TP září 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
125
16.2.23 11:08

@LenyD jinak ty Bachovky užívám taky a dnes nebo zítra mi přijdou poštou i nějaké speciální krizové Bachovy essence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
16.2.23 11:31
@Ellie96 píše:
@LenyD jinak ty Bachovky užívám taky a dnes nebo zítra mi přijdou poštou i nějaké speciální krizové Bachovy essence

Eli a je ti po nich lip nebo tak neco? Ja ji nadiktovala vse co se deje a s cim se trapim potazmo i psychika mi dost vali, tak uvidime no. Krizovky mam odzkousene. Nejsou spatne ale treba u me ty krizovky zabiraly jen kdyz mi najizdel stres. Kdyz uz byl rozjety bych mohla to klidne vypit a nic. Ale myslim si ze to bylo i tim ze jsem mela stres trosku jiny nez na co jsou krizovky udelane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
16.2.23 11:53

@LenyD já to začala užívat kvůli úzkostem, které sem začala mít asi rok nebo dva roky po porodu a docela mi to pomáhalo, řekla bych, teď žen účinek je takovy menší asi kvůli hormonům ale chce to brát pravidelně 4 kapky max 4 denne což já flakala což bylo i tim, hodně to je v hlavě bych řekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
16.2.23 15:36

@deni2912 ono se jedna asi o předloktí a od ramene k loktu je kost dal, takže není vidět.. nevím jak bych to popsala jinak 😅 😅 no já tam s malou jdu 1.3, tak jsem na to zvědavá.. už semnou takhle byla u vyndavani stehů po extrakci 7 a 8(zubu) koukala jak profik ani nepípla 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
16.2.23 16:40

Ahoj holky, můžu se přidat? :) Potřebovala bych si občas pokecat a v okolí nikoho takhle nemám…
Jsem poprvé těhule a na začátku 10. týdne, prcek zatím pěkně prospívá a čeká mě za pár týdnů odběr na screening, tak jsem zvědavá. Kvůli nemoci krve jsem ale už teď na rizikovým s prací komplet z domova.

Pročetla jsem teda spoustu diskuzí na emiminu, abych se trochu uklidnila, že nezpívat vášnivé árie do mísy a mít už v prvním trimestru pořádný balóny v podprdě je normální. :D Zatím jsem jenom dost unavená, trpím těhotenskou nespavostí, občas žaludkem na vodě a bolavými zády. Taky už nevím, jakou deku bych na sebe nabalila, jaká mi bývá kosa. Chutě se mi nezměnily, akorát čaj Teekanne mi chutná jako plíseň… ostatní v pohodě.

Jo a TP mám zatím 18. 9., ale v přítelově rodině se všechny děti rodí dřív, tak čekám, že to bude někdy v srpnu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
16.2.23 16:59
@Ellie96 píše:
@LenyD já to začala užívat kvůli úzkostem, které sem začala mít asi rok nebo dva roky po porodu a docela mi to pomáhalo, řekla bych, teď žen účinek je takovy menší asi kvůli hormonům ale chce to brát pravidelně 4 kapky max 4 denne což já flakala což bylo i tim, hodně to je v hlavě bych řekla

Ja je mam nakonec a nastesti uz dneska tak kapu a kapu. Chtela jsem si koupit i bokem ty krizovky ale nakonec je mam v lahvicce takze supr.Snad mi bude i psychicky lip. Jsem si pripadala jak blazen a pani rikala ze jsou to hormony. Tak jsem asi mela jine 8o očekávání od pojem hormony - ze brecim casteji je jasny :lol: ale rozjely se mi uplne psycho stavy 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
16.2.23 17:01
@Ninsie píše:
Ahoj holky, můžu se přidat? :) Potřebovala bych si občas pokecat a v okolí nikoho takhle nemám…
Jsem poprvé těhule a na začátku 10. týdne, prcek zatím pěkně prospívá a čeká mě za pár týdnů odběr na screening, tak jsem zvědavá. Kvůli nemoci krve jsem ale už teď na rizikovým s prací komplet z domova.

Pročetla jsem teda spoustu diskuzí na emiminu, abych se trochu uklidnila, že nezpívat vášnivé árie do mísy a mít už v prvním trimestru pořádný balóny v podprdě je normální. :D Zatím jsem jenom dost unavená, trpím těhotenskou nespavostí, občas žaludkem na vodě a bolavými zády. Taky už nevím, jakou deku bych na sebe nabalila, jaká mi bývá kosa. Chutě se mi nezměnily, akorát čaj Teekanne mi chutná jako plíseň… ostatní v pohodě.

Jo a TP mám zatím 18. 9., ale v přítelově rodině se všechny děti rodí dřív, tak čekám, že to bude někdy v srpnu. :D

Ahojky, copak mas s krvi? S tim cajem tekanne jako plisen se chlamu :lol: :lol:.rekla bycb uprimne uzivej si ze mas " jen" takove obtize :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
16.2.23 17:29
@LenyD píše:
Ja je mam nakonec a nastesti uz dneska tak kapu a kapu. Chtela jsem si koupit i bokem ty krizovky ale nakonec je mam v lahvicce takze supr.Snad mi bude i psychicky lip. Jsem si pripadala jak blazen a pani rikala ze jsou to hormony. Tak jsem asi mela jine 8o očekávání od pojem hormony - ze brecim casteji je jasny :lol: ale rozjely se mi uplne psycho stavy 8o

No mě to měla doporučit dneska ale prý sem nebyla zastižena!!! Přitom sem byla celou dobu doma, tak sem pěkně vytočena :cert:
Jaké psycho stavy mas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
16.2.23 19:01
@Ellie96 píše:
No mě to měla doporučit dneska ale prý sem nebyla zastižena!!! Přitom sem byla celou dobu doma, tak sem pěkně vytočena :cert:
Jaké psycho stavy mas?

Nebyla to ceska posta :lol: nebo ppl? No mela jsem pocit ze umru, ze nedoziju druheho dne ze umru hladem a nevolnosti sla jsem spat s tim ze uz dalsi den nemuzu( nechapu kde se to vzalo) to slovo umru jsem mela opravdu doslova ze proste umiram. Jakoze opravdu az panika ze jsem v noci nemohla dychat. A hodne jsem se uzavrela pred okolnim svetem predevsema. A to jsem prave spolecenska, mam rada srandu atd. A najednou ze me byla naprosta introvertka, nechtela jsem se s nikym bavit, prestala jsem se se vsema stykat, s manzelem komunikace na dve vety a odchazela jsem do loznice si lehnout a trpet. A dalsi veci…uzkosti a strach jsem mela taky. Jako kdyby to byla nejaka druha osoba a ne ja. Strasny ulet. Ted jsem si dala 3 davku a najednou mam pocit ze je mi asi fakt lip. Mam tam kapnute ty krizovky takze jestli ty me uklidnily od stresu a uzkosti tak za me super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
16.2.23 20:25
@LenyD píše:
Nebyla to ceska posta :lol: nebo ppl? No mela jsem pocit ze umru, ze nedoziju druheho dne ze umru hladem a nevolnosti sla jsem spat s tim ze uz dalsi den nemuzu( nechapu kde se to vzalo) to slovo umru jsem mela opravdu doslova ze proste umiram. Jakoze opravdu az panika ze jsem v noci nemohla dychat. A hodne jsem se uzavrela pred okolnim svetem predevsema. A to jsem prave spolecenska, mam rada srandu atd. A najednou ze me byla naprosta introvertka, nechtela jsem se s nikym bavit, prestala jsem se se vsema stykat, s manzelem komunikace na dve vety a odchazela jsem do loznice si lehnout a trpet. A dalsi veci…uzkosti a strach jsem mela taky. Jako kdyby to byla nejaka druha osoba a ne ja. Strasny ulet. Ted jsem si dala 3 davku a najednou mam pocit ze je mi asi fakt lip. Mam tam kapnute ty krizovky takze jestli ty me uklidnily od stresu a uzkosti tak za me super.

Ano česká posta :) normalka u nich, jenom hodí výzvu a starej se :)…takový stavy sem měla já když sem chytla první ataky večer, vážně sem věřila, že umírám, že do rána to nezvládla, šla sám pak k doktorce, řekla sem ji všechno a nasadila sám atarax který sám užívala nejdřív pravidelně a pak už jenom nárazově třeba 1× měsíčně a porodila sám potom ty Bachovky, tak si vzpomínám, že se mi určitě udělalo lépe, tak sem si teď objednala taky svoji osobní směs a krizovky, ve kterých jsou ještě další asi 3 essnce od paní, tak vyzkouším a uvidíme :oops: já si myim, že hodně dělá hlava, pokud věříte, že vám to pomůže tak to určitě pomuze a hodně se uleví :kytka: mě se úzkosti taky ještě v těhotenství objevila možná i zhoršila ale ne tolik, ja to na sobě poznám, když začnu mít pocit, že musím nějakým utéct a schovat se před všema, já jsem teda na začátku tehu si při fakt akutně rozjeté vzala asi 2× nebo 3× atarax, teď si to děsně vyčítalm, jestli sem miminku nemohla ublížit a nemám ještě ani potvrzeno, že je zdravá tak se kazdy den modlím aby bylo v pořádku :andel: každopádně hodně dělají i ty hormony, ty úzkosti patří taky k příznakům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
16.2.23 20:54
@Ellie96 píše:
Ano česká posta :) normalka u nich, jenom hodí výzvu a starej se :)…takový stavy sem měla já když sem chytla první ataky večer, vážně sem věřila, že umírám, že do rána to nezvládla, šla sám pak k doktorce, řekla sem ji všechno a nasadila sám atarax který sám užívala nejdřív pravidelně a pak už jenom nárazově třeba 1× měsíčně a porodila sám potom ty Bachovky, tak si vzpomínám, že se mi určitě udělalo lépe, tak sem si teď objednala taky svoji osobní směs a krizovky, ve kterých jsou ještě další asi 3 essnce od paní, tak vyzkouším a uvidíme :oops: já si myim, že hodně dělá hlava, pokud věříte, že vám to pomůže tak to určitě pomuze a hodně se uleví :kytka: mě se úzkosti taky ještě v těhotenství objevila možná i zhoršila ale ne tolik, ja to na sobě poznám, když začnu mít pocit, že musím nějakým utéct a schovat se před všema, já jsem teda na začátku tehu si při fakt akutně rozjeté vzala asi 2× nebo 3× atarax, teď si to děsně vyčítalm, jestli sem miminku nemohla ublížit a nemám ještě ani potvrzeno, že je zdravá tak se kazdy den modlím aby bylo v pořádku :andel: každopádně hodně dělají i ty hormony, ty úzkosti patří taky k příznakům

Tak ceska posta neni naprosto zadne prekvapeni :lol: :lol:. Presne jak rikas, hodi vyzvu do schranky a cus zvonily a proste jsi nebyla doma :lol: :pocitac:… Eli uplne presne to popisujes. Ja se nejak drzela ale vcera uz to bylo priserny jeste kdyz jsem sla rano poprve na prazdno zvracet zacala jsem strasne nahlas brecet ze proste fakt zaziva umiram.az jsem vzbudila manzela co za mnou letel co se deje 8o pak mi rekl aahaaa ty jen zvracis :lol: :lol:…rikam jo ja JEN zvracim :lol: :lol:.pak jsem se naprosto dodelala s tim ze jsem ani nevim jak usla na 2 hodiny.ale tohle jsem nikdy fakt nezazila sileny ulet. ja jsem sla pro bachovky s tim ze vim ze mi to pomuze a ze to bude rychle a ze je akutne potrebuju. Fakt jsem ted uz nedokazala premyslet nad tim ze jeste jednu noc budu bez kapek. Tak jsem psala pani jestli by mi je nemohla dat uz dneska ze si pro to kamkoliv dojedu. Jako masakr. Ty Eli bud v klidu nebo ono se to takto neda rict ale jsou veci co neovlivnis. Vem si ze jsou matky fetacky nebo alkoholicky co normalne odnosi dite a davaji si tady sileny srajdy do tela. Kdy jdes na prvni ultrazvuk? Ja na uzkosti taky trpela nebo jeste trpim?. Prvni jsem si rikala ze to je asi strach az potom na sezeni jsem pochopila ze to byly ataky uzkosti :think: v urcitych dnech nebo situacich. Tak jsem byla rozcarovana z toho ze JA trpim na uzkosti?? :D to se pak vidis na kazajku a zavrit na psychinu. Pry tim trpi opravdu hodne lidi. Jen se o tom hold nemluvi protoze ses pro lidi pak divna a nebo psychicky narusena a nevim co jeste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
17.2.23 04:24
@LenyD píše:
Tak ceska posta neni naprosto zadne prekvapeni :lol: :lol:. Presne jak rikas, hodi vyzvu do schranky a cus zvonily a proste jsi nebyla doma :lol: :pocitac:… Eli uplne presne to popisujes. Ja se nejak drzela ale vcera uz to bylo priserny jeste kdyz jsem sla rano poprve na prazdno zvracet zacala jsem strasne nahlas brecet ze proste fakt zaziva umiram.az jsem vzbudila manzela co za mnou letel co se deje 8o pak mi rekl aahaaa ty jen zvracis :lol: :lol:…rikam jo ja JEN zvracim :lol: :lol:.pak jsem se naprosto dodelala s tim ze jsem ani nevim jak usla na 2 hodiny.ale tohle jsem nikdy fakt nezazila sileny ulet. ja jsem sla pro bachovky s tim ze vim ze mi to pomuze a ze to bude rychle a ze je akutne potrebuju. Fakt jsem ted uz nedokazala premyslet nad tim ze jeste jednu noc budu bez kapek. Tak jsem psala pani jestli by mi je nemohla dat uz dneska ze si pro to kamkoliv dojedu. Jako masakr. Ty Eli bud v klidu nebo ono se to takto neda rict ale jsou veci co neovlivnis. Vem si ze jsou matky fetacky nebo alkoholicky co normalne odnosi dite a davaji si tady sileny srajdy do tela. Kdy jdes na prvni ultrazvuk? Ja na uzkosti taky trpela nebo jeste trpim?. Prvni jsem si rikala ze to je asi strach az potom na sezeni jsem pochopila ze to byly ataky uzkosti :think: v urcitych dnech nebo situacich. Tak jsem byla rozcarovana z toho ze JA trpim na uzkosti?? :D to se pak vidis na kazajku a zavrit na psychinu. Pry tim trpi opravdu hodne lidi. Jen se o tom hold nemluvi protoze ses pro lidi pak divna a nebo psychicky narusena a nevim co jeste

Přesně tohle jsem měla taky na začátku, když sem začala zvracet na prázdno, díky tomu sem měla strach, že budu zase a ze to nezvládnu, a díky tomu se mi úzkos rozjela, bylo to nepříjemný, taky sem brečela na zemi v koupelně úplně strašně moc a do toho zvracela :) prostě sem byla už na pokraji svých možností a pak sem se zvedla vzteky a řekla si, sakra zvládla si první těhotenství, které bylo taky příšerný tak zvládneš i tohle sakra ;) samozřejmě, že i teď na mě nějaká ta úzkost přijde, přijde zoufalství až už první trimestr za mnou ale když se to jde, jdu hned něco dělat at zaměstnán hlavu, všechno spustí hlava právě, kterou je potřeba zaměstnat, já většinou jdu uklízet třeba :)
Jo já si to říkám taky, že jsou alkoholičky, feťačky ale sem z toho opravdu špatná, já jsem si to vzala v době kdy sem byla rozhodnutá, že se miminko druhý nenechám, tak sem se začala chovat asi nezodpovědné ale pak sem ucítila, že to zvládnu a že si to nechám a do teď si to vyčítám, že sem si je vzala ale musím se modlit :andel: že prcek je v pořádku a na první ultrazvuk jdu až 6 března, což je faaakt ještě doba :roll:
Jinak k těm bachovkam já osobně si myslím, že jsou moc fajn pro někoho to je placebo, ale když věříš tak prostě pomůžou :dance:
Musím říct že je veliká úleva tady najít spřízněnou duši co se týká příznaků a psychické stavu, cítím se klidnější, když vím, že v tomhle nejsem sama :hug: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
17.2.23 09:40

Pocit knedlíků v krku

Holky prosím neměla to také někdo z vás zahlenění nebo pocit knedlíků v krku dost mi to vadí a zhoršuje mi to pocity na :poblion: co vám pomohlo jestli vůbec něco teda? Gyndarka mi psala, že se mám poradit v lékárně, že možná ACC long ale to sem teď četla, že to není úplně vhodné 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
17.2.23 09:46
@Ellie96 píše:
Přesně tohle jsem měla taky na začátku, když sem začala zvracet na prázdno, díky tomu sem měla strach, že budu zase a ze to nezvládnu, a díky tomu se mi úzkos rozjela, bylo to nepříjemný, taky sem brečela na zemi v koupelně úplně strašně moc a do toho zvracela :) prostě sem byla už na pokraji svých možností a pak sem se zvedla vzteky a řekla si, sakra zvládla si první těhotenství, které bylo taky příšerný tak zvládneš i tohle sakra ;) samozřejmě, že i teď na mě nějaká ta úzkost přijde, přijde zoufalství až už první trimestr za mnou ale když se to jde, jdu hned něco dělat at zaměstnán hlavu, všechno spustí hlava právě, kterou je potřeba zaměstnat, já většinou jdu uklízet třeba :)
Jo já si to říkám taky, že jsou alkoholičky, feťačky ale sem z toho opravdu špatná, já jsem si to vzala v době kdy sem byla rozhodnutá, že se miminko druhý nenechám, tak sem se začala chovat asi nezodpovědné ale pak sem ucítila, že to zvládnu a že si to nechám a do teď si to vyčítám, že sem si je vzala ale musím se modlit :andel: že prcek je v pořádku a na první ultrazvuk jdu až 6 března, což je faaakt ještě doba :roll:
Jinak k těm bachovkam já osobně si myslím, že jsou moc fajn pro někoho to je placebo, ale když věříš tak prostě pomůžou :dance:
Musím říct že je veliká úleva tady najít spřízněnou duši co se týká příznaků a psychické stavu, cítím se klidnější, když vím, že v tomhle nejsem sama :hug: :D

Eli napodobne, je mi taky mnohem lip, ze me nekdo chape a byl nebo je na tom stejne :hug: :D, ja si myslim ze se jen lidi boji o tom napsat a rict to aby je druzi neodsoudily. By mela byt kniha né jak cekame miminko a roste nam brisko a vsechno ruzovy ale i ty negativny stranky ala- jak blijeme, psychicky stav je v troskach, a nejsem si schopna umyt hlavu x dni :lol: :lol:…ja teda najizdim novy okruh a jakmile odbije 5 rano beru si deku a jdu zvracet naprazdo na wc. Muzu rict ze ted s tema kapkama bliti neberu jako konec sveta ale jsem u toho i " klidnejsi" coz vetsinou tak vubec neni. Delam vse proto abych se nepozvracela :lol: pak strasne u toho jancim pak brecim atd. Dneska jsem se citela uz jak profesionalka :lol:. Az teda musim uznat jak neco se snazis tlacit a nic nejde ven tak jsem si asi natahla nejaky sval a kdyz se nadychnu tak me to brutalne bodne u zeber a hur se mi na leve strane dycha a vystreli me to az do ramene. 8o takze takova jobovecka :lol:. Tak 6.3. uvidis jak to bude vypadat. Na me v 5 tydnu najel vlastni kůň. Sla jsem s nim na prochazku a lekl se a uskocil do me ( coz normalne nedela) tak jak do me napalil tak jsem odletela a spadla. V tu chvili jsem v tom poli lezela brutalne cela od bahna a rikam si taaak hlavne omezit narazy atd ze :mrgreen: :zed: v tu chvili by se ve me krve nedorezal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
17.2.23 10:08

@Ellie96 Na začátku jsem byla nachlazená asi 3 týdny - nechtělo se mi to pustit. Jediné, co jsem brala, tak jitrocelový sirup s medem (jinak jsou oslazeny sladidly). Snad ještě stopkašli je prý možnost, ale nestudovala jsem. Kašlala jsem, zahleněná - což bylo peklo, když jsem si lehla, stále ten pocit, že musím polykat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí