Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@emjee píše:
@jitina Ahojky dnes jsem 10+5 tt tak to budeme přibližně na stejno na screeningu budu 12+4tt tak také doufám, že už něco bude vidět
No tak dle PM jsem 12+1,ale miminko je mladší a dle ULZ jsem taky 10+5 ![]()
Já jdu na sreening když budu 12+1,taky jsem zvědavá, jestli to uvidí. U mladšího syna jsem byla ve 13 týdnu a řekl mi to. Už se těším.
Můžu se vás tady zeptat, jaký měl nazor na to váš partner? Můj nadšenej nebyl a není ![]()
@jitina Tak to je super tak ty to budeš vědět dřív tak potom musíš dát vědět
jinak můj manžel také nebyl nadšený, ale už se stím smířil a snad už se i těší hůř to vzali naši ![]()
Já jsem tak sotva 5 tt, podle měsíčků by to bylo daleko víc, ale to nesedí:-),ty jsem měla naposledy 15.2.
jinak mm byl celkem dost zoufalí a pořád co budeme dělat..no co už..už raději nic neříká, ani o tom nemluví a nechce mluvit, ale chodím často na kontroly, ochotně pohlídá malýho, přehodí si směny a říká at mě pořádně vyšetří..
takže úplně jedno mu to není..
už to nějak dopadne..
No muj chlap říkal, pokud si to chci nechat, ať si najdu sponzora
,strašně se mě to dotklo, že se tak hnusně chová, vždyť jsem to neplánovala a že jsme hold oba šíleně plodní, já chytlavá, tak se stalo
,a říkala jsem, že pokud to bude všechno v pořádku, že si to nechám. No, ale pořád se neví skrz tyy léky, brala jsem prestarium neo combi na vysoký krevní tlak a reakce kardiologa byla, že mi vypsal žádanku na miniinterupci
,kterou jsem probrala s mým gynekologem a genetikem, oba se shodli, že by to mělo být v pohodě a vlastně jsem ještě vysadila léky, kdy nebylo embrio spojené se mnou, ale riziko tam je a vlastně genetik mi měřil mimi a je o týden mladší, což je ještě lepší. Při nejhorším interupci bych ještě měla stihnout
,snad k tomu nedojde, strašně by mě to mrzelo, ale postižené dítě na svět nepřivedu, na to nemám
.
A teda já kromně partnera, nejlepší kamarádky a moji mamky a pár nezávislých lidí na moji rodině, tak to nikdo neví
.Já chci právě počkat do toho sreeningu, jak to dopadne a taky. Mám ještě babičku a dědu a ty se na to teda nějak valně tvářit nebudou a taky tchýně-ta už vůbec ne
,tak jim to chci říct, až bude po období interupce, že jsem na to přišla pozdě, páč se mi nechce nikomu zpovídat ![]()
U nás to ví taky jen tatínek, moje dcerka, která teda taky není nadšená, dost ju provokuje tan malý 2 letý rarach a moje nej. kámoška a jinak nikdo, chci to nechat co nejdýl v utajení, minimálně do výsledů všech testů atd..
U malýho to taky nevěděl hodně dlouho, do 25tt skoro nikdo, pak jen rodina a nejebližší přátelé a asi 2 měsíce před porodem jsem to už odtajnila:-) skoro nic jsem nepřibrala, pouze 7 kg:-),,tak jsem ani moc bříško neměla, celé těhu sem prozvracela, u dcerky mi nebylo naprosto nic ![]()
pár lidí bylo i hodně překvapěných že to dítě co vozím v kočárku je moje, si mysleli, že ho jen někmu hlídám
a to mě vidívali téměř denně ![]()
@jitina Já si myslím, že to bude dobrý jak píšeš tak si léky včas vysadila, tak se to k miminku ani nedostalo. U nás to vědií jen naši tchýně a pár dobrých kamarádek také čekám po screeningu
Já ještě než jsem zjistila že jsem těhu, tak jsem skoro týden brala coldrex a ibuprofen, tak snad to neohrozilo..byla jsem pěkně nemocná, takyjsem ještě před tím slavili..no prostě s etoho sešlo víc a pak najdu //
u malýho jsem pěkně jedla vitamínky, zdravě jedla, ještě dlouho před tím než sme ho čekali..
@martas22 Jo, zdraví je nejdůležitější…
No, tak já jsem chtěla nejméně 3 děti. Jako třetí se narodily dvojčata, tak co jsem mohla dělat
A ještě jsme měli jedno volné místo v autě, tak jsem si pohrávala s myšlenkou, že až bude dvojčatům trochu víc, tak si pořídíme ještě nějakého „benjamínka“
. No a ono to vyšlo trochu dřív, no.
Jo, řešení interrupce nebylo vůbec příjemný
![]()
Holky všem vám držím palečky ať jsou fazolky v pořádku
určitě budou.
Trošičku vám závidím, občas se mi po bříšku zasteskne ale když se podívám na ten náš poklad smutek je hned pryč ![]()
@Gituš no mi auto nemame takže mužu mit dětíííííííííí
a jakou antikoncepci jsi brala ![]()
@jitina Jéé teď koukám, že starší děti máme od sebe jen o 2 dny tak to je dobrý ![]()
Aho rada se k vam pridam. Cekame treti detatko. Mame doma dve holcicky 11 a 7 let. Dnes jsem 10+6 a pozitri v pondelijdu na screening na krev a 22.4. na ultrazvuk. Nechame si poprve rici, kdopak je to tam schovany. Jsem nervozni z toho screeningu doufam ze dopadne dobre. Myslite ze se da uz takhle brzy urcit pohlavi?
Tak můj manžel to vzal úžasně, no ještě také aby ne, však je to nás obou, my jsme třetí plánovali, jen s větším rozestupem, aby jsme si dětičky řádně užili a vůbec, aby to nebylo tak těžké, to tahání miminka je náročné, kor když je člověku špatně, to prostě mrňouskovi nevysvětlím, musím ho přebalit, musím ho nakrmit, i když se mi zvedá žaludek už jen z toho pohledu na to jeho papkání
Co to bude je nám jedno, hlavně aby bylo miminko zdravé…
@stampulka Ahojky tak to máš také stejný TP pohlaví může už být poznat, ale záleží na kvalitě utz a jak je mimčo natočený ![]()