP, plod se od začátku nevyvíjel dobře. Teď to vypadá zatím fajn, beru teda Prednison a Progesteron, tak snad do třetice, ťuk ťuk. Všem tu držím palce a přeju krásného Valentýna! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
14.2.23 15:56

Chtěla bych ještě otevřít téma asi hlavně pro pražské účastnice - řešíte registraci k porodu? Jak na to jdete? :) Myslím tím výběr porodnice. Berete ty nejznámější, kde je ale riziko, že nebudou mít kapacitu, nebo nějaký kompromis? Někdo už ví? Vím, že některé holky to nechávají běžet a registrují se až později v porodnicích, kde to jde (třeba 32tt), dává to větší smysl, asi tam taky nebude takový nátřesk a člověk se tam spíš v den porodu dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
14.2.23 15:58
@Eliska1402 píše:
@LenyD

Zdravím, tak si kup Angelsound, jestli budes mit ukonceny 10tt melo by jit slyset srdicko z vlastni zkusenosti. :dance:
Ja uz na 10tt ukonceny uplne cekam, zatim jsem 9+0 dnes.

Bohuzel jsem teda mela problemy minuly tyden a lehka krev a mela jsem tam hematom, takze jsem v nemocnici kazdou chvili a kontroluji me, tak na UTZ vidim, ze vse ok, ale ten Angelsound je pecka vec.

Taky mam screening za 4 tydny 13.3 23 ve 13:00 :lol:

Eli ja na ten angel sound moc neverim. Jsem zdravotnik a je tam hodne " ale" co jsme resily. Ja si picham clexan mam vrozenou trombofilii. ( Vetsi srazeni krve). Asi bych byla klidnejsi jit dalsi utz za tyden ale co uz. Ja mam dneska 8+3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
14.2.23 15:58

@vprouduzivota ale Prednison a progesteron je též západní medicína :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
14.2.23 16:25

@vprouduzivota V prvním těhotenství jsem se rozhodovala Motol nebo Podolí (bydlím kousek od Zličína ven z Prahy) - chci porodnici, kde se postarají v každém případě o dítě a neodvezou mi ho pryč v případě problémů. Kdybych si mohla vybírat, šla bych do Hořovic. Jen jak jsme v rodině nedonošení všichni, tak jsem to nechtěla riskovat. Nakonec jsem zvolila Podolí a děkuji za to - malého po porodu oživovali - APGAR 1-5-7. Jinak jsem tam strávila 6 dnů, nejdříve na gynekologickém oddělení a za malým chodila na JIPku, poté na šestinedělí asi 4 dny a vše OK. Člověk si nesmí myslet, že je v hotelu a čekat bůhví co - co se týče péče nemohla jsem si na nic stěžovat. (nejhorší byla v tom nějakém 36tt registrace v porodnici, to bylo na půl dne, i když je člověk objednaný na čas, ale pak jsem na každotýdenní kontroly chodila dál ke své doktorce a do porodnice šla až rodit)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
14.2.23 19:28
@JuicyLucy píše:
@vprouduzivota ale Prednison a progesteron je též západní medicína :)

Ano, pro podporu těhotenství v prvním trimestru jsem to brala jinak, myslela jsem to nastavení organismu pro otěhotnění, naladění. Ale je to moje cesta, mám kamarádky, co šly do IVF a jim to sedlo, každý to má jinak a je to jeho věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
14.2.23 19:57

@x.lenulinek.x Já nechápu, proč jsi nechtěla riskovat kvůli nedonošení - jaké riziko máš na mysli? Četla jsem, že berou od 31tt. Podoli je samozřejmě top, jen se tam obavám právě toho, ze maji kvanta lidi a budou tlačit na čas a spěchat na porod. Taky jsem slyšela zkušenosti, že zkratka v den porodu měli plno a ženskou nevzali. I když musí. Ale hádat se tam s nimi? Ne zrovna ideální příjezd do porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
15.2.23 01:16

@Ellie96

Anoo nasla jsem posledne tusim, ze jsem byla 10+2tt.(hledala jsem na ochlupeni).

Me to prijde jako super vec, krasne jsem se tim uklidnovala mezi kontrolama. :andel: Bohuzel jak jsem psala ve 23tt konec kvuli infekci, ale to je pribeh jiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
15.2.23 01:20

@x.lenulinek.x

Ano opravdu jsem nasla v 10+2tt bylo to na ochlupeni.
Chapu jestli si zdravotnik mas jiny nazor, ale ja bohuzel trpim na hematomy a minule tehu, ktere nedopadlo na 23tt jsem byla furt na pohotovosti, takze obavy jsou u me na miste.

Vim ze s tim nic neudelam, ale je to psycho zazitek rodit na 23tt a byt znovu tehotna a zase hematom a jeste musim bejt doma.

Pro me jedina nadeje na alespon castecny psychicky klid. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
15.2.23 01:43

Holky tak si představte, už sem byla pozitivně naladěná, že mám lepší dny, že to je super a budu končit 10tt a začínat 11tt a dnes mi bylo zase totálně zle a začala sem před chvílí zase zvracet 😓 tak sem si vzala degan, nemůžu spát, jsem z toho špatná 😓

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
15.2.23 08:36

@vprouduzivota Jakékoliv riziko jsem nechtěla riskovat - ty zkušenosti jim nikdo neodpáře a sama jsem pak na JIPu viděla, jak tam přiváželi dítka z kde jaké porodnice. Tak nikdo na mě netlačil, ani nespěchal - ve výsledku ani nelituji, že jsem nechtěla ten „lepší“ porodní pokoj - nevyužila bych. Už v noci se mi něco nepozdávalo, ale aby kontrakce - to by asi muselo více bolet. Ráno jsme šli ještě s pesany na 4 km procházku, pak jsem dala snídani, zavolala své doktorce a ona ať jedeme raději do porodnice. Přijela jsem tam v 9 hod, natočili monitor a divila se, jak v klidu sedím. V cca 10 hod jsem šla na porodní pokoj a ve 12:09 se narodil (joooo, když se na pokoj začali slétávat další a další lidi a říkali mi klid - to jsem v klidu nebyla). A pak i ten další pobyt nebyl nic šíleného - jooo, na mne málo jídla :-D To riziko, že tě nevezmou je v každé porodnici - s tím se nedá nic dělat, jak ve velké, tak v malé. Když toho bude hodně, tak toho bude hodně. Zase v Praze je dost porodnic na to, aby tě vzali jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
15.2.23 08:44

@Eliska1402 Ne ne, nejsem zdravotník :-) Ze své zkušenosti je to slyšet až později.

A pomoc ke klidu je hezká, o tom žádná :-) Ale je to takové relativní, s tím i bez toho se stane to samé a nemyslím si, že něco zachráníme tím, že je budeme poslouchat. Stejně by se to nemělo používat příliš často. Tak chápu i ten druhý pohled zdravotníka, co tu padl.

Takže ano, těhotenství by mělo být krásné období, ale je to 9 měsíců strachu - prožívalo se to dříve jinak - třeba ano - méně googlu a hledání těch nejhorších scénářů. Takže podle mne opravdu naladit se na vnitřní klid, pozitivní mysl - neublíží :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
15.2.23 08:58

@vprouduzivota Tak koukám na ty Hořovice - tak píší dokonce od 30. týdne. No, ještě budu muset popřemýšlet. (máme to 30 min autem, ale mám dojem, že ve špičce ráno jsme i do toho Podolí jeli déle a i tak je to o nějakých 20 minutách).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
15.2.23 09:44

@x.lenulinek.x Díky za sdílení zkušenosti. To teda u tebe byla rychlovka. Já právě slyšela, že je tam trochu problém, když ti trvá otvírání, někdo se přece jen otevírá třeba den i více. A měla jsi u porodu někoho, partnera nebo jiný doprovod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
15.2.23 09:53

@x.lenulinek.x
Já mám dojezd do porovnic
33minut Motol
36minut Hořovice
39minut Příbram

První jsem rodila v Hořovicích. Teď přemýšlím o Příbrami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí